lauantai 18. huhtikuuta 2009

Edistyykö mikään?

Niin, valmistuuko mikään?

Aluksi PS. Huomasin että ainakin tähän kirjoitukseen kadotin "Suomen kielen" taitoni - ja kaikki meni ihan vituralleen.

Lopputalvi ei ainakaan valmistaudu häipymään ja päästämään kevään valmistautumista.
Vaikka aurinko on helottanut koko päivän, niin asteet ovat olleet miinuksella.
No, se nyt ai ole kuvin pahaksi, mutta se tuuli! Välillä tuntui kuin se repisi puut juuriltaan tai veisi veneeni katoksen mennessään. Kaiken lisäksi se on ollut pirun kylmää.
Lumi ei ole päässyt suorastaan sulamaan niin että vettä olisi kerääntynyt. Se ikään kuin haihtuu ilmaan.
Harmi ettei nyt ole tuota sääasemaa. Olisi ollut niin mukavaa katsoa mitä tuolla ulkona oikeastaan tapahtuu. No, kunhan ehdin niin sitten hankitaan sellainen, sellainen johon ei heti pety.

Talosuunnittelu on jatkunut - hitaasti kun käytin ohjelman 8 tunnin versiota. Joten käytin sitä vain harkitusti enkä jäänyt miettimään siten että ohjelma oli käynnissä - joten suljin sen ja jatkoi sitten uudelleen käynnistyksen jälkeen. Sitten lisenssiaikaa oli jäljellä 24 minuuttia ja nyt se on sitten taas ilmaisen version tilassa. Joten suunnittelu on tähän asti edistynyt varsin hitaasti.

Huomasin heti että moni homma ei enää toiminut kuten oli Pro version kanssa, kuten oheisia kuvia tehdessäni. Kyseessä on tuleva vesikatto joka lämpöeristetään, eli yläpohjan, josta tulee kunkin tilan sisäkatto, eli välipohja. Jo on "pohjia".
Ajattelin ensin käyttää kertopuuta mutta päädyin sitten normaaliin puuhun. Sahatavara kuusi 50x200 on noin € 3 metri ja vastaava kertopuu on tuplaten.
Edellä oleva kuva ilmoittaa miten rakennan kattotuolit ja millaisesta materiaalista. Niitä kun sitten ynnäilee saa metrimäärät kullekin puumitalle, kuten 2x2, eli kakkos-kakkonen, eli 48x48.

Niiden väliin tulee sitten 200 mm eriste. Paroc tehtaan tavaraa. Ylinnä
PAROC WPS 3 50mm ja alle PAROC eXtraa 150 milliä. Ja kosteus sulut.

Ennen kattopeltiä, jotta kestäisivät lumikuorman pistän 21x100:sta poikittaislaudoituksen. Ilmarakoa jää 50 plus 21.

Katon rajassa olevalle tuuletukselle tulee - ainakin nyt "tenkkapoo" - ellen tee aivan uuden jatkon / korjauksen vanhalle katolle.

Alimmaisessa kuvassa on alkua kattopellille ja jos onni on myötä, löydän samaa profiilia mitä nytkin on. Lisä tarve kun on vain muutama neliö.
Sisälle päätin laittaa yksinkertaisesti kipsilevyn. Mieluiten se kuin esimerkiksi MDF. Lauta olisi vaihtoehto - mutta pirun kallis ratkaisu.

Kallista ja rahan menoa?

Kaikista laskelmista tulevat esiin metri määrät ja neliöt. Ne siirtyvät - toki manuaalisesti taulukko laskentaan - joista syntyy aina se lopullinen summa, ja 100% piirakkaan kaikista kustannuksista omat osansa.

Täytyy myöntää kun yhtä lailla syntyy positiivisia kokemuksia - syntyy myös negatiivisia.
Mitä viivan alla on - se lopullinen numero viivan alla sanoo sen mitä se kaikki maksaa - ja - senkin päälle voi huoletta heittää 10-15 prosenttia ja olla onnellinen jo se siihen jää.

Ettei vain nyt tule "äiti' ikävä".
PS. .... miten tämä onnistuu - kerron siitä ken juttu etenee. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti