maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vaikka mitä tälle päivälle...

Aamulla hörpin kahvia keinussa ja mietin mitä tänään sitten tulee tapahtumaan...

Se alkoi siten avaamalla uuden kasvihuoneen läppäoven - onnistuin eilen ruuvaamaan sen umpeen - todella sellainen mega-töppäys.
Uusi kasvihuone tomaateille
Paripäivää sitten keräsin lautakasastani mitä löytyi ja kyhäsin kuvan mukaisen suojakatoksen tomaateille. Seinä on kohti etelää, tai jos tarkkoja ollaan niin melkein kohti lounasta.

Myöhemmin tänään asensin sitten ikkunan ja oven ympärille puuttuvat vuorilaudat.

Sitten oli aika tehdä jotain meidän "kaariportille" Se joka ostimme kesti kaksi vuotta ja viime talvena se hajosi ja nyt eri köynnökset etsivät mihin tarrautua.
Joten jotain piti tehdä ja ei kun taas tonttia kiertämään - siis siinne kaaoksen keskelle joka ei onneksi näy tielle.

Siinä se on, ennen tikkaita katajasta vasempaan
Löysin nimittäin vanhoja airoja joista sen sitten tein, käyttäen lopuksi apuna valussa käytettävää teräsverkkoa - sopivan ruosteinen.
Detalji portista
Airot meni pystyyn ja vanhoista rimoista tuet ja kaareksi sitä verkkoa. Nyt voivat köynnökset edetä siinä miten tahtovat - tietenkin minun ohjauksessa :-)

Ja vihdoin ja viimein kuvassa olevan kohteen kimppuun
Minun on pitänyt tehdä jo ajat sitten tukirimat tuolle Japanin Kvintille - ja tänään sain sen tehdyksi ja eukko lupasi huomenna kitkeä loput turhuudet pois - siellä välissä kun on muutakin kuin heinää ja rikkaruohoa.

Edellisten jälkeen maalasin vuorilautoja ja niiden kuivuttua asensin niitä ikkunoiden ja oven ympärille - homma joka vielä jatkuu kunhan päätetään ylimmän poikittaisen laudan muodon. Ja ne pystylaudat jotka tein lähtevät vielä helposti irti jos alan vaikka taiteilemaan jotain muotoa niihin.

Ja lopuksi detalji yhdestä puskasta joka kukkii nyt ensimmäisen kerran, mieluinen pensas

Meikäläisen makuun ja mieleen vaikuttava pensas
Että silleen tältä erää....

PS. Niin ja olen ollut itikoiden ruokalistalla ja niitä itikoita on enemmän mitä me voimme muistaa koskaan olleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti