maanantai 6. toukokuuta 2013

Tapahtumarikas viikonloppu


Lauantaina lähdettiin etelään, ensin tyttäreni luo Nastolaan, se on tuo Lahden kyljessä oleva leijona - "kuntapolitiikkaa".

JA vasta 2 viikkoa sitten olimme siellä ja hänen, tyttäreni tytär on jo kehityksessään toisella, jopa kolmannella ulottuvuudella uusiin sfääreihin siirtyen siitä mitä viimeksi koettiin.
Oli lähellä ettei tullut tippa silmäkulmaan.... kun taas oli sylissäni....

Ja sorry ei valokuvia sillä tyttäreni ei sitä halua eikä itsekään julkaise niitä. Paitsi yksi osa otos nyt TEILLE --- alla oleva hänen silmistä....
Prinsessani sylissäni pari viikkoa sitten
Täyttää kohta 8 kk


LIsätiedot, Google haku
 ja Timo Pakkanen
Nyt, Aluksi tytölle tuli melkein itku - ja miksi ei kun sylissäni tarttui partaani - ja sitä ei enää ollut "silleen" kuten aikaisemmin. Olin lyhentänyt sitä sen edellisen reissun jälkeen. Ei ollut enää mitään mistä ottaa kiinni!
Lupasin että seuraavaan, siis seuraaviin kertoihin en sitten lyhennä partaani ja jouluksi sen on sitten kuten joulupukin tontulla - itse asiassa paljon pidempi vaikka ei sitten kuitenkaan samaa luokkaa kuten ystävälläni "Joulupukilla", Timo Pakkasella - se virallinen Joulupukki.


Sunnuntaina ajattiin sitten Helsinkiin, varsinaiseen tapahtumaan, syy miksi taas ajettiin etelään.
Oli nimittäin eukon veljen tyttären pojan kastetilaisuus.

Ennen sitä ensin ajettiin IKEAan ostoksille ja kaikkea pientä tuli mukaan ja ihmettelyä heidän ravintolasta jonne tuli lukematon määrä ihmisiä, pareittain, perheittäin, eri kielialueilta - VAIN SYÖMÄÄN!
Eräskin sanoi että tänään otan sitten 24 lihapullaa!

JA ruoka siellä on todella halpaa!
Meille riitti kahvi ja juustokakun palanen.

Sitten oli pari kolme muuta paikkaa jossa poikettiin kunnes lopulta löydettiin Malmilta se paikka jossa kastetilaisuus pidettiin, eräs päiväkoti - yes - päiväkoti Malmilla.
Kun astuimme sisään oli ohjeena ottaa kengät pois!

Ja minulla oli nahkapohjaiset kiiltävät - kalliit kengät jalassa ja sinne ne jäivät kuten muslimien moskeijassa sandaalit oven eteen! :-(
Onneksi oli sentään ehjät sukat jalassa.

Tilaisuus oli aivan ihana kaikin puolin ja tapasimme monia harvemmin tapaamiamme vanhoja tuttaviamme ja ystäviämme, eukon kanssa Porvoosta ja silleen.
Jotkut heistä ovat toki käyneet kesällä luonamme.

Kastetilaisuuden pappi
Tilaisuudessa oli yllättävä kokemus - Malmin seurakunnan pappi.
Nimi meni hieman ohi joten katson sen Malmin Seurakunnan sivulta - nimiä on vaan ei valokuvia.
Hänellä on suomalainen etunimi ja sukunimi ja puhuu ja murtaa kuten aito suomalainen.

Myöhemmin tuli spekulaatiota siitä että Suomalainen lähetyssaarnaaja Afrikassa oli adoptoinut sieltä lapsen ja aikuisena nyt hän toimii pappina Suomessa.

Hyvin puhui, todella hyvin ja ei "liturgian!" mukaisesti vaan todella tilanteen ja tilaisuuden huomioiden juuri aivan viimeisen päälle oikein.

Todella älykäs ja oivaltava henkilö - joka myös osasi - ja kykeni siteeraamaan raamattua ja asioita siitä tavalla joka miellytti minua.

JA kaikki ne jotka jotka minut tuntevat lähemmin tietävät että nyt puhutaan todella kovemman luokan tyypistä jos saa minulta kehuja.
JA jotka eivät tunne tietäköön että olen lukenut ja syventynyt tavallista enemmän teologiaan ja - sen historiaan ja kirjoittanut kirjan siitä "mitä ajattelen koko jutusta".

Edellisen jälkeen oli sitten Mäntsälä ja Lahteen ei pääse joutumatta Mäntsälään!

Siskoni sylissä tyttären tytär
Ennen Nastolaa poikettiin Mäntsälässä siskoni luona ilta teellä - jonne sain vietyä pääkaupungissa löytämiäni mansikoita!

JA sen tilaisuuden kruunasi saada tavata ensimmäisen kerran HÄNEN tyttären tyttären!
Oliko se nyt kaksi vai kolme kk nuorempi kuin minun tyttären tytär.
Kuva ei anna oikeuta hänelle - todella terhakka ja todella nätti tyttö jolla on omat mielipiteet sanoi ja teki isoäiti mitä tahtoi ja hän sai mitä tahtoi.
Äitinsä syliin ja "maitokupille".

Siskoni on niin kerta kaikkiaan; niin otettu asemastaan että ensin tarkistetaan kaikki mitä voidaan tarkistaa ja vaihdetaan mitä tarvitaan....

Ei autoa eikä sen suodattimia - vaan vaippa....
OK - hän EI ole autoalalla muutoin kuin että joskus ostaa jonkun ja ajaa niillä....

Edellisen jälkeen ajettiin sitten illalla Nastolaan tyttäreni luo ja yövyttiin siellä.

Aamulla kahdeksan jälkeen oltiin sitten puutavaraliikkeen pihalla ja lastattiin jalopuuta kotiin. Siitä hankinnasta sitten lisää siinä toisessa blogissani.

PS. Koko reissu oli sellainen että siitä voisi helposti kirjoittaa kirjan, tai ainakin pienen novellin.
Lopulta, oli kuitenkin ihan mahtavaa päästä kotiin ja kotiterassille kun ei ollut enää sitä älytöntä tuulta, ei kylmää - vain lempeää aurinkoa - ja siitä sitten nautittiin - ja ennen kaikkea siitä koko kokonaisuudesta!
Ei pihaustakaan mistään "auton tai junan äänestä"!!!

Vain lintujen viserrystä....

LIDL uusi leipä valikoimaan
Hauska muodoltaan - mahtava maultaan
PS uudelleen. 
Mikkelissä mentiin sitten heti Lidl liikkeeseen täydentämään provianttia. JA heti sitten sinne Leipäpuolelle, totta kait ja etenkin hakemaan niintä voisarveja! ja vain 0.39€ kpl - eli mitä he siellä leipoivat koko ajan, niin sinne oli sitten tullut pari uutukaista tuotetta sitten viime kerran josta vieressä yksi tuote - ihan mahdottoman hyvä tuote - kuten muutkin.

Ja uusi leipä - hauska muodoltaan koska se on kolmiomainen!
Kokeilkaa!


1 kommentti:

  1. Tämä kirjoitus meni ensin vahingossa toiseen blogiini - nyt se on täällä minne se kuuluu.

    VastaaPoista