tiistai 24. helmikuuta 2009

Talvisodan henkeä

Suomi toistaa itseään ja "kansaa kuolee".

Eläkeikä korotetaan "ensin" 65 vuoteen. Se on kirvoittanut keskustelua ja tässä oma panokseni, laajennettuna.


Kyseessä on "KUNNIA" asia - hallitukselta.


Taas etsitään, siis Vanhanen ja sen porukka sitä "Talvisodan henkeä".


Länsi-Savo lehdessä, 23.2 Lukijoilta Pauli Ojala kirjoittaa hyvin. Muutama siteeraus, poimien; aivan loistavasta kirjoituksesta. Nälkävuosian kampanjoitiin omaa valuuttaa .... lainaamista ulkomailta ja viljan ostamista velaksi pelättiin. Niinpä Suomen pankki ja Snellman antoivat kahdeksan (8) prosenttia korpien asukeista kuolla nälkään.

- Toista maailmansotaa  ennakoineessa pula-ajassa Suomen Pankin yksinvaltias Risto Ryti (joka passitti muut johtajat pelamaan korttia) maksoi ainoa valtiona maailmassa velkaansa Yhdysvalloille - jota siellä eri lehdet kirjoittivat kissankorkuisilla kirjaimilla.

Ryti oli säälimätön, jopa ateismillaan rehvastellut, koko ikänsä ehtoollisella kieltäytynyt jatkosodan pääministeri Edwin Linkomies epäili, oliko Rytillä sydäntä laisinkaan.

- 1980 kulutusjuhlien päätteeksi pienet velat olivat pankkien huoli, suuret velat kaatuivat valtion syliin, kun pelättiin miten käy Suomen lainaluokitukselle.

Niinpä oli pankkituen hengen mukaista ajaa konkurssiin jopa 70,000 elinkykyistä pienyritystä. Maineen turvaamiseksi ulkomailla. ei vain turvata Suomen tulevaisuutta - kyseessä on taas tuo Suomen maine - vaikka ihmisiä kuolee ja kärsii.

Nyt viedään niiltä se mistä ei oikeastaan voi mitään pois ottaa.


Tämä on selkeää budjetti matematiikkaa - etenkin Kokoomukselta ja Kepu on sen sylikoira. Oikeastaan Vanhanen on kaikkien sylikoira - paitsi omiensa joukossa.

Eläkeläiset ovat liian kalliita! - etenkin kun eläkerahat (jotka on kerätty) eivät riitä, ja ne tarvitaan muualle. Valtio takaa että eläkerahastoista riittää rahaa "elvytykseen" - itselleen ja muille.


Joten tässä matematiikassa työttömyys on paljon halvempi vaihtoehto.


Toisaalta - kuinka moni yrittäjä / yritys haluaa pitää töissä ihmisiä joiden eläkeikä (tuo 65) lähenee?


Miten 60 tai yli oleva henkilö sammuttaa tulipaloja? Miten sellainen juoksee konnia kiinni? Miten hyvin sellainen ajaa rekkaa tai linja-autoa? 

Miten .... niin kysyä voisi loputtomasti.

Entä kun takana on paljon yli 40 vuotta työssä huonolla palkalla, terveys mennyt, osittain järki ja halu - eikö muutama vapaa vuosi ennen kuolemaa olisi paikallaan?


Pitääkö henkilöiden olla töissä "hautaan asti" samalla kun paljon nuoremmat, perheelliset odottavat sitä päästäkseen itse töihin?


Ei, niin ei ajatella. Kun näin Vanhasen haastattelun, asia oli täysin selkeää.


Yksinkertaisesti kyseessä on se, että valtiolla ei vain ole varaa eläkemaksuihin, eikä halua maksaa eläkkeitä kun rahat tarvitaan muualle, j - joten niiden maksua siirretään eteenpäin - siirtämällä eläkkeelle pääsyä.


Firmat potkivat kuitenkin ulos vanhemmasta päästä, paljon ennen eläkeikää, eikä kukaan sellaisia palkkaa ja nuoremmat jäävät.

Mitä hän ei sanonut oli että on halvempaa maksaa työttömyyskorvauksia kuin eläkettä.


Onko tässä mitään järkeä, näin moni varmasti kysyy. Oikeastaan on järkeä, kun lukee mitä olen kirjoittanut.


Meidän valtionjohto ja henkilöt eri instituutioiden johdossa muuttuvat kummallisiksi mutanteiksi - joista katoaa täysin ihmisyys, yhteys ihmisiin, jopa inhimillisyys.

2 kommenttia:

 1. Kiitos kehuista. Itse asia on tietysti aika vakava. Tai no, on niitä tärkeämpiäkin asioita kuin maalliset...

  Löysin sen maininnan siitä, ettei jatkosodan PM Linkomies käynyt koskaan elämässään ehtoollisella miehen itsensä haastattelusta ennen eläkepäiviään. Se oli Hertta Tirrasen haastatteluarkisto Hgin yliopiston kellareitten kätköstä. Ko. haastattelu oli vielä puhtaaksikirjoituksen jälkeen tarkisettu Linkomiehellä itsellään. Hän rehvasteli, että Väinö Tanner kunnioitti häntä silmittömästi sota-aikaan katuessaan sitä, että oli joskus lapsuudessaan käynyt muutaman kerran ehtoollisella painostuksen alla. Aika erikoiset oli jutut ministereillä Suur-Suomea tehtäessä. Julkisuuteen näitä puheita ei päästetty koskaan. Yhtä vähän kuin Mannerheimia radioon honottamaan nasaaliruotsiansa. "Minä kiitän neuvostovaltiota!" sanoi Marski kun sotien jälkeen valtioneuvostoa piti kiittää.

  Pauli ojala
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/Risto_Ryti.htm
  http://www.helsinki.fi/~pjojala/Dinoglyfs.htm

  VastaaPoista
 2. Niin, ei nuo valtiomme, kuten muiden ole koskaan olleet "tästä maailmasta" vaikka kuinka ovat alkujaan rahvaasta lähtöisin.
  Psykoosia eri muodossa - kuten nyky hallituksemme eräillä jäsenillä.

  VastaaPoista