maanantai 12. tammikuuta 2009

Yellowstonen supertulivuori

Yellowstonen supertulivuori; se on nyt ollut esillä eri alueilla, uutisissa ja etenkin keskusteluryhmissä.

Muutimme Stadista Etelä-Savoon noin vuosi sitten. Ostimme tuolloin tämän pienen, noin 2.7 ha tilan päästyämme "eläkkeelle".
Edellinen kesä meni "tutustumiseen" ja peruna, ym sato jäi heikoksi. Nyt tiedämme miten toimitaan keväällä opittuamme tuntemaan maan.
"Viljeltävää" aluetta on lisätty, on kunnossa parin kolmen vuoden sisällä.

Olen ollut "aktiivinen maailman lopun seurannassa" jo vuosia. Tarkoitan että syntyy poikkeava tilanne jossa omavaraisuus, ainakin osittain tulee merkittävään asemaan.
Ostamamme tila antaa sen osittain. Se ei ole paras mahdollinen. Paras olisi sellainen jossa voisi tuottaa vedellä sähkön. Sellainen tila oli tarjolla, jossa oli oma sähkövoimala, mutta se ylitti meidän lompakon sisällön mahdollisuudet.

"Kasvihuone" ei ole itsessään ratkaisu ellei lämmön lisäksi ole "valoa" - kumpikin kuluttaa rutosti energiaa.
Tuulivoimala on yksi vaihtoehto jos pystyy järjestämään tyynelle säälle varavoiman.

Varavoimaksi olen hankkimassa kunnon generaattorin. Taloon tulee lämmöksi lämpöpumppu joka ottaa energiansa ilmasta. Sellainen maksaa noin tonnin.
Kun sen kertotaululla lisää x10 ja rapiat saa maalämmön.

Vaihtoehtoja on runsaasti eikä mikään niistä ole suora tie paratiisiin.

Omavaraisuus on se mihin tavoittelen, ja joskus jos on syytä moiseen niin sitten myös kanoja tuottamaan munia ja vaikka lehmä ja muita eläimiä.
Ne kuitenkin edellyttävät tietyn minimin tullakseen toimeen, kehittyäkseen ja antaakseen sen mihin ne on tarkoitettu.

Ikäni on nyt 1.1 jälkeen 58. Olen luopunut siitä mielettömästä ruljanssista jossa olen elänyt kansainvälisesti, viimeksi tietotekniikan alalla joka hyödyntää Internettiä.
Loppujen lopuksi olen valmis elämään ilman Internettiä, vaikka vielä -08 keväällä runnoin Soneralta uuden kuparin taloomme - josta sain maksaa noin 1200 euroa. Sonera maksoi toisen puolen. Sillä sain "megasen" yhteyden.

"Miljoonien eri vaihtoehtojen" joukossa on oman "panimon ja viinituotannon" käynnistäminen - ja jos mahdollista - myös tupakan. Täytyy sitä nautintoja olla kurjuudesakin.

Kun tietyt perusasiat lutviutuvat kohdalleen tulkoon vaikka millainen "maailman loppu".

PS. Löpöä pitää varata, ja rutosti ja jotain muuta. Sitten voisi vaikka rakentaa muutaman mökin ja tarjota elämän jatkuvuutta niille jotka Stadissa luulevat voivansa tulla toimeen.
Valitettavasti Euroilla ja muilla valuutoilla tulee tuolloin olemaan sama arvo kuten Simbawen dollarilla nyt - joten maksu pitää olla jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti