tiistai 17. syyskuuta 2013

Ny Se Sit Alko...

Niin, kävi niin että eilen poekkesin siellä Mikkelissä rautakaupassa ja tuliaisina oli lautaa verstaani päädyn peittämiseen - ettei mene ihan uusiksi - ja kipsilevyjä. Niitä tuli nyt mukaan 6 kpl.

Viisi vuotta sitten samasta ovesta (nyt "ovista" kun tuli yksi lisää) kannoin yksin kaikki ostamani kipsilevyt keittiöön - olisiko ollut kymmenen tai silleen. Nyt se ei olisi onnistunut - joten eukon avulla ne siirrettiin ensin kärrystä sisään, eteiseen. Se oli vaihe yksi, seuraava oli sitten siirtää ne "mökötyskoppiini" - eli itselleni tekemääni huoneeseen. Sillä voi olla tuhat ja yksi nimeä miten sellaisen huoneen tahtoo sitten ilmaista.

Ikkunaukko johon pitäisi tulla oviaukko
Ajattelin ensin ottaa levyt sisään ikkunan kautta josta luovuin heti alkuun. Sitten ajattelin viedä ne levyt keittiön kautta yllä olevan aukon kautta ko. huoneeseen - sekin jäi tekemättä huonona ajatuksena.

Hyvän näköiset hirret - alin on miltei tuplaten korkeampi,
joten sahattuani riittävään syvyyteen - kolmeen osaan hain kirveen ja moskan
joilla sitten työstin ne palasiksi - eli halkaisin hirren ja veistelin loput sopivaan tasoon
Hain sitten puukkosahan ja ei kun sahamaan. Terä oli just yhden sentin verran pidempi kuin hirren paksuus joten se meni hyvin, eli noin 19 cm. Uusi pölynimurini oli oivallinen apu pölyn pienentämisessä, ja sotkujen siivoamisessa.
Siinä se sitten on, entinen ikkuna reikä ja nyt reikä ovelle
Uuden huoneen lattia on hieman korkeampi - johtuu teknisistä syistä.
Täytyy myöntää että olihan tuo tietyllä tavalla virstaanpylväs - toki työ jonka olisin voinut tehdä jo aikoja sitten - se on keväällä. Se kun on ollut sellainen "puoli lämmin" ja kovimmilla pakkasilla ikkunan aukko on ollut peitettynä.

Nyt ovat sitten kipsilevyt huoneessa ja voin ryhtyä siirtämään niitä seinille. Sitä ennen kuitenkin vielä eri sähkörasioiden pohjien asennus, ja muutaman asennusputken vetämiset ym. Ne ovat tavallaan jatkoja huoneen toiselle seinälle toisen puolen rasioista.

Ja tänään päätin sitten ajaa Juvalle Vihoselle hakemaan niitä rasioiden pohjia ja jatkoille yhdistyspalat. 2 kpl oli €1.50 (tarve oli n. 10 kpl) ja rasianpohja ilman liitoksia oli €3 (tarve oli noin 8 kpl). Eli olisin joutunut ostamaan niille vielä liitin-tötsät, €1.50 kpl! Ja ne olivat sille sähköputken liittämiseen! Ei kuuna päivänä,  ikinä niillä hinnoilla!

Joten sitten tulevana perjantaina hankin ne Honkkarista kun vien auton huoltoon. 

Joten sitä ennen tehdään sitten sitä puupajan päädyn avointa puoliskoa - siihen menee parisen päivää minun aikataulun mukaan - nuoremmilla korkeintaan päivä. 
Alkujaan minulla piti olla siinä jo nk. autokatos. Ei ole, joten jotain on tehtävä "NYT" ennen syksyn sateita ja talvea ettei se koko pääty mene uusiksi, siis puolet siitä, etenkin kun se on nyt ruti kuiva.

Että sellainen päivä tämä tiistai oli minulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti