perjantai 5. syyskuuta 2014

Tuunailuja kerrakseen

Niin, nyt on tuunailuja kerrakseen - siis nimittäin mitä itselläni edessä on. 
Sano että puukkoa tulee, sanoi ainakin entinen vaimoni joka tietää asioista aika lailla ja harvoin - jos milloinkaan on väärässä. 
Se koskee sitä olkapäätäni - siis siihen johon koskee.

Se sai pahemman kerran kipeätä viimeksi kun tajuntani menetin, ja noin 120 kg ruho velttona kaatui juuri sen päälle. Entisten vikojen päälle tuli jotain uutta ja raskasta.
Ensi keskiviikkona, kymmenes päivä sitä sitten tutkitaan lähemmin. Ex-vaimon mukaan sieltä löytyy juttu joka tarvitsee puukkoa ja sitten noin 6 viikon "loman". Sen puukon voin vielä kestää mutta että olen tekemättä mitään 6 viikkoa!
Nyt taitaa tulla auton vaihto automaattiin - ja hätäisesti.

Katse tulevaisuuteen? Miltä näyttää - tuo tulevaisuus?
Se ei ole mitä todellakaan haluan edes kuulla tuon todella pitkän ja kuuman kesän jälkeen.
Ei sen puoleen, jotain on tehtävä kun en kykene edes peruna peltomme kuokkimaan perunoistamme.
Autoa ajellessa on jo vaikeuksia nostaa käsi vaihdekepille - ja vaihtaa vaihdetta... toki siihen olisi korjaus sarja, pillereitä kunnolla. Ja sitä en tee - siis ota pillereitä vaikka pitäisi.

Sain kuitenkin harkotetuksi tekemäni laajennuksen sokkelin, senkin ns. yksikätisenä - siis pääosin vasemmalla kädellä jolla levitin laastit ja oikea oli vain harkon asettelussa apurina.
Sokkeli valmiina - melkein.
Suurin osa yllä olevasta kuvasta, siis sokkelista on ns. kallion päällä - joka on melkein pinnassa. Anturaan meni kuitenkin tonni betonia. Pituus 5.9 m ja leveys 3.9 m.
Tein siitä uudet kuvat käyttäen Google SketchUp ohjelmaa. Samalla sain selville materiaali kulutuksen ja tarkennetut mitat ja sen kautta mitä se maksaa.
Yksi kuvakulma laajennuksesta - se on tuo kulma osa.
Vasemmalla vanha rakennus joka jää uuden "sisälle", eli sitä en pura pois.
Taustalla uusi jonka rakensin noin 6 vuotta sitten.
Se on reilut 40 m2 ja tämä uusi on 22 m2.
Sen taakse tulee joskus sitten noin 50-75 neliötä lisää - sallitun rakennusluvan puitteissa.

Nyt tulee seuraavaksi valu harkkojen päälle, alle raudoitus. Ja sitten joskus kun tuo toinen käsi tulee yhteistyö halukkaaksi rakennetaan runkojutut ja katto päälle.

Kallista on.
Olin tänään hakemassa sitä valumassaa ja katselin ympärilleni varaston edessä ja näin mitä tarvitsen, katetta kompostiin.
Biolan jätejutuista 85 l säkki ja 19.90 euroissa
Sahateollisuus kuorii puutavaran - jätettä tulee joka ei kelpaa oikein edes poltettavaksi koska on kuusipuusta. Joku ostaa sen ja sotkee sekaan hieman turvetta ja myy sen siten pussitettuna 85 litraa hintaan 19.90! Ja ihmiset ostaa!

Sahalta raaka-aine on ilmainen - varmaan heille jopa maksetaan siitä että se viedään pois.

Tällaisilla terveisillä nyt Ukko-Tontun tontilta.... ja miltä tuntuu sanottakoon kun lapset eivät tätä kuitenkaan lue... että vituttaa - pahemman kerran - siis tuo olkapää - ei niinkään tuo Biolanin kusetus.4 kommenttia:

 1. Kuivikkeessa on muuten männyn kuorta, ei kuusta. Samaa, jota käytetään katteena puiden ympärillä. Sitä ei ilmaiseksi mistään saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla liian hätäinen kun tuo "havupuu" assosioitui minulle kuusena. Onhan se tuijakin havupuu.
   Toisaalta, tuote syntyy sahoilla kuorimisen kautta jota ainakin ennen katsottiin jätteeksi joka poltettiin lähinnä lämmön ja höyryn tuotantoon.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hei Tarina, Uudessa blogissa lisätietoja asiaan liittyen - puukotukseen menee.

   Poista