lauantai 29. elokuuta 2009

Flunssa jatkuu ja suunnitellaan tulevaa

Keskiyöllä alkaa satamaan ja jatkuu muutaman päivän, Keskiviikkoon asti jolloin on pilvetöntä ja 22 astetta, kuten Torstaina ja puolipilvistä.


Kuva: Kovan sienestyksen ja sosiaalisten vastuiden jälkeen nukuttaa. Saksalainen sohvalla ja Belgialainen lattialla.


Kesän viimeinen vieras kävi kylässä - X-vaimo ja sai mukaansa ainakin yhden, noin 5 kg kurpitsan, ja yhtä jos toista luonnon tuotetta.

Pihalla näkyy jälkiä joita voisi ihmetellä ellei tietäisi niiden syntyneen yhden suuren susikoiran ja pienemmän serkun, Belgialaisen touhuista. Ne ovat tyttäreni joka oli jättänyt heidät hoitoon äidille kun lähti siippansa kanssa risteilylle.

Kun tuo Tosca, se Belgialainen näki pienemmän kurpitsan se luuli sitä ensin palloksi - pettymys taisi olla suuri.

Kun annoin sitten "äksälle" sen suuremman kurpitsan ja laitoin sen portaille Tosca alkoi haukkumaan sitä kuin vierasta ilmestystä.

Ja tietenkin koirat kiinnostuivat naapurin Matista joka pelkää koiria. Ei hyvä - siis Matille. Hänen sisko vuorostaan rakasti niitä eikä voinut olla paijaamatta ja olla osallistumatta "heittoleikkiin" jossa niin kepit kuin puruluu lensivät.

Kun kaivoin matkaevääksi perunoita Tosca osallistui siihen jopa niin että aikansa katseltuaan, kun kuokalla kuokin, hän alkoi kuokkimaan etutassuillaan samaa kuoppaa ja sitten kilpailtiin kumpi ehtii ottamaan esiin tulevan perunan. Se jos mikä olisi pitänyt saada videolle!


Kuva: Saksalainen ja Belgialainen hännystävät naapurin tyttöä.


Nyt mietin milloin alan rempata tuota, miksi sitä nyt sanoisin, olkoon "taloussiiven" suurta ongelmaa joka on tehtävä ennen talvea.

Heti kun voin jatkan kuitenkin ulkorakennuksen lisäosan perustuksia. Maanantaina en viitsi lähteä mihinkään, joten Tiistaina käyn ostoksilla ja tuon tarvittavia materiaaleja, kuten harjaterästä ja uuden säkin saneerauslaastia, sekä puuttuvat harkot. Aivan ensin minun tulee saada sokkeli valmiiksi.

Kun se on tehty, johon menee pari päivää, alkaa sitten päärakennuksen sisätyöt lattian purkamisella.

Sitten nostetaan tunkilla katto takaisin minne se kuuluu ja laitetaan alle tarvittava koolaus ja lattia umpeen. Sen jälkeen seinät ja eristys talveksi. Ensi kesänä ne sitten puretaan kuten koko talous osa.

Sitten koolataan ulkorakennuksen lisäosan seinät ja muut, lisätään tuulensuojalevyt, katolle pelti, eristeet, sisäseinät jne ja talveksi on lämmin työtila käytössä.


Kuva: Sieniä etsitään mutta pääasiassa oli vain hirvikärpäsiä.

Flunssa ei ota laantuakseen. Kuumetta ei ole mutta räkää valuu ja nivelet ovat kipeitä, unohtamatta päänsärkyä - joka onneksi ei ole mitenkään paha.


Tänään kun olin koirien lastenvahtina, kun X- vaimoni ja virallinen vaimoni menivät naapurin kanssa poimimaan herukoita aloin päivittämään tietokonettani, eräitä ohjelmia ja otin joitakin tiedostoja käyttöön kunhan olin konvertoinut ne luettavaan muotoon.

Suurin oli ikuisuus projektini - tekemäni kirja jonka bitti muotoinen syntymä tapahtui 1997. Siinä on 171,700 sanaa ja A4 tulostusmuodossa 314 sivua. Edellinen päivitys tapahtui 2006, Lokakuun lopussa.

Vieritin sen nyt OpenOffice .sxw formaatista ensin Mikki$oftan .doc versio 6 muotoon ja siitä sain sen sitten imetyksi Applen uusimpaan Pages ohjelmaan jossa se toimii kuin - no problem.

Toki yksi juttu kalvaa kun en ole vielä hiffannut miten saan sen viedyksi suoraan html tiedostoksi. Joten saanen tyytyä PDF formaattiin.


Tarkoituksena on nyt ottaa joka päivä muutama tunti tuolle projektille, se on heti aamusta pari kolme tuntia ja sitten mahdollisesti vielä siinä 21-22 aikaan illalla pari tuntia. Ensimmäinen luku pitäisi olla valmis keväällä. Nyt se on itsenäinen teos ja jossa nyt on luku 2 on sitten toinen kokonaisuus, oma itsenäinen teos.


Kaikkea on suunnitelmissa, jopa aikataulutettu . Mutta kun katson ikkunastani ulos ja näen veneeni, ihmettelen milloin alan tekemään sitä.

Tiedän sen että tarvitsen reilut työtilat eri komponenttien (sisustus) tekemiseen. Ja ne tilat syntyvät vasta kun saan ulkorakennuksen lisätilat valmiiksi. Ehyt työtila tulisi olemaan noin 40 neliötä, lisänä jo olevalle. Autokatos / talli on sitten vain noin 20.


Näin se "sapatti" etenee ja huomenna sunnuntaina ihmetellään miten tyhjentelen purettavaa "puuliiteri / varasto" osaa, ellen ala purkamaan em. korjattavan osan lattiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti