perjantai 6. elokuuta 2010

Nyt tuli pakollinen paussi töihin

Nyt se on sitten poikkeuksellisen työlästä - se on olla tekemättä mitään. Aivan oikein, tekemättä mitään, vain olla ja möllötellä.
Ja sen minkä teen, pieninkin liikkuminen paikasta toiseen on kovempi homma kuin hiekan lapiointi.

Astuin eilen kaivinkoneesta telalle ja siitä alas, hieman liian varomattomasti. Oikea jalka uppoutui salaojasoraan ja sitten naksahti ja ukko lensi pitkin pituutta maahan. Kipu oli melkoinen.
Klinkkasin vielä tunnin lapioiden ja tiivistäen maata kunhan olin ensin pitänyt parikymmentä minuuttia kylmää jäätä nilkan ympärillä. Se muuten ei ollut minkään mukava tunne - tuo kylmä jää.

Lähdin sitten Mikkeliin, suihkun jälkeen palauttaakseni maatiivistäjän Ramirenttiin. Takaisin tullessa piti tuoda puuttuvat tarkastusputket säiliöihini jotta saisin ne peitetyksi.
Ramirentin jälkeen ajoin kuitenkin sairaalan ensiapuun kuvauttamaan nilkan. Röntgeniin pääsin varsin nopeasti mutta sitten lausunnon odottaminen kesti puolitoista tuntia. Se oli aika turhauttavaa aikaa istua pyörätuolissa.

Onneksi luita ei ollut rikki - vain nivelsiteet. Joten ei tullut kipsiä ja pääsin ajamaan autollani  kotiin. Nyt aamulla oli tekemistä päästä yläkerrasta alas. Hyvä etten lentänyt nokilleni portaissa.
Koipi on pahuksen kipeä - toivottavasti se tokenee parissa päivässä - ainakin kävelykuntoon.

Sain K-Raudasta puhelun kun olin matkalla röntgeniin ja se puhelu katkesi siihen. Liekö lyijyä seinissä?
Soitin sitten takaisin ja sain tietää että tarkistusputket, ne nousuputket säiliöihini eivät ole oikeaa kokoa. He saivat 400 millin kokoa kun niiden piti olla 315 milliä. Joten putkia ei tullut.

Tänään noiduin asiaa Uponorille ja lupasivat lähettää oikeat putket suoraan kotiin. Ei paljoa viitsisi ajaa noin 90 km parin putken takia.

PS. Katsoin netistä mistä on kyse; se ei kohottanut mielialaani alkuunkaan.  :o( Voi rähmä!

Suurimmassa osassa nilkan nivelsidevammoista ei tarvita leikkauksellista hoitoa. Ensihoito tapahtuu kuten vammoissa yleensäkin “kolmen k:n “ periaatteella eli kylmä-koho-kompressio. Aiemmin käytettiin kipsihoitoa mutta nykyään esim. liimasidettä. Sen tarkoituksena on tukea nilkkaa nivelsiteen paranemisen ajan. Liimasidehoitoa jatketaan yleensä 3-6 viikkoa. Sinä aikana jalkaan voi tavallisesti varata kipujen mukaan koko painollakin. Vamman vakavuudesta riippuen nilkan normaalin toiminnan palauttamiseksi tarvitaan kuntouttamista, joko omatoimisesti tai fysioterapeutin ohjaamana.

2 kommenttia:

 1. ;o) harha-askeleilla on hintansa.
  Toivottavasti kinttu on pian kunnossa eikä kiukuttele kuukausi tolkulla.
  Rauhaisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Moi Tarina,

  Juu, todellinen harha-askel jota en todellakaan tarttennut tähän tilanteeseen.
  Eilen se koipi oli ihan mahdoton - tämä aamu toi tullessaan pientä toivon kipinää, jopa niin että sanoin jo eukolle että taidan päästä töihin jo maanantaina.

  Silloin ainakin ostan uudet työkengät, varrelliset maiharityyppiset, narulla sidottavat jotta saan nilkan tuetuksi.

  VastaaPoista