perjantai 12. kesäkuuta 2015

Tämän Ukko-Tontun tuunailuille tuli ohjelma muutos

Eilen, ja päiviä ennen olin suunnitellut tälle päivälle eri tehtäviä - tiettyjä tehtäviä. Eilen vedin Valmetilla koivun runkoja kahteen eri paikkaan jatko jalostukseen. Sopiva tuulinen päivä ja muita tehtäviä. 
Ja kirkolla käynti josta hain mm. sorviini uudet taltta tuet. Siitä toisessa blogissani lisää.
Tänään olin ajatellut jatkaa puupajani katto remonttiani, ei tuulta, sopiva päivä eikä edes krapulaa.

Heti aamulla tuli tuo naapurin Matin polkupyörän remontti, tiesin sen kun ostin eilen kumit siihen. Kun laitoin ilmaa alle 3 psi sisärengas räjähti! Otin vanhan ja löysin kulkutien mistä ilma tulee ulos, paikkasin sen.
Kun laitoin vanteen paikalle totesin että se on "kasina" ( eli 8 mutkalla) ja soikeana. Sitä ei kannata korjata. Sitten selvitin mistä saa uuden vanteen, ilman vaiheita kun Matti ei niitä osaa käyttää - Mikkelistä ei - josta saisi olivat sulkeneet liikkeensä. Juvalta löytyi yksi - tilaus tavaraa. Tulee tulevan viikon puolessa välissä. Mikkelistä ei saa mitään ellei se ole leipää ja piimää sekä sekunda lankkuja, lautoja....
Nyt tuli mieleen, Varkaus? Hitto, ei ole koskaan tullut mieleen selvittää sitä vaihtoehtoa. Lähempänä se on kuin Lahti ja Helsinki.

Matin pyörä oli sitten "tehty" ja olin jo siirtymässä kattoni "tuunailuun"-  tälle Tontulle aika iso homma on edessä ennen kattopeltejä ja olin siirtänyt saunan järviveden pumpun asennuksen myöhemmäksi  kun puhelin soi - se oli siskoni.

Äitini on sairastellut ja ongelmat alkoivat jo vuosi sitten ja kaikki mikä voi mennä pieleen meni pieleen. Vasta nyt keväällä alkoivat terveyskeskuksessa tekemään jotain mutta halusivat kuitenkin jatkaa astman selvittämistä ja lääkitystä. Hän täyttää Lokakuussa 90.

Oliko se nyt niin että yksityisen lääkärin kautta annetun remis mukaan otettiin keuhkokuvat. Otettiin nesteet keuhkosta ja olo parani huomattavasti, ja sitten näytteet patologille. Neljä viikkoa meni ja eilen tuli tulokset.

Keuhko syöpä.
Siinä meni meikäläisen suunnitelmat tämän päivän tuunailuille - kävin kuitenkin järven rannassa enkä kuitenkaan saanut ensimmäisen kerran vuosiin vesipumppua toimimaan.

Alkon tuotteita ei ollut mutta on omaa kotiviiniä josta saa päänsä sekaisin mikäli juo liikaa - tänään saattaa olla niin että menee ja huomenna on sitten katumuksen päivä - se krapula päivä.

Sisarruksi (kaksi kuollut, yksi hoitokodissa aivoveren vuodon takia), lapseni, entinen vaimoni - lasteni äiti, serkkuni jne. ovat "järkyttyneitä". Itse olen tavallaan kuin salaman iskun saanut - ei tajua mitä tapahtui, kuten vaimoni.

Mutta äitini, hän on ihan oikeasti jopa onnellinen, rauhallinen ja tietää täysin mitä tapahtuu ja mitä tulevan on.
Hän on kiven kova uskova, Helluntalainen joka uskoo saavansa vihdoin ja viimein tavata pelastajansa  Jeesuksen - ja jopa edesmenneen miehensä, isäni ja omat vanhempansa jne.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Tarina! Ennen soiteltiin kerran viikossa, nyt se menee kahteen kertaan ja pian varmaan useammin ennen kuin tullaan siihen päivittäin juttuun...

      Poista