torstai 24. huhtikuuta 2008

Harmittaa, tuo tekniikan ostaminen nimittäin

Ostin, oliko se nyt syksyllä Garmin Navigaattorin - siihen kun saa veneilykartat, suoraan, ja se on Mac yhteen sopiva.
Moni toiminto itse autoa ajaessa on harmittanut - kuten kelloajan puute - ja liikenteen valvontakomeroiden oston hinta, 69€.

Tytär valmistui, virallisesti, vihdoin ja viimein maisteriksi. Kaupallinen ala, erikoistumista en muista. Viimeinen ponnistus liittyi kuitenkin kirjanpitoon.

Vapun jälkeen hän pitää valmistautumisen kunnaksi juhlia - yhdet perheelle. 
Olin ajatellut ja etsinyt tyhjyydestä sitä jotain joka voisi häntä ilahduttaa, lahjaa.
Kerran matkalla Mikkeliin se tuli - Navigaattori!

Katselin netistä mitä eri yritykset tarjoavat, Gigant oli eka joka tuli mieleen ja siellä oli 119 hintaan Mio. Mitä katsoin vaikutti OK paketilta.
Eri sompaamisten jälkeen sen sitten ostin. Ex-vaimo kun katsoi koko ajatuksen "tarpeettomaksi" - jota vain voi odottaa minulta, poikamme taasen piti sitä yhtenä parhaimmistani.  Ex ehdotti jotain todella ajankohtaista kuten uuden WC pöntön ja / tai lavuaarin ostoa, tai kaakeleita tyttäreni kylppäri remppaan.
Hän sitten jutteli tyttäremme kanssa ja otti moisen navigaattori asian esille. Mitä sellaisella tekee, sinä et varmaan moista ostaisi!
Hän sanoi että oli juuri katsonut Ggantista hyvän tarjouksen (aikaisemmin, ja kalliimman) ja päätti että sen hän ostaa.
Hänellä on lukuisia matkoja eri koirakilpailuihin ja oikeiden osoitteiden löytämiseen hänen printti kartat loppuvat ja uudet maksavat. Siihen on tultava loppu.

Ex sitten soitti sen tiedon - ja oli heti sitä mieltä että hänelle paras lahja ON navigaattori. Toki hän pyysi anteeksi aikaisempaa puhelua - myös sen jälkeisissä puheluissa.
Kurvasin sitten Mikkelissä Giganttiin - ja matkalla soitin tyttärelle että mitä on tulossa - ettei mene ja osta omin päin moista vempainta.
Kun hän sitten ymmärsi koko jutun, että saa moisen - en muista milloin hän olisi ollut niin iloinen! Ikää on yli 1/4 vuosi sataa ja hän oli kuin pieni tyttö jouluna.

Se siitä. Hän on nyt malttamaton - joutuu odottamaan noin viikon saadakseen sen.

Kun tulin autooni Gigantista päätin ottaa vempainen käyttöön. Katsoakseni moisen halpatuotteen toimivuuden. Ja se ei käynnistynyt. Pakkauksessa oli CD levy - ei Mac koneelle - joten kävelin yksikön, CD levyn ja piuhan kassa liikkeeseen ja ehdotin ohjelmiston ajamista sisään. Se kuulemma oli ennen kuulumatonta. MItä CD levyyn tuli oletus oli että se on ohjelma jolla päivitetään ohjelmia netistä. (Garmin on yhtä kuin Mac, siksi sen ostin). Sitten hän arveli että akut oli täysin loppu ja lataamalla noin 5-10 min se käynnistyy.

Ajoin huoltoasemalle ostaakseni limsaa, Mikkelissä oli todella "kesäinen", kuuma päivä. Ei käynnistynyt. Ajattelin sitten että nyt on varmaan syy avata "manuaali" - ja eka kuvassa oli kello ja 10s merkki. Tein niin, pidin käynnistys painiketta alhaalla (11 s) ja se käynnistyi!

Osaamiseni Garminista sain heittää, vaikka vesi lintua. Lopulta sain jotain tolkkua Miosta ja mitä näin osoitti Garmin laitteeni antiikkisuuden, joka muuten maksoi aivan jotain muuta.
Yksi mitä olen kaivannut on nähdä kellon aika - se löytyy vain tietyn valikon kautta. Miossa se näkyy kartan kohdalla, kuten pitää.

Kaikki oli jotenkin paremmin. 
Kun sitten kotona otin koko paketin ym puutarhamme seurustelu alueelle havaitsin että hintaan, pakettiin kuuluu myös valvontakamera paikat!!! Minulla ei niitä ole - ellen osta ohjelmaa ja maksaa 69€!
Ja moni muu ominaisuus - joka on - sanoisinko nykyaikaa. Garmin - se on antiikkia - se on kuin ostaisi auto aikaan hevoskiesit.

Olen kuitenkin iloinen siitä että tyttäreni sai jotain "mitä toivoi". Samaten poikani että homma meni lopultamin niin kuten pitää. 

PS. Kyseessä on Mio C 220.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti