lauantai 4. tammikuuta 2014

Makeata mahan täydeltä

Siinä se sitten oli - jonkin verran valmisteluja ja taas ihmettelin ettei päästy ajoissa ylös sängystä tänä aamuna ja alas aloittamaan päivä ja iltapäivän tapahtuman valmistelua.

Skoolausta
Ja kuten oli niin toissa päivänä ostetut tarvikkeet oli mitä oli ja kuten on - jotain aina unohtui ja aamulla poikkesin sitten Juvalla kaupassa. Oli muuten liukasta ja muutaman kerran varoitusvalot vilkkuivat kun auto alkoi korjailemaan tilannetta ja totesin myös että ABS toimii hyvin.

Tarjoilu ei nyt ollut sen ihmeellisempää - pari rasiaa tuorejuustoa, toiseen savulohta pieninä palasina ja toiseen savuporoa, sekä se perinteinen munavoi.
Niiden alle karjalanpiirakkaa - joka meni täysin kaupaksi - ja sitten Maalahden limppua puolikkaina - sekin män kuten entinen ukko suosilmään.

Lisäksi eukon kakkuja ja täyte kakku joka kärsi minun takia pienen esteettisen vahingon - mutta maku oli sellainen että osa porukasta tahtoi lisää, etenkin nuoremmat ja tilaisuuden vanhin - Martta joka on jo täyttänyt 92, vai oliko se nyt 93. Ja hänelle konjakki myös maistui, kuten muille.

Alkupaukkuna oma tekoista mustaherukka likööriä, sitä hieman lasin pohjalle ja sitten täytteeksi skumppaa - eli kuohuviiniä. Eukon ajatus - sanoi sen olevan kuten Kir Royal. Hyvää oli ja kaikki tykkäsivät siitä - myös nuorempi väki (ei sentään lapsia enää).

Melkoinen touhu ennen sitä - kuten pienten lohileipien teko ym. Vielä kovempi juttu oli sitten eukolle käsin tiskata kaikki meidän hienot ja arvokkaat Arabian kahvi serviisit, skumppalasit ym.

Koiramme Viki oli siinä tilanteessa ja sillä porukalla ihan ihmeissään että unohti täysin haukkua - mitä usein tekee - ainakin aluksi (jota kyllä teki) ja sitten kun vieraat lähtevät.

Ihan kiva juttu - etenkin kun kaikki viihtyivät hyvin.

Nyt voidaankin sitten siirtyä arkisiimpiin askareihin - tai huomisen jälkeen, silloin huomenna tulee vielä lisää vieraita. Onneksi jäi tarjoiltavaa - paitsi ne karjalan piiraat jotka hävisivät kuten tuhka tuuleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti