perjantai 21. marraskuuta 2008

Nyt kävi hassusti :(

Niin, nyt kävi hassusti, Eukko sai kuumeen ja on sängyssä - ja minä hoidan häntä parhaani mukaan. Ruuaksi kanaa ja riisiä omalla miedolla gurry kastikkeellani. 
Vaikka ruoka inhotti -  se kuitenkin maistui.

Aamulla oli viitettä kuumeesta mutta kävimme sopimuksen mukaan erään naapuri-isännän luona katsomassa vuolukiviuunia - ja myös lehtikuusta. 
Uuni on keittiöön- jossa on myös leivin uuni - eli uuni pullan paistoon, joka on "pakko uusia" - lehtikuusi on sitten moneen projektiini - kuten veneeseen ja sitten kylppäriin.
Lehtikuusi on yksi parhaimmista puista mitä on - silti siitä ei makseta mitään ja mistä sitä saa ostaa - se maksaa "maltaita". 
Puun ostajat suosittelevat sitä polttopuuksi.
Sen kestävyys on miltei, no ei aivan koivun tuohen arvoinen. Kuten on - se ei maadu eikä mätäne ikinään. Se on eristeenä jopa parempi kuin bitumi.

Veneen "kunnostajana" (rakentajana) osaan arvostaa ko puuta, se on lehtikuusta.

Siitä oma juttunsa sitten myöhemmin.

Ajokeli oli tänään sellainen ettei mikään rengas pidä , eilen oli parempi ajo keli- oli vain lunta - ellei sitten ollut alla  puolen tuuman nastoja. Nyt tänään oli "kiillotettu lumi".
Mutkat mentiin "kaasulla" jolla löytyi tarvittava pito. 
Jarrutuksella mutkissa oltaisiin oltu Metsähallituksen puolella - myös liiallisella vedätyksellä. Etuvetoisella piti löytää se oikea "pito" - eli veto. Hieman liikaa ja suti, liian vähän ja jarrutti.
Loppu sama - oltaisiin katsottu miten metsähallituksen petäjä kestäisivät.
Ja juuri ostamani Volvo on minulle täysin tuntematon tekijä ja myös alla oleville renkaille.
Näyttää hyviltä  - mutta tuntuu huonoilta.  
Joten ajettiin "hissuksiin" - silti "oppaamme" - naapurimme koki että mennään ralli vauhtia ja sanoi että ei se eläke lisäänny ajamalla nopeasti, päin vastoin. Itse koin että vain "matelen".

Tuli sitten ilta ja kaiken mukaan nyt ovat kaikki menossa yöpuulle.
Mutta ei, koiramme Dino tuli ylhäältä alas ja alkoi esittämään haluja ulos.
Vein hänet sitten uudelleen ulos - kun halusi, klo 21.00 ja silleen.

Ei siinä mitään. Takki päälle, kaulaliina ja pipo - tupakat mukaan.
Kun aikamme käveltiin -5.5 asteessa aloin ihmettelemään mitä tunnen koivissani, niisssä kahdessa liikuttimessa navan ja lonkan alla alkoi tuntumaan kylmältä.
Kuinka olla, kun kosketin "housujani" - totesin ettei minulla ole housuja!
Minulla oli vain ja ainoastaan ne lämpökerraston housut, jotka eukko pisti minut ottamaan päälle aamulla - eli, minulla oli vain kalsarit päällä :(
Olin unohtanut että olin riisunut ulkohousut!

Tämä päivä oli ensimmäinen pitkillä kalsareilla (tänne tuli talvi ja eukko ei halunut että sairastun - ja hän oli se joka sairastui, en minä - vielä) - ja näin siinä sitten kävi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti