maanantai 16. helmikuuta 2009

Paska juttu

Maahan imeytys
Järjestelmä tulee kysymykseen, kun maaperän läpäisevyys on riittävä. Menetelmä on yksinkertaisin sekä käyttö- ja hankintakustannuksiltaan edullisin.

Toimenpidelupa

Ensin tarvitaan Kunnan Rakennustarkastaja, sitten 3 osainen jätesäiliö á 700 litraa, maaperästä ja paikasta riippuen suodatus purkuputkella tai imeytys 35 m2 alueella ja Toimenpidelupaan Leikkauskuva tontista, asemapiirros, sitten korot ja maalajit, etäisyydet vesistöön ja siihen purkautuvat ojat jotta Typpi ja Fosforiarvot eivät tuhoaisi luontoa ja ympäristöä.

Meidän vanha - ikuisuuksia sitten tehty jätevesijärjestelmä on menneen talven lumia - jonka saan pitää ainakin vuoteen 2014.
Minun piti uusia se jo edellisenä kesänä - vaan en ehtinyt, nyt se uusitaan ja niin että toimii. Nyt pumppaan "paskavedet" suoraan ojaan automaattisella pumpulla jonka asensin kun kaivo täyttyy jatkuvasti vedestä, kiitos pohjaveden.

Suljettu ja hallittu järjestelmä se pitää olla - mutta ei sellaista niin vain asenneta, kuten edellä tuli esille.

Ensimmäinen toimittaja ehdokas tarjosi heti järjestelmää jollakin pumpulla ja kemikaaleilla, hintan 6 tonnia. Sanoin että ei kiitos, ei me pumppuja tarvita. Sitten vasta hakoisesti hän esitti - tuo Mikkelin K-Kauppa nimittäin, kahta säiliötä hintaan 1600.
Kun kävin Juvalla paikallinen S-Rauta kauppias tarjosi 3 osaista, jossa kukin osa on kuutio vetoisuudeltaan, ja ylivuoto hälyttimellä -joka on langaton, samaan hintaan.

Sitten tulevat tietenkin liitosputki jos yhdistän WC:n ja harmaan veden, mutta taidan vetää eri putket. Kukin menee omaan säiliöön. Sitten tulee 2 kertaa 10 m imeytysputkea, hiekat ja silleen.
Homman kaivan omalla koneella, Romuksellani, ja teen työn.

Mutta - jossain vaiheessa tulee tehdä paperityöt ja toimittaa ne kunnan rakennusvirastoon - ennen töiden aloittamista. Mutta, sitä en voi tehdä.
Ensin pitää kaivaa rännit ja paikka säiliöille. Mahdollisuus peruskallioon on olemassa, tai liian suureen kiveen ja mihinkään räjäytystöihin en ryhdy.
Joten haetaan paikka säiliölle ja liityntä - sitten piirretään kuvat ja otetaan korot ym.

PS Lisää sivulla http://www.jita.fi/cms/jatevesijarjestelmat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti