keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Tonttuilua IKEAssa

Kävin maanantaina IKEAssa, tarkoituksenani ostaa mitä olimme eukon kanssa päättäneet hankkia uuteen keittiöömme.
Vaikka olimme suunnitelleet tarkkaan mitä tarvitaan, leikellen IKEAn kataloogin mukaisesti keittiösuunnitelmaa, niin jäljelle jäi jokunen kysymys ja varmistus.

Olin heti paikalla kun ovet avautuivat. Keittiöosastolla oli yksi myyjä, nuori tyttö joka asetteli uusia hintoja muovitaskuihin.
Kyllä häneltä vastauksia tuli mutta myydä hän ei halunnut. Hän pyrki koko ajan eroon minusta, ja kun lopulta pääsi hän jatkoi hintalappujen asetteluja muovitaskuihin.
Koko homma oli sellainen että Ukko-Tontun partakarvat miltei kärähtivät, ja ihan varmasti jossain pääkopassa kyllä muutama kytkentä alkoi käryämään.

Tiistaina sitten uusi yritys
Nyt osastolla olikin KOLME palvelijaa, ja sen lisäksi sama nuori tyttö joka edelleenkin teki hommia "hintalappujen" kanssa - mutta ei osallistunut myyntiin.
Odotettuani reilut tunti oli sitten minun vuoro. Annoin "ostoslistani" joka näpyteltiin koneelle ja sain nk. poimintalistan kaikesta siitä mitä tarvitsen. Ihan asiallinen juttu - se poiminta lista - kuten palvelukin.
Ja mikä ettei, sillä minua palveli jokin esimies, sillä koko keittiö osasto oli jossakin palaverissa! Keittiön ostajia oli jonoksi ja moni luopui ja lähti kotiin. Puhelin pärisi alati ja vastaukset olivat samat - soittakaa uudelleen.

Menin sitten saamani poimintalistani kanssa hyllyriville ja siellä olikin ihmetteleminen mistä mitäkin löytyisi, ja ne oikeat. Aikaa kului, alkoi janottamaan ja tupakan himo iski päälle. Harmi että jäivät autoon.
Sitten kahden täyteen lastatun kärryn kanssa kassalle - jotka menivät väen väkisin aina muualle minne olin niitä ohjaamassa. Osa tavaroista tulisi vielä varastosta ja sitten osa postin avulla uuteen paikkaan - niitä ei maassa ollut.
Sain sentään erinomaisen palvelun kassalla, joka sitten kuulutti apuvoimia avukseni. Apumiehen kanssa vietiin tavarat ulos ja aloin lastaamaan niitä kärryyn - kovassa tuulessa ja kylmää oli. Hyvä ettei räkä jäätynyt viiksiin.
Sitten hain vielä kolme puuttuvaa kollia - joiden nostoon sain apua ohikulkijalta.

Kolme tuntia siihen vierähti.

Kun olin kotona päädyin siihen etten pura kuormaa, vaan jätin ne kärryyn, jonka sain juuri ja juuri autotalliin - viiden sentin marginaalilla (siellä oli muutakin kuten vesivaraaja ym). Auto sai jäädä ulos. Olkoon siellä lauantaihin asti jolloin siirrän ne sitten muuttoautoon.

Mitä IKEAan tulee - niin siitä jäi muutama todella ikävä maku. Ensin se maanantai ja toiseksi, hyllyrivien parissa voisi olla aina joku opastamassa siihen miten homma toimii - jopa auttamassa isomman satsin siirrossa kassalle.

PS. Nyt valittuun kokonaisuuteen valittiin halvimmat ovet mitä oli. Myöhemmin kesällä kun kokonaisuus alkaa valmistumaan katsotaan uudet ovat - jotka sopivat väriltään / malliltaan (laadultaan) kokonaisuuteen.

Ja lauantaina se sitten alkaa - ja se hieman hirvittää, tuo muutto - sillä tuo tavara määrä on melkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti