tiistai 12. marraskuuta 2013

Jo on perunoilla hinta eroja!

Poikkesin tänään iltapäivällä Mikkelissä ostoksilla.  Syitä oli tasan yksi, ja sitten tuli syitä pariin toiseen asiaan. Muutoin olisin käynyt Juvalla. Mikkeliin 40 km ja Juvalle sen 30 km.

Edellisellä reissulla olin unohtanut tyystin ostaa viimeistely nauloja - "ilma vasaraani" saadakseni saunan viimeiset paneelit kiinni seinään ja suihkun kuivan tilan paneelit seinään. En mieltynyt ajatukseen ampua ne kiinni hakasilla, paitsi kulmista jotka jäävät listojen peittoon.

Joten Mikkeliin mentiin ja ensin Prismaan.
Listalla oli mm. ostaa tummaa ja vaaleata leipää. Eukko on niin moneen kertaan motkottanut minulle että pitäisi katsoa se parasta ennen päiväys. Nyt se on jo siirtymässä osaksi ostoskokemustani.

Otin Marskin tummaa limppua ja katsoin päivämäärän. Parasta ennen huomenna, siis huomenna! Herran pieksut ja silleen! Löysin sitten pakkauksen joka oli 16. päivä. Tänään on 12.

Ajattelin ottaa sekavilja sämpylöitä - SAMA JUTTU! Parasta ennen huomenna! Nyt alkoi potuttamaan!
Katsoin sitten vaaleata leipää ja kaikki oli parasta ennen HUOMENNA ja sitten alkoi jo vituttamaan.
Toisesta hyllystä löysin "tänään leivottua" jonka otin.

Tuli sitten pahaa aavistamatta henkilökuntaan kuuluva nainen, otin hänet ystävällisesti puhutteluun ja kerroin kokemukseni aloittaen kysymällä mitä tarkoittaa "tänään leivottu" ja mikä on sen parasta ennen päivä?
Hän ei kyennyt siihen vastaamaan muutoin kuin että se tulee joka päivä leipomolta. Mutta ei siihen milloin se on leivottu tai parasta ennen.
Mutta seuraavaan kylläkin kun kysyin miksi teillä myydään parasta ennen seuraavana päivänä, eli huomenna on viimeinen myyntipäivä - kun tulen 45 km päästä ja toivoisi jatkuvuutta leivän kestolle kun ajan 90 km ja leivät ovat parasta ennen seuraavana päivänä, ja .... ei hyvä juttu alkuunkaan.

Hän sitten opasti minua.
Katso kunkin leipäkasan alta, tai viereisen laatikon alta, eli päällä olevien leipien alta. Siellä ovat ne uusimmat.
Kaikki uudet leivät laitetaan aina vanhojen alle tai viereiseen laatikkoon ja alimmaksi. Siten vähennetään vähikkiä!

Leipien kanssa tulee vielä toimeen mutta kun maidot ovat koko putiikissa parasta ennen seuraavana tai sitä seuraavana päivänä ja yritämme rajoittaa auton käyttöä kerran viikkoon!
OK - minä olen ainoa joka maitoa juon - täytynee kait siirtyä muihin juomiin.

Ja sitten se toinen SYY
S-Ryhmän Prismasta siirryin sitten hakemaan "naulani". Vieressä on Lidle.
Prismasta en ostanut perunoita enkä salaatteja - enkä tupakkaa. Tiedän missä on halvempaa.
Prismassa irtoperuna oli € 1.30 kg - Lidle isompia ja komeita; € 0,69 kg. Prismassa pakattu 5 kg säkki € 1.00 kg, Lidle 2 kg oli € 1.29 eli € 0.65 kg.
Salaatit samassa suhteessa.

Ja AINA kun Mikkelissä olen pitää ajaa Lidl kauppaan ja ostaa leipää heiltä. Maalaiscroissant on nyt suosikkimme - hinta € 0.49 kpl. Voicroissant on 0.10 halvempi. Ja heidän monivilja, täysjyvä siemenleipä, kolmioleipä on mahdottoman hyvää, ja täyttä tavaraa. Hinta € 2.19 ja painaa reilut 800 gr.
Kilohinta olematon esimerkiksi Prisman ruisleipään jossa on jotain muuta enemmän kuin ruista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti