maanantai 21. syyskuuta 2015

Miten luetaan, tulkitaan säätietoja?

Se taisi olla noin 1976,  tai silleen kun olin lentokoulussa, ennen sitä se olisi alkanut 1968, kun sitten tuli "esteitä". Lentelin sitten -76vuotena BF lennon koulutuskoneella yksinäni Hesan yllä moneen kertaan, Sipoon lahdella - jossa temppuilin yksinäni kun lennon opettajani oli entinen Ilmavoimien huippu lentäjä, temppu lentäjä ja näytti niitä tynnereitä ym. Muutaman kerran kokeilin sitten niitä alitehoisella koneella - onneksi olin oppinut hyvin sakkauksesta selviytymisen.... jouduin siihen tilanteeseen muutaman kerran kun lähtö nopeus oli väärä...
Sakkausta harjoitin toistamiseen, joka lennolla, jopa useamman kerran koska yksin kertaisesti olin niin ihastunut siihen!

Yksi alue joka liittyi opiskeluumme oli säätiedot. Varsin hyvät perustiedoksi. Jopa niin että oppi näkemään, tulkitsemaan lähi tuntien tulevan tilanteen - ja se oli matkalennolle A&O.

Olen tuon jälkeen seurannut sääilmiöitä, lukemaan niitä, huomioiden myös tuon "suihkuvirtauksen" - johon tutustuin aikoinaan Kanadassa ja Yhdysvalloissa, lentämiseen liittyen. Siitä on jo noin 40 vuotta sitten. Sitä ennen en ollut edes kuullut moisesta.

Alla pari kuvaa sivulta http://www.suspicious0bservers.org jota seuraan päivittäin.
Tilanne kuva 21/9/2015
Tänä yönä, 21-22 syyskuuta saadaan vettä. Minä näen sen tuosta kuvasta. Tuo sininen V kertoo "sateesta" ja ne valkoiset viivat tuulen suunasta. Muut kuvat ilmanpaineesta jne.
Vettä tulee - myös meille tänne Etelä-Savoon.
Suikuvirtaukset
Suomi ja Skandinavia eivät oikein kuvasta näy - eikä kuva kerro miten suihkuvirtaukset liikkuvat - koska se ei ole nyt "livenä", vain yksi otos siitä, staattinen kuva livestä.
Suomen "alla", Baltiassa on suihkuvirtauksen U osan ala osa joka nousee ylös ja oikenee. Eli tuo suihkuvirtaus tuo hönkää tullessaan ja levittäytyy maamme päälle. 
Muut kuvan informaatio ei tuo esille mitään muuta suurempaa... OK, ehkä hieman kovempia tuulia, ei hyvä kalastajille pienillä veneillään.

Juttua olisi lisää... jääköön tähän kun nyt alkoi "pissattamaan"... 

PS. Avaan jossain palvelussa näihin maapallomme sääjuttuihin oman osion. Missä? Sitä en ole vielä valinnut ja päättänyt. Mutta se tulee ja sitten voidaan kerätä joukko kanne Suomen "päättäjiä" vastaan CO2 "Verotus petoksesta". Ja samalla myös EU samasta petoksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti