keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Leikkaushommista juttua

Olkapään leikkaus
Kävin tänään lekurissa - sanoi että otetaan uudet kuvat ja seuraavan kerran röntgenlääkäri on meidän terkkarissa 24 syyskuuta ja hän ottaa ne ultraääni kuvat ja sitten tulevat ne perinteiset kuvat.
Ei ollut nk. "oma lääkärini" - hän oli sairastunut ja tuli toinen, aikuinen mies. Toisenlainen meininki.

Se sitten siirtää sitä "arviointia", mikä lie ollut eteenpäin siitä "leikkauksesta". Se toki voi olla edessä josta toki voin kieltäytyä. No, sitten keskitalvella, paras aika sellaiseen "sairauslomaan", kuusi viikkoa tai silleen. Siihen liittyen olkapää alkaa olemaan nyt reilun parin "viikon levon" jälkeen jota kuin kunnossa jopa niin että sain tehdyksi valuhommia. Ennen sitä muotin ja raudoituksen ns. "vasurilla".
Valun muotti tehty - oikeasta kädestä ei ollut paljoakaan apua
Nostin rautoja hieman ylös, muotin laudoitus sen 22 mm ylös pinnasta käyttäen ohjeena 22x100 lautaa.
Kyllä pitäisi kestää ja pitää nuo harkot paikoillaan.
JA sitten olikin se valu. 30/100 ja kuusi säkkiä.
Harkkojen päälle tuli suora valu - leikattiin harkkojen vinoumat ja epäkorot pois
Leikkausta budjettiin
Siinä se on nyt ollut niin että huomenna on 3 päivää kulunut muovin alla. On aika jatkaa seuraavaan, eli seinien pystyttämiseen. Katosta en tiedä vielä mitään kun budjetti ei salli sitä mitä olen ajatellut kaikkien leikkausten jälkeen ja mitä edessä on.
Ja koko projekti jakaantuu "vain" parille kuukaudelle. 

Tähän mennessä se on maksanut noin 120 euroa. Harkot olivat omasta takaa kuten työ. Puutavaraakin löytyy jotka on tullut aikaisemmin hankituksi (mutta ei riittävästi)  muihin hommiin jotka ovat jääneet tekemättä. Tuulensuoja levyt löytyvät myös, vain pari joudun hankkimaan. Ovat olleet muutaman vuoden varastossa.

Leikkausta suunnitelmaan
Suunnitelmiin tulee leikkaus(ta), kevennetty versio koko projektista siten että voin myöhemmin toteuttaa sen ilman suurempia ongelmia.
En saa nyt koko runkorakennelmaa ja etenkin kattoa tehdyksi siten kuten piti joten joudun improvisoimaan koko rakenteen niin että se toimii tulevalle talvelle sääsuojana niin että se kestää myös lumet katolla ja antaa suojan sisälle.

Rakennuksen "kattopellit" kun menivät auton alle.
Ai mitä? Ajoin kattopellit rikki? Ei sentään. Jouduin hankkimaan uudet kesärenkaat, jo keväällä ne olivat lähellä luokkaa sakkorenkaat. Ja nyt tuli se rengasratsia ja paljon ajettavaa, todella paljon ennen talvirengas aikaa, jonne on vielä pari kuukautta ja kun katsoin niitä renkaita aloin epäröimään todella niiden kestävyyttä edes seuraavaan maitokauppa reissulle. Naru tuli nyt vetäjän käteen.

Ja sitten tulee se entisen uuden osan, puu pajani katon jatko lisäeristys että saan lämmityskulut alas. Eikä sekään ole halpa juttu, joten taas tulee leikkaus budjettiini.

2 kommenttia:

  1. Joskus tulee eteen priorisoinnin tarve ja siinä sitä saapi miettiä mikä on tarve nro 1.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja täällä Tarina sitä on harrastettu ja sitten tulee se lapsellinen uhma mieli ja sitten tehdään vaikka viisaampi tekisi toisin - tai ei tekisi mitään XD

      Poista