maanantai 27. heinäkuuta 2009

Tappo juttuja ja uutta rakentuu

Kyllä se siitä sanoi isäntä keskustelun jälkeen kun renki kysyi mitä ruokaa tänään tarjotaan. Isäntä sanoi että samaa mitä eilenkin oli - johon renki että ei eilen ollut mitään. Sitä samaa sanoi isäntä, että kyllä se sitä.


Tekemistä on vaikka muille jakaa kuinka paljon tahansa - ja joskus tuntuu ettei mitään valmistu, ollaan kuten eilisessä. Mutta sitten tulee tilanne jossa voi todeta että avot - jopa näkyy ja tuntuu. Makeaa mahan täydeltä sanoisin.

Kasvihuone valmistui noin kuukauden liian myöhään - ja nyt se näkyy ja tuntuu - kaikki on myöhässä. Avomaa kurkkuja toki ollaan jo syöty - jopa annettu naapureille. Vain muutama tomaatti punertaa. Vahapapuja päästän pian poimimaan ruokapöytään.
Omia perunoitakin on syöty vaan ei nyt kahteen viikkoon kun piti myrkyttää - iski ruoste. Olisi pitänyt myrkyttää jo aikaisemmin. Ei tullut riittävän kuivaa joten pahan näköistä on.

Niin on myös pahan näköistä meidän kaalimaassa. Kaaliperhoset ovat siihen syynä. Ensi keväänä rakennan sellaisen tekeleen etteivät pääse käsiksi - eli ne kasvatetaan harson alla. Kemiallisia myrkkyjä en haluaisi käyttää - ne olisivat toki oikotie onneen - mutta kokeillaan muita konsteja ensin - ja opitaan virheistä.

Kulunut kuukausi on ollut sellainen ettemme ole eukon kanssa viettäneet vielä viikon loppua kahdestaan. Oli hänen veljen tyttären häät, oli sukukokous äitini puolelta, oli muutakin ja lopulta nyt viikon loppuna poikani poikkesi kylässä - syömässä - ei ollut aikaa yöpymiseen. Inhosi itikoita ja jostain syystä kaikki itikat rakastuivat häneen.
Sitten on ollut niitä ja noita päiviä joille on pitänyt mennä - eilen viimeksi Martan päivät. Eivätkä ne siihen lopu. Osa jotka ovat tulossa ovat ihan mieluisia vieraita - sitten on osa sellaisia "velvoitteita" - toki ei mitään epämiellyttävää.

Tuli lämmintä - suorastaan kuumaa ja kun siihen lisätään kosteus ollaan tilassa jossa hetken ponnistelujen jälkeen luulisi olevan krapulassa. Voimat katoavat ja hengitys vilkastuu kiihtyen suorastaan ekstaasiin - onpa hyvä syy pitää nesteytys paussi.
Harmi että omat mehut pääsivät loppumaan - sitä lienee jäljellä enää noin 2 litran vesimäärään.

Kuva: Poikani Tesla koira herkuttelemassa. Sai vieläkin paremman saaliin kun sai napatuksi rastaan. No, eipä syö enää marjojamme.

Ostin tappojuomaa - ainakin se tappaa siivekkäät.
S-Marketissa oli tarjolla niin halvalla X-tra merkillä appelsiini limsaa että piti ostaa.
Kun kupin pohjalle jäi tilkkanen se keräsi kärpäsiä, ampiaisia ym. Huomasin sitten että hetken perästä ne tekivät 180 asteen kiekauksen ja makasivat koipiaan sätkytellen taivasta kohden kupin pohjalla - kunnes kuolivat.
Kun katsoin pullon tuoteselostusta jäin ihmettelemään, sitä tavaraa oli, ja oli paljon. Kun tätä rataa tuotteita tehdään saavat pian kehittää suuremman etiketin jotta kaikki lisäaineet mahtuisivat luettavassa muodossa mukaan.
Se mihin kiinnitin huomioni oli, kun pullon avaa, 1.5 l, se on juotavaa vain noin 3 päivää! Se siitä ja X-tra juomat. Meille niitä ei enää tule.

Istun nyt rakentamassani kesäkeittiössä, Kurren Saluunassa. Ja mihin huomioni nyt kiinnittyy on aivan ensin kolmeen asiaan. Tänne pitää saada kiinteä sähkölinja. Nyt roikka on jossain muualla. Kannettavani ei kauaa tykkää toimia akulla. WLAN verkko ei näköjään pelitä tänne asti, - noin vajaat 50 m, joten asema on siirrettävä parempaan paikkaan - tai sitten pitää ostaa uusi - eli tehokkaampi. Sitten kolmanneksi, nyt pitää tehdä ne ikkuna luukut. Näin iltapäivällä aurinko paistaa pöydälle ikävällä tavalla.
PS. Kävin sisällä ja muutin tukiaseman paikkaa - ja avot - ny se sit pelittää :)

Kurren Saluuna on viimeistelyä vailla, yhden jos toisen asian osalta. Niin, ja sitten on se muuraus jonka jo aloitin. Sain itse rungon valmiiksi ja varsinaisten tulisijojen teko on edessä. Grilli tietenkin jossa voi tehdä vaikka loimu lohta, grillata tulen (hiilloksen) päällä kanaa tai lammasta jne. Ja "savustuslaatikko". Suurin ja haastavin on sitten kivi uuni - pizza uuni. Siihen minulla on oivallinen ohje. Se, kuten muu muuraus taitaa siirtyä vuoden 2010 keväälle, sillä aloittelin jo uutta projektia. Jatketaan nyt grillausta kaasu grillillä johon latasin sopivasti vulkaanista kiveä.

Uusi projekti
Niin, tuo uusi projekti on jo aluillaan ihan mukavasti, sokkelin osalta. Sitä kaivaessa on tullut hiki ja olo on ollut kuumuudessa kuin tekisi töitä krapulassa. Yritän viedä sitä eteenpäin kunnialla lapiolla ja kottikärryllä vuokraamatta mini kaivuria.
Kyseessä on tavallaan korvaava osa ulkorakennukseen. Se on nyt hieman pieni, kuten kuvasta näkee, puran sen pois, ja uusi osa tulee olemaan jonkin verran laajempi. Pituutta tulee 5.4 m ja leveyttä tuollaiset 7.2 m. Siten neliöitä olisi reilut 38. Käyttötarkoitus tulee olemaan "puusepän verstas". Sen jälkeen rakennan siihen liittyen autokatoksen, parille autolle. Ainakin BX sitikallani jonka kunnostan perin pohjin saaden lopulta uuden maali pinnan. Epäilijöille se tiedoksi että nuorempana olen maalannut eräänkin auton kokonaan ja paikannut. Auto pääsee muuten muutaman vuoden kuluttua museorekisteriin.
Seuraavaksi puran jäljelle jäävän rakennuksen katon ja teen uudet kattotuolit. Tuolloin autokatos saa varsinaisen katon ja siitä tulee sitten lämmin tila. Nyt siitä tulee tavallaan "laavu" tyyppinen, talveksi väliaikaisella katolla.
Jonnekin tulee sitten vielä se puu liiteri - mutta mihin?

Mainitsin jo skannailleeni vanhoja kuvia. Lopuksi liitteeksi yksi kuva autostani Jenkeissä. Sillä tuli ajettua joitakin maileja. Meidän mutkateillä veikkaan sen synnyttävän "merisairautta" ja etsiytyvän mielellään metsähallituksen puolelle.

Kyseessä on Lincoln Continental (Town) Coupe, ja 6.6 litran (460) V 8. 4 ovisia oli joka lähtöön mutta näitä 2 ovisia oli harvemmassa. Vuosiluku muistaakseni oli -76. Ja sitten kaikki herkut mitä tuolloin voitiin autoon asentaa., ja nahkainen sisustus sekä Cartier kello (joka ei toiminut). Vastaavan auton myynti ilmoitus tästä.

Tämä malli maksaisi nykyään jopa jenkeissä ison pinon taaloja. Edellisen linkin auto kuitenkin vain 15 k.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti