torstai 6. maaliskuuta 2008

Totuus työntyy esille

Olemme toistamiseen - jopa kauhistellee - no ei aivan, mutta melkein kaikkea sitä mikä tulee esiin vuosien piilossa olon jälkeen.

Kyseessä on pöly. Hienojakoinen, hiekkamainen pöly jota pois pyyhkimisen yhteydessä värjää liinan. Sitä on etenkin kirjojen takana ja paikoissa joita ei "normaalisti" siivota, jo siitä syystä että niihin on vaikea pääsy.

Kaikki se on kulkeutunut ulkoa sisään, - ja olemme enemmän kuin iloisia siitä että pian tuo kaikki on menneen talven lumia.
Olenkin aina ollut haluton kävelemään kaupungilla, esimerkiksi Kalliosta, Hakaniemen tienoilta keskustaan. Niinä kertoina kun olemme kävelleet on tullut olo joka haluaa siirtää nenäliinan taskusta nenän, ja suun peitoksi.

Helsingin, kuten muiden kaupunkien pöly ja hienojakeinen noki ovat jos mikä uhka terveydelle
ja monien hengityssairauksien lähde. Valitettavasti se on sellainen ei toivottu ominaisuus jota harva protestoi.

Maassamme on vettä, vettä yllin kyllin. Jätepuhdistamoiden miltei puhdas vesi, järvien vesi sekoitettuna, sähköllä toimivat säiliöautot, lukuisat työttömät on yhdistelmä jolla voisi tehdä jotain.
Ja mitä se olisi? Tietenkin jatkuva katujen ja jalkakäytävien huuhtominen, unohtamatta suurempien kiviainesten harjaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti