sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pientä päivitystä

Niin se syksy tekee tuloaan - kerran oli hieman lunta ja taas tulivat "kesä kelit".
Muistutus tulevasta
Sain sen päähän pinttymän että nyt teen sen laajennuksen puupajaani jota olen tuumaillut tekeväni jo 4 vuotta, ja olen sitä nyt sitten tehnyt vaikka en olisi kyennyt - enkä edes saanut tehdä.

Viime viikolla olin tutkimuksissa, röntgen ja ultraääni kuvauksessa. Oli kolme vikaa. Yksi oli repeytymä, toinen ahtauma ja mikä se kolmas oli? Olisiko ollut kuluma? Se repeytymä edellyttää puukkoa. Katsotaan sitten sitä kun nk. talvi tulee.

Mutta kun meikäläinen ei itke mutta kiroilee kyllä senkin edestä ja käyttää myös päätään kun muukaan ei auta. Eli mietin miten saan hommat helpoiten tehdyksi.

Laajennus puupajaani, 5.9x3.8 m, sisälle 22 neliötä
Siinä se nyt on, ulkoa päin katsottuna, muutama päivä sitten otettu kuva. Olisin ottanut uuden kuvan tänään mutta kun sen edessä olivat eukon pyykit kuivumassa.

On siihen lankkua mennyt ja nauloja. Osa käsin naulaamalla - jossa olen oppinut käyttämään vasuria - ja sitten SENCOlla, eli paineilma naulaimella - ja tietenkin vasurilla.
Katossa on nyt iso pressu jonka reikiä olen paikkaillut höyrysulkuteipillä - kunnes saan kunnon katon. 

Olen päätymässä lautakattoon jonka päälle tulee sitten bitumikermi. Toisella puolella on pelti, jonka rakensin noin 5 vuotta sitten - mutta se on lauta-bitumi juttua kalliimpi, aika lailla kalliimpi vaihtoehto. Mutta mietitään vielä. Seiniin tulee pystylaudoitus ja punainen "punamulta" maali.

Kyselin betonivalua lattialle, 22 neliötä. Noin 10 cm pinta. Mikkelistä tuotuna letkuautolla, eli pumpulla ja hinta 900 euroa. Ajoa tänne betoniasemalta 45 km. Ei tule betonilattiaa ellen sitten itse sitä tee valmisbetonista - jota en usko tekeväni. Joten siitä tulee lautalattia jota nyt tutkailen, teknistä toteutusta ja hintaa.
32x100 laudasta jonka saan höylätä hinta olisi n. 180. Plus 2x4 tai 2x5 tuumaisesta lankut alle ja keskelle plintit. 800 jako on varamaan OK tai sitten 600. Pohjalle kunnon soraa ettei kosteus nouse ja styroksit - ja villat väliin.

PS. Kuvan vasemmalla puolella on vanha liiteri joka jää tuon uuden osan sisälle. Joudun purkamaan sen katon että saan uuden sen päälle. Se on sitten ensi vuonna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti