keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

My quality time

Niin, tuo "laatu aika" eräässä elokuvasarjassa sanonta viittaa seksiin, aikaan oman heilansa kanssa.

Mutta, ei me nyt sellaisii puhuta tällä sivulla - kun on sallittu alle 18 vuotiaille.


Päivän hommat on tehty - ja kuten niin usein käy - oikeastaan mitään ei tapahtunut - vaikka paljon tuli tehtyä. Pesin veneen ohjaamon katon (jonka olin aiemmin irrottanut ja siirtänyt sen "korsuun") - kolmeen kertaan sen pesin ja siinä samalla pesin auton ja jopa imuroin sen.

Veneen ohjaamon katto joutuu nyt sitten hiontaan ja pieneen epoksi paikkaukseen jonka jälkeen vedän ruiskulla Top Coat'ingin päälle. Kun se on kuivunut niin sitten vahaan sen ja hionta sen jälkeen. Sitten takaisin minne se kuuluu ja sen jälkeen tulee sisälle lopullinen sisustus levy. Oletettavasti jalopuu vaneri. En asenna sitä verstaalla koska siirron aikana se saattaa naarmuuntua. Joten asennan sen vasta kun katto on kiinni.


OK, jäi mainitsematta että kyseiseen kattoon tulee vielä pieniä muutoksia, lisää kuidutusta. Tuulilasin päälle lisään pituutta jotta saan pienen lipan, noin 15 cm. Myös taakse tulee sellainen pieni "lippa". No, se siitä.

Se että pääsin tekemään sitä työtä nyt veneen parissa oli jo oikeastaan aitoa "quality time".


Samaa oli eilen kun käynnistin moottorin.

Se ei siitä noin vain onnistunut. Koska vene ei ollut vedessä piti tehdä yhtä jos toista.

Ensin sisäinen makeanveden jäähdytys piti saada nesteytettyä, ja sitten meri vesi lauhdittimeen.

Sitä kun ei ollut, siis merivettä, yhdistin vesiletkun ja kun käynnistin koneen pakoputkesta tuli pakokaasut ja vedet. Moottori toimi kuten pitää. Olin todella iloinen, todella tyytyväinen. Siitä kun edellisen kerran käytin moottoria oli 2007 syksyllä kun vene nostettiin telakointiin.

Nyt pitää vain tarkastaa sinkit ja jos tarvii niin uusia ne pelletit sinne. Joudun varmaan "sorvailemaan" ne itse sopivaan kokoon. Samalla vaihdan suodattimet ja vaihtaa uudet öljyt. Vene menee takaisin veteen 2010 keväällä - ja samalla myyntiin.

Uuden mökkimme kanssa on niin paljon tekemistä että veneilyyn ei ole aikaa.


"My quality time" syntyi myös siitä kun käynnistin tänään tietokoneohjelman jolla suunnittelen rakennettavan tai korjattavan rakennuksen. Aluksi huomasin että perhana - olin unohtanut miten sitä käytetään ja kuta kuin kaikki näppäimistön lyhyt käskyt olin myös unohtanut - kuten O kun haluan "orbit" - eli kiekutella kuvaa. Mutta se palautui nopeasti mieleen.

Tuo "quality time" syntyi siitä että yleensä sain aikaan - pääsin tekemään sitä.


Eräs toinen "My quality time" syntyi kun korkkasin "Gin pullon" saunan jälkeen ja eukon kanssa istuttiin ulkona 24-25 varjossa, odotellen auringon laskua, ja se tuli. Katsottiin puutarhaa - kuunneltiin mehiläisten ja ampiaisten pörinää - lintujen ääniä jne.

Puhuttiin ja katottiin puutarhaa jossa mitä tehtiin vikaan ja mitä voisi korjata seuraavana vuotena ja mitä tästä eteenpäin. Sitten puhuttiin uudesta "verstaastani" - jonka koko tulee olemaan nippa nappa 40 neliötä.


Lopulta koko päivä oli yhtä kuin "My quality time" :) - vaikka pisaraakaan vettä ei tullut vaikka luvattiin kovia sateita ja ukkosta.


Naapurin poika (täytti juuri 50) joka kävi äidillään kylässä nappasi muutaman valokuvann myös meistä - noin 6000 € Canon kameralla (kamera ja putki). Kuten kuvasta näkyy - se oli tavallaan myös "My quality time".

Kuvassa eukko taputtaa ukon kaventunutta "OutoKumpua".


Että silleen nyt ja kohta alkaa uusi "quality time" kun kömmin yläkertaan ja eukon viereen nukkumaan.


PS. NO way quality time josta tuli quality time.

Eukon puhelimen akku teki lopun ja päätin ostaa uuden. Kun hinta oli 35 € sain suorastaan järkytyksen!

Hölmönä kysyn mitä uusi puhelin maksaa - ja sellainen löytyi - 69€ ja Nokia. Ja ostin sen.

Edellinen oli perus puhelin - tässä oli kamera, kaikki multimedia, radio ja vaikka mitä. Edellisessä ei mitään niistä ja on painolta kuin höyhen.


Ensin eukko protestoi ostostani mutta sitten siitä tuli hänelle "quality time" - eteenkin radiosta.


IHMETTELEN vain Nokian hinnoittelua! Akku € 35, puhelin €69 jossa on akku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti