maanantai 14. syyskuuta 2015

The old grumpy man...

The old grumpy man, eli Äksy vanha herra

Tutut herrat
Mitä enemmän päiviä kuluu, viikkoja, kuukausia ja vuosia sitä kärttyisemmäksi tämä Ukko-Tonttu käy kaikesta siitä mitä luen ja kuulen.

TV:tä katselen valikoivasti, lähinnä vain uutiset mutta niitäkin valikoivasti.

Kun maailmassa tai Suomessa tapahtuu jotain merkittävää niin muuhun sitten ei ole lähetys aikaa, - en vain jaksa kuunnella sitä samaa päivästä toiseen.

Aivopesua, aivopesua tavalla jota mm. Natzi Saksa aikoinaan harjoitti. Toistetaan, toistetaan ja lopulta kansa uskoo kuten tähän Kasvihuonekaasu katastrofiin, - anteeksi, se ei enää ole sitä vaan se on nyt uusimman version mukaan Ilmaston muutos ja syksyllä kun IPCC julkistaa 7 vuoden jälkeen taas uuden tiivistelmän 18,000-20,000 sivun tutkimuksesta, sekin saa varmasti taas uuden nimen. Se tiivistelmä on noin 4 sivua. Poliitikot eivät kykene lukemaan pidempää, vaikka esim. 5 tai 6 sivua.

En nyt ota tuosta "ilmastomuutoksesta", CO2 päästöistä sen enempää esille - joka on itse asiassa nykyhistorian suurin kusetus. Olen ajatellut avata sille oman osion, siellä siellä sun tuolla, sosiaalisessa mediassa eli eri foorumeissa.

Edustuksellisessa demokratiassa äänestäjät valitsevat edustajia, joilla on valtuudet tehdä päätöksiä.
Eli, ensin on vaalit jossa kansa, äänestäjät ilmaisevat tahtonsa ja sen jälkeen rakentuu Eduskunta. Yleensä suurin puolue saa mahdollisuuden muodostaa Hallituksen jonka Eduskunta, eli valitut edustajat hyväksyvät tai hylkäävät.

Pääministeri ei ole vain Pääministeri, kuten Presidentti ja Puhemies, kyseessä ei ole vain mitä ovat henkilöinä valitussa virassa, se on myös instituutio.
Instituutiot ovat sosiaalisen järjestyksen ja yhteistyön rakenteita ja mekanismeja, jotka ohjaavat kahden tai useamman yksilön käyttäytymistä. Instituutiot muokkaavat ihmisten toimia ja tavoitteita, ja ne luovat ja pitävät yllä ihmisten yhteistoiminnan sääntöjä.
Nyt se ei toteudu kuten tulemme huomaamaan 18.09.2015 (Jolloin myös maailman loppua on povattu. Kuten otsikolla: September 18, 2015 Will Shake the World!)

Demokratia?
Demokratia eli kansanvalta on kansanvaltaan perustuva valtiojärjestys tai hallitusmuoto. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa.
Siihen sisältyy enemmistö joka on yli 50% annetuista äänistä. Se on yksimielinen kokonaisuus. Vähemmistö on sitten eri mielipiteiden sekamelska joka ei kykene yhdentymään yhtenäiseksi osaksi.
Tietyissä tilanteissa - tuo oppositio - voi yhdentyä yhden tai kahden asian kannattajaksi - periaatteellisilla tasoilla mutta ei ikinä käytännössä ja ajamaan ja toteuttamaan yhdessä asioita.

Anarkia?
Anarkia on hallituksettomuuden tila, jossa vallitsee laittomuus ja sekasorto.
Ja tuo anarkia toteutuu nyt Suomessa jossa sitä toteuttaa AY-liikkeet.  En tiedä miksi mutta mieleen tulee useasti tuo "Kolmas tasavalta". Sen alku sijoittuu Ranskan vallankumoukseen ja silloin vallassa olleen kokonaisuuden tuhoon, ja giljotiiniin.
Arabikevään kansannousu Suomalaisella versiolla?

Sitä toteuttaa nyt tuo AY-liike, suurimpana häiriön aiheuttajana AKT (Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto), sitten Merimiesunioni, Paperiliitto jne. Heidän jäsenet kuitenkin äänestivät Eduskuntavaaleissa aivan toisin mitä em. liike olisi toivonut!

Konsensus
Nykyinen Pääministeri, hänen valitsema hallitus on esittänyt eri keinoja maamme taloudellisen tilan kohentamiseksi - tuoden esille lain säätämisen keinoja koska yhteistä Konsensusta ei syntynyt - tuo yhteiskunta sopimus. 
Konsensus-päätöksenteko on päätöstentekoprosessi, jossa ei ainoastaan tyydytä enemmistön haluamaan lopputulokseen, vaan pyritään myös ottamaan huomioon vähemmistöön jäävien vastustus ja sisällyttämään se lopputulokseen, luoden hyväksyttävimmän ja parhaan mahdollisen päätöksen (konsensus = yhteisymmärrys, jonkinasteinen yksimielisyys). 
Osa tuosta AY-liikkeen järjestöistä, siis niiden johtajat eivät voineet yhtyä mihinkään nk. heikennykseen mihinkään, päin vastoin. Korkeintaan nk. nollalinjaan.
Siis ei mihinkään tilannetta parantavaan toimenpiteeseen. Päin vastoin, esitys on ottaa lisää velkaa ja jopa nostaa palkkoja, lisää lomia ja etuisuuksia.

Koska tuota "Yhteiskuntasopimusta", Konsensusta ei syntynyt hallitus esitti omat keinonsa toteuttaa pyrkimyksensä käyttäen lainsäädäntövaltaa. Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta.

Eduskunta tulisi saamaan ensi vuonna, keväällä ehdotuksia joista se äänestäisi. Ilman hyväksyntää mitään lakia ei voitaisi hyväksyä ja saattaa voimaan. Tietyt lait voivat joutua toiseen käsittelyyn tullakseen voimaan, eli jouduttaisiin äänestämään uudelleen seuraavien vaalien jälkeen.

Nyt on esitetty vain "ajatuksia" ja AY-liike nousi barrikaadeille - tavalla joka heikentää maamme tilaa entisestään ja vie uskottavuutta - myös luottoluokittajien arvioinneissa, puhumattakaan investoinneista.
Vaikka asia ei minulle kuulu (eläkeläinen) niin tekee pahaa katsoa miten AY-pomot ajavat maamme konkurssiin, Kreikan tielle - ja hyvä niin että tapahtuu. Ei tähän muuten saada tolkkua.

AY-liike siirtynee Syrizan tielle - neuvottelemaan IMF:n ja EU:n ja Euroopan Keskuspankin kanssa hätälainoista ja tukiaisista.
Nordea siirtyy / siirtyi Ruotsiin, sivukonttori Suomeen, Danske Bank samoin, Soklin kaivosta ei tule eikä Talvivaaraan ulkomaista rahaa / sijoituksia, ja yritys kuin yritys joka kykenee siirtää konttorinsa ja tuotantonsa ulkomaille.
Odotan vain milloin Ponsse ja muut siirtyvät pois. Siinä sitten AKT lakkoilee autojensa - ja satamiensa kanssa ja Finnairin tipuset eivät lentele... ja Lennonjohtajatkin meni mukaan joten koko lentoliikenne seisahtuu Suomessa ja miten käy niille lentokoneille jotka lentävät Suomen yli - ja Suomi saa siitä rahaa? 
Kun ne siirtyvät lentämään Viron ilmatilaan, niin sinne ne jäävät.

Suomesta on tullut Anarkistinen - utopistien areena joka viittaa kintaalla laillisuudelle, Suomen perustuslaille ja parlamentarismille, demokratialle. Ja sitä johtaa AY-liikkeet jotka katsovat voivansa asettua Eduskunnan ja parlamentarismin yläpuolelle, laillisen vallan yläpuolelle ja taistella sitä vastaan, kumoten sen.

Kreikan tie
En näe muuta mahdollisuutta Suomen tulevaisuudelle kuin tuo Kreikan tie. Ylpeys käy lankeemuksen edellä.
Meillä on tuo AY-sektori joka rakentaa Baabelin tornia. Kommunismi on kaatunut, sosialismi ei toimi ilman rahoitusta, ja se pitää toteuttaa tulorahoitiuksella, ei velaksi. Heillä on täysin väärä itsevarmuus ja utopistinen luulo jostakin joka ei vain ole mahdollista.

Katson että Suomen tulevaisuus käy tulen ja kurjuuden kautta. 
Olemme olleet häikäisevän kaunis, sotavelat maksaneet, PISA tutkimuksen huippu nimi, kaikessa hyvä etenkin kun katsotaan maan kokoa ja sen pientä populaatiota. Unohtamatta NOKIA ilmiötä.

Tämä kansa tarvitsee nyt tulen joka polttaa sen tuhkaksi, vie ylpeyden johon ei ole aihetta eikä syytä. Se on tuo Kreikan tie ja kaikki nöyryytykset ja kurjuus joka siihen kuuluu.
Eikä sympatiaa tule kuten ei Suomikaan antanut kenellekään, kuten ei Kreikalle ja muille.
Ehkä tuon jälkeen, vuosien, vuosikymmenten jälkeen tuhkasta nousee uusi nuori "feenikslintu", joka kokoaa mitä on uuteen alkuun.

Ja kuten otsikko jo toi esille; taidan olla vain The old grumpy man, eli Äksy vanha herra.

PS. Olen sanonut toistamiseen muuttavani maasta pois: Sanon sen uudelleen ja eukkokin alkaa olemaan samaa mieltä.
Mutta sisälläni tuntuu pahalta että niin joutuisin tekemään - pakolaiseksi toiseen maahan. Toisaalta, sukuni on itse asiassa pakolaisena Suomessa joten muutto Eestiin olisi paluu takaisin mistä esi-isäni on lähtöisin vaikka siitä on jo aikaa, oliko se noin 1780 luvulla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti