tiistai 8. maaliskuuta 2011

Potuttaa

Kävin viikon loppuna Lahdessa, hakemassa mahonkilautaa kärryllä ja yhdestä tavaratalosta tuotteen jota olen metsästänyt - tiesin - kun soitin - että sieltä sitä saa.
Kyseessä on "vesijohtoklemmari"metritavarana. Pakkauksessa 3 metriä ja 8 lukkoa - tai sanoisinko ruuvia.

Tänään sitten sahasin ja höyläsin ja taas sahasin mahongista rimoja jotka sitten pilkoin palasiksi.
Kun sitten liimasin ne renkaaksi, 12 kpl ryhdyin kiristämään niitä tekemälläni kiristimellä. Eli pätkin sen sopivaan pituuteen ja asensin kiristysruuvin.

Oikea käteni on vihoitellut jo pitempään ja pysyvästi tavalla josta alan jo huolestumaan. Lekuriin pääsen vasta 18 päivä.
Kipu estää jopa hillopurkin kannen avaamisen. Kirves ei pysy enää kädessä joten vasen on otettava avuksi. Lumitöistä ei tule mitään ilman 600 Buranan apua - silti sattuu.
Joten sen ruuvimeisselin käyttö rajoittuu aika pieniin voimiin. Silti tuo rengas tai ruuvi rikkoontui! Ei yksi vaan kummatkin jotka tein.
Varokaa tätä ja merkkiä, Finbullet
Se on häikäilemätön huijari tuotesarja
Siinä lukee Erikois Vahva ja jonkun mitä lie hyväksymä. Kun aloitin renkaan kiristyksen jokin mekanismissa petti enkä saanut sitä puristusta jota hain.
Se ei ole kovinkaan suuri - onhan jo puu, mahonki varsin pehmyttä enkä halunnut vaurioittaa sitä. Toisaalta liian kova kiristys ei ole muutenkaan mitenkään hyväksi.
Toinen Finbullet tuote, rullamitta.
Viikko siitä kun olin sen ostanut (vuosi toista sitten) siitä katosi värit eikä mittayksiköitä enää näkynyt kunnolla.
Myös mekanismi petti viikossa.
Yllä on toinen rengas satsi jossa käytin toiseen kertaan kiristintä, tuota klemmaria. Se ei enää kiristynyt edes nimeksi - kuminauha olisi parempi. Joten siihen loppui työt tältä erää kunnes saan uudet jostain. Tai sitten kokeilen kuminauhoilla. Siihen pitää valita toinen liima. Nyt käyttämäni "Amerikkalainen Superliima" - Titebond ei sovi hommiini.
Sanoisin melkein että Suomessa myytävät puuliimat,  joista jokainen paljon parempi - siihen mitä teen.

Alustava arvioni on että mekanismin ruuvi on niin hötöä tavaraa että se vain leikkaantui sileäksi. Huomenna sitten tiedän kun avaan sen.

Mitä tuohon Finbullet brändiin tulee niin sellainen tulisi kieltää markkinoilta ja jotka niitä myyvät tulisi luopua koko firmasta.

Google antoi heti alkuun varoittavan esimerkin: http://haittalevy.blogspot.com/2008/08/finbullet-varoittava-esimerkki.html
http://www.toolnet.fi/ on suoraan sanoen - **** (sensuroitu).

2 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin olen päätynyt ostamaan vain parasta vaikka harrastuskäyttöön. Jatkuva mielenharmi tulee noista kertakäyttö (jos sitäkään) työkaluista.

  Kiillon liimoja olen käyttänyt monessa kohteessa hyvin tuloksin. En tosin tiedä minkälaisen lisävaatimuksen tuo sorvaaminen aiheuttaa.

  VastaaPoista
 2. Sama täällä - mutta niitä poikkeuksiakin tulee.
  Minulla oli hieno rullamitta mutta katkaisin sen vahingissa kun sahasin lankkua. Silloin tuli tuo hätävara ostetuksi - kesti viikon.

  Tuota vesiklemmaria metritavarana en ole löytänyt mistään - nyt Kärkkäiseltä Lahdesta.
  Etsintä jatkuu - täytyy kait laajentaa ulkomaisiin verkkokauppoihin.

  Sorvaaminen ei sinänsä lisää vaatimuksia liiman kestävyyteen.
  Erikeepperi on suoraan sanoen parempaa kuin tuo Titebond - ainakin sorvauksessa - ja pitää paremmin.
  Olen ollut hyvin tyytyväinen Plastic Padding Wood ja sen Express versioon. Sen saanti on tosin hieman ongelmallista.

  VastaaPoista