maanantai 13. tammikuuta 2014

Jalankulkijan päälle ajo, melkein.

Mikäli olisin ollut tänään liikkeellä vanhalla Volvollani olisin törmännyt jalankulkijaan - nyt onneksi en - kiitos "nykyaikaiselle" autolleni.

Katu Mikkelissä jota ajoi on 90 astetta vasempaan, siinä jalankulkutie ja liikenne jakaja jalankulkijoille. Näin että siinä on henkilö, selkä kohti minua ja menossa minusta vasemmalle eli jatkan eteenpäin.

Sitten hän olikin edessäni! Jarrut pohjaan ja kaikkien pyörien ABS naksuu niin että kuuluu reilusti sisälle, myös hän kuuli sen ja kääntyi minua kohti nähden auton tulevan hänen päälle. Oletan että auto pysähtyi siinä alle 50 cm matkalla.

Mitä tapahtui?
Tuo nuori nainen puhui puhelimeen, tuuli tuli vastaan, kohti kulkusuuntaa ja hän kääntyi suuntaan josta oli tulossa, tuossa liikenne jakajassa, ulkona miinus 16 astetta.
Sitä en sellaisenaan nähnyt - se on arvailuni.
JA sitten hän jatkoi matkaa selkä kohti minua, eli kylki edellä ja se SELKÄ minun eteen! Sen näin.

Mikäli olisi tapahtunut autollani kosketus häneen - onnettomuus olisi tapahtunut - ja kenet oltaisiin tuomittu syylliseksi? Tietenkin minut!
Se että hän on menosuuntaansa nähden menossa "selkä edellä" eli ikään kuin peruuttamassa minun eteen ei olisi minua vapauttanut vastuusta ja tuomiolta.

2 kommenttia:

  1. Ka suojelusenkelisi on pitkäjalkainen. Eikä ollut kaffetauolla vaan onneksi istui olkapäälläsi ja jalka jarrulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tilanne "säikäytti minut" - ei että olisin ollut huolimaton tai silleen - tyttö vain "kääntyi ja käveli" autoni eteen - känny korvalla ja väisti miinus 16 asteen tuulta.

      Poista