maanantai 2. elokuuta 2010

Tämä Ukko hermostui tonttuilun

Päivä piti olla ihan simppeli, odotettavissa ei ollut mitään kummallisempaa. Mikkelissä piti käydä tekemässä  hankintoja, mutta se ei sitten mennyt ihan putkeen.
En saanut kolmatta ylinopeus sakkoa enkä kolaroinut tai muuten rutannut autoa. Ei edes sinne päin.

Päätin ostaa K-Raudan tarjouksen, Uponorin Mökki ja Saunakaivon. Vajaa 300 litran puskurointi. Kun soitin kauppaan sanoivat 300 litraa, kun ostin pöntössä luki 250 ja asennusohje kirjassa 275 ja mainosesitteessä "vajaa 300 l".
Mielestäni tuo haamuileva 50 litraa on lopuksi aika iso juttu. Miten 250 litraa voi olla "vajaa 300 litraa"? OK, onhan se sitä.

Kun aloin asentamaan niitä kahta puoliskoa yhteen alkoi meikäläisen ylivuotoventtiili pettämään pahemman kerran.
Yhden kaivon kumitiiviste oli "ylipitkä" - sain kuin sain sen lopulta asennetuksi. Lohkot yhteen ja ei kun ruuvailemaan.
Reikiä oli 12, pultteja 6, välilevyjä 12 mutta ei yhtäkään mutteria! JA ne rosteria, eli ruostumatonta. Minulla ei nyt ollut varastossani 13 millin rosteri pultteja eikä edes muttereita.

Ei kun soittamaan.
Tarkoituksenani oli mennä vasta Torstaina Mikkeliin kun palautan maan tiivistäjän. Se ennen yhdeksää. Samana päivänä saisin puuttuvat 2 tarkastus/tyhjennys putkea ostamiini kaivoihin - sitten selvisi että vasta klo 15 jälkeen eikä ole takuuta jos ne tulee ollenkaan. Kahdessa edellisessä kuormassa, kerran viikossa UPOlta ne eivät ole tulleet.
Säiliöitä ei voi peittää maahan ilman niitä.

K-RAuta lupasi uudet puuttuvat mutterit - mutta lähde nyt hakemaan niitä ja ajaa sitten noin 45 km suuntaan, eli noin 90 km kuuden mutterin takia!?

Soitin suutuspäissä UPOlle jossa asiakaspalvelu ei tiennyt miten toimia. Henkilö joka vastaa ko tuotteesta ei vastannut puhelimeen. Lopulta selvisi että hän taitaa olla kesälomalla ja kaikki muut myös tai koulutuksessa. Heillä oli tietokone ongelmia.
Pääsin lopulta "lähettämöön" - jospa he laittaisivat puuttuvat osat postiin siten että saisin ne huomenna.
Keskiviikoksi on luvattu runsaasti vettä enkä halua joutua tilanteeseen jossa runsas vesi tärvelee kaivamani kaivannon.

Sain lopulta yhteyden henkilöön - joka EI ollut Nastolassa, eikä edes "lähettämössä", hän oli Vaasassa ja tekee muita juttuja - ja eikä voi auttaa kun heidän tietokone järjestelmä on ollut nurin jo 4 päivää!

Soitin sitten uudelleen K-Rautaan. LVI puolen myyjistä yksi lupasi laittaa tänään postiin puuttuvat mutterit joten saanen ne huomenna. Saan kaivot peitetyksi ainakin pintaan asti. Loput vasta kun saan ne puuttuvat putket.

Mutta, edellinen oli vasta alun loppua. Alku alkoi ihan päin peetä.

Kun menin K-Rautaan vasta parin tupakan jälkeen löytyi kaveri joka tiesi missä ne säiliöt ovat. Halusin nimittäin nähdä millaiset ne ovat. Kun ne lopulta löytyivät totesin että liitännät sopivat kaavailuihini.
Toisen säiliön pohja on reijitetty imeytystä varten. Halusin kuitenkin  mahdollisuuden kahteen lisä optioon. Yksi pohjan kautta salaojaputkeen - kahteen ja yksi ns. ylivuodolle purkukanavan. Ne löytyivät.
Ei kun sitten LVI puolelle tekemään kauppoja.

Sain myyjäksi "harjoittelijan" joka tietää LVI asioista yhtä paljon kuten sika tähtitieteestä.  Olen asioinut hänen kanssa aikaisemminkin ja poika on täysin onneton.
Kun aloin tilamaan liitoksia alapuolen purkuun ja yläpuolen purkuun hän ei tajunnut alkujakaan mistä oikein puhun.
Välillä hän kyseli "vanhemmilta" apua ja päästiin asioissa eteenpäin. Lopulta kävelin takapihalle jossa totesin ettei minulla ollut kaivoja.
Sitten todettiin että ko. myyjä ei ollut "myynyt" niitä minulle! Ja me aloitimme koko jutun juuri ostamalla ne kaiVOT (ei kirjoitus virhe). Ne muut olivat vain lisukkeita, liitäntöjä ym.
Menin takaisin ja sain - YHDEN kaivon kun niitä piti olla KAKSI!

Silloin alkoi todella keittämään ja kirosin ulkona estoitta oikein runoillen. Verisuonet ohimolla pullistelivat kriittisellä rajalla.
Ei kun takaisin. Poikaa ei näkynyt ja yksi vanhemmista myyjistä totesi että "poika unohti - ei ymmärtänyt" jne. Samalla huomattiin että alaosan purku isoon salaoja putkeen vaatii supistuksen 75 mm reikään! Sitä en tiennyt - tämä myyjä tiesi.

Nuo kaksi säiliötä yhdistetään 75 millin putkella joka ei kuulu toimitukseen. Ostin yhden 2 m kangen.
Kun olin ajanut noin 15 km Mikkelistä mieleen tuli että jotain on vialla.
Keräyslistassa oli tuo putki ja merkitty toimitetuksi. Se ei kuitenkaan ollut kuormassa! Sitä ei vain kaivettu esiin eikä toimitettu minulle.
Minä vuorostani en asiaa silloin huomannut. Soitin siitä heti LVI puolelle.

Kaikista puheluista tänään tulee taas bonusta tulevaan puhelinlaskuun. Ja kun menen Torstaina Mikkeliin olen aika varma siitä etten niitä putkia saa ja se tarkoittaan etten saa ko säiliöitä peitetyksi - ja sen myötä ko piha-aluetta maisemoiduksi kuntoon.

Koko homma on ollut sen sortin tonttuilua että tämä Ukko hermostui pahemman kerran.

PS.
Uuden sähköjärjestelmän myötä puolet mökistä jäi ilman sähköä, kuten yläkerta.
Mietin eri keinoja asian korjaamiseen - kunnes eilen, kun istui aamupaskalla keksin sen.

Vanhasta keskuksesta, joka on edelleen jäljellä lähti voimavirta verstaalle. Vaihdan vain töpselin ja avot, saan sähköt takaisin keskukseen ja muualle. Eli syötän sen "takaisin". Verstaassa kun on sähköt uudesta keskuksesta.
Mikkelin K-Raudassa sain asiantuntija apua - pakkaus kun oli sellainen ettei oikein nähnyt läpi mitä sen sisällä on.
Kysyin onko tämä se johon saan sähköä keskuksesta? Juu, on se se sanoi myyjä.

Ei ollut, ei ollut alkuunkaan. Otin sitten höylän piuhasta töpselin, eli uroksen ja pistin se entisen naaraan, eli tulon tilalle.
Ja nyt meillä on sitten sähköt :o)

2 kommenttia:

 1. Kai sitten huolehdit, ettei kukaan pääse irrotamaan tuota keskusten välikaapelia, edes Sinä itse epähuomiossa. Teippaa ja laita varoituslappuja.
  Hiki nousi kun miettii urosliitosta syöttöpäässä kaapelia.

  VastaaPoista
 2. Moi Pekka,
  Piuha on toki uros, jonka tökkäsin keskukseen, johon tulee väliaikaisella roikalla sähköt.
  Sen avulla sain sähköt pimeenä olevaan osaan, eli syötän sähköä vanhaan keskukseen joka on kytketty pois. Sain Sähkö Yhtiöltä omakseni siinä olevan mittarin. Se siirtyy syksyllä verstaaseen, puu pajaani ja voin siten seurata siellä olevaa kulutusta.

  Ainoa "kuuma paikka" on keittiössä oleva alkuperäinen mittaritaulu johon tullut piuha katkaistiin (Sähkö urakoitsija). Se on avoin - mutta siihen pääsy vaatii jo tikkaat.

  Joten, uros ei nyt anna - se vain ottaa ;o)
  (kuten normaalisti....)

  VastaaPoista