tiistai 19. marraskuuta 2013

Eino myrsky

Kävin samana päivänä Juvalla ABC asemalla hakemassa hieman provianttia koska en halunnut avata jääkaapin ovea - tiedä miten kauan sähköt ovat poissa. Onneksi sähkötöntä aikaa kesti vain reilut 6 tuntia. Pari vuotta sitten olimme ilman sähköä reilut 48 tuntia ja ulkona oli pakkasta joten ruoka säilyi hyvin kylmäeteisessä.

Nyt olin jo aamulla varautunut veden saannissa täyttämällä jokaisen kattilan ja sangon juomavedellä - paljon muuta ei ollut tehtäväksi. Generaattori olisi mukava olla varoiksi - etenkin pakastimille.

Koko matka Juvalle oli paikka paikoin lukuisia puita nurin, yhdessä kohdin noin tusinan verran peräkkäin kuin kaatuneet domino palikat. Yhdessä kohdin oli jo metsäkoneet paikan päällä. Puut jotka olivat säästäneet olivatkin kaatuneet.

Vanha puu nurin Vehmaan kartanon risteyksessä
Mahtavan kokoinen kuusi joutui lopulta antamaan periksi.
Pienen matkan päässä yhden talon peltikatto joutui tuuliajolle ja paikallinen palolaitos kävi korjailemassa tilanteen turvallisemmaksi.

Eukko soitti että autokatoksen katto lähti.
Autokatos sai osansa
Aukon oikea kulma siirtyi noin 30 cm ja keskeltä puolet siitä. Harkot betonin päällä lähtivät irti joten tuulen voima on ollut mahtava. Onneksi katto repeytyi irti. Se oli katoksen pelastus. Korjaukseen meni sitten muutama tunti. Samalla sain tehdä vahvikkeita seiniin.

Tänään kun katselin ulos totesin että oikealla oleva kuusi on vino. Ja toden totta, sen on vino ja kallistunut kohti keskijännite linjaa, eli sähkölinjaa kohti. Mikäli se kaatuu se osuu sen päälle.
Kävin katsomassa juurakon jossa ei kuitenkaan näkynyt mitään merkittävää, paitsi että se oli harvinaisen vetinen.
Puu myös huojui heikossa tuulessa, koko runko, mitä muut kuuset eivät tehneet. Joten soitin asiasta sähköyhtiöön sillä en lähde sitä yksin kaatamaan koska ilman apuja se tulee kaatumaan sinne minne sen ei pitäisi. Nimittäin sähkölinjan päälle. Sitten kävisi kuten alla olevassa kuvassa.
Hätäapua tienkäyttöön
Oletan että kaapeleissa on täydet tehot päällä ja ihmettelin miten he jättivät puiden latvat niin pitkälle tien päälle, niin ettei rekka pääse niiden alta.

Metsän harvennusta
Kuvan mukainen tilanne oli joka paikassa joissa puita kaatui, avoimen alueen metsän reunoissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti