sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannusta; oli, on, meni

Väriä puutarhaan
Se oli sitten Juhannusta sanoi moni, mekin mutta se jäi nyt varsin "tavalliseksi" viikon lopuksi. 

Tänä vuonna ei sitten innostuttu mihinkään eikä mistään - ei edes grillaamaan rakentamassani grillissä kun kaasu loppui ja unohdin ostaa uuden pullon.

Sää oli sellainen että valittamista ei ollut - ellei huomioida itikoita. Tänä aamuna alkoi sitten se "juhannus sää" eli sade ja sitä jatkuu ainakin viikon, jopa toista.

Ja lisäksi nykyinen juhannus oli hieman poikkeava edellisiin - muistaakseni. Meillä ei ole nk. €uron Kossu, eli 0.5 l on kestänyt kolmea päivää, itse asiassa neljä - ja joka päivä
otettiin - sillin kanssa. Tänään se loppui.


Meillä on nyt jonkin verran unikoita siellä sun täällä ja nyt ne ovat alkaneet kukkimaan, kuten alla oleva jonka nimessä eukolla meni sormi suuhun - kun ei heti muistanut mikä se on. Edellisenä kesänä se ei kukkinut.

Mikä lie - pituutta metrin verran ja kasvaa
Itse en ole nyt paljoa tehnyt - työvaatteissa kuitenkin olen pyörinyt ja lähinnä vain siivonnut pihaa ja tänään pajaani - joka on kaksi osainen.

Eukko on pyllistellyt puutarhassa - .... ihmettelen miten hänen polvet ja selkä sen kestää...

Pajani ensimmäisen siivouksen tein,  sen puupuolen jossa on sorvi jo suurimmaksi osaksi aikaisemmin - siellä on toki vielä paljon siivottavaa - etenkin tämän päivän jälkeen.....

Tänään siivosin sen ensimmäisen osan, josta sinne myös mennään, jossa on kaikkea muuta kuin puu juttuja - ja jossa voin myös "kipinöidä" eli se ei ole niin herkkä tulipalolle.
Sitä voisi sanoa nimellä "konepaja" vaikka koneita on varsin vähän.

Siirsin sieltä juttuja aika lailla puupuolen suurelle pöydälle kuten nauloja ja ruuveja ym joita sitten lajittelen siellä omiin lokeroihinsa, ja ne muut johonkin hyllyyn - jonka teen. 
Ne lokerot joita tulen käyttämään ovat lähinnä margariini rasioita ym ja ne arvokkaimmat sitten omiin muovilaatikoihin.

Nyt siellä pystyy jo liikkumaan ihan mukavasti!

Löysin sen siivouksen yhteydessä kaikkea mukavaa ja unohtunutta kuten yhden puutarha haravan, josta varsi oli mennyt poikki. 
Sitä ollaan ihmetelty että mihin se on itse asiassa hävinnyt. Sanoin toistamiseen että eukolle että hän on unohtanut sen jonkun pensaan alle tai silleen.
Se olikin pajassani ja kun sen löysin laitoin siihen heti uuden varren - jonka minun piti - muistaakseni tehdä jo viime kesänä.

Asia jonka eukko jostain syystä muisti.... ja muistutti.

Ja nyt vietetään sitten juhannuksen jatkoja - lähinnä ainakin viikko vesisateessa - ja sen ajan teen puupajassani jotain - mitä nyt ollaan välillä pari päivää reissussa - Porvoossa ja takaisin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti