keskiviikko 21. lokakuuta 2015

iMac huoltoon, mutta ennen sitä...

Sain tänään Mac yhteensopivan kovalevyn, no, en saanut vaan ostin sen Verkkokaupasta. Siihen meni 5 päivää. Sain eilen puhelun jos voisin hakea sen Juvan Matkahuollosta - olin ostanut sen kotiin kuljetettuna. Matka Juvalle sen reilut 30 km. Tulis halvemmaksi tilata se kotiin kun hinta oli "vain" 7.90. Lasken että "Juva reissu" maksaa aina sen kympin bensoihin.
 Sain levyn ja mitä opinkaan? Se oli Windows formatoitu jonka voisin toki formatoida Mac ympäristöön sopivaksi.
Ostin sen ilman noita formatointeja, Mac yhteensopivana. Tein se formatoinnin mutta en voinut osioida levyä! En edes formatoinnin jälkeen? Syynä lienee Applen uusi El Capitan käyttis.

 Tein sille sitten uuden Time Machine kopion. Edellinen on tuon edellisen käyttiksen varmuuskopio, toiselle WD levylle. Tämä uusi on myös WD jota entinen ohjelma ei tunnista?
Sen lisäksi "siirsin" kaikki tiedostoni sille uudelle koska MacBook Pro käyttis ei kykene lukemaan uusia Time Machine tiedostoja.
 Nyt alkaa sitten uusi rumba kunhan saan tuon iki vanhan uskollisen 17 tuumaisen, vuodelta 2008 toimimaan kuten haluan, ei ole ensimmäinen kerta kun "UUSI" iMac koneeni sanoo kaput muodossa tai toisessa. Viimeksi sain uuden koneen ja nyt tämäkin temppuilee ja menee huoltoon. Miten lie niin päätin videoida kuko rumban ennen kuin pakkaan tämän pakettiin ja lähetän sen Apple taivaaseen. JOten mikäli asia kiinnostaa, seuratkaa tapahtumia tällä kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti