maanantai 27. huhtikuuta 2009

Ny se on sitten tuo, kevät

Kuva: 3 päivää sitten ajettuani pellon jyrsimellä. Lunta noin 30-40 cm. Alla oleva kuva samalta päivältä.

Nyt ko alueet ovat lumettomia, jo eilen.


Se että kirjoitan osoittaa että talvi (masennus) alkaa jättämään meikäläisen - hyvä niin.


Muutama päivä sitten vaikutti ettei se kevät tule ollenkaan - etenkin kun katsoin vuosi sitten otettuja valokuvia. Missä tuolloin oli nolla määrä lunta oli nyt 30-40 senttiä. Mutta sitten tapahtui ihme - kolmessa päivässä kaikki katosi!


Saimme nauttia lähemmäs 20 asteen lämpöjä - ja lumelle se oli tuhoisaa. Tänään oli pilvistä ja "viileää" - silti 17-18 varjossa. Ei ihme että istuimme aika lailla puutarha keinussa. :)


Sain Romuluksen sylinterin irti ja korjattavaksi. Maakunnan Kone Mikkelissä sanoi että 3 viikkoa. Nielaisin kun uskoin saavani sen alle viikossa.

Työnjohtaja sanoi että en ole ensimmäinen joka tuo tähän aikaan osia korjattavaksi - ne olisi voitu tuoda sinne talven aikana. Joten, jos hyvin menee niin vapun jälkeen viikko ja saan sen sylinterin ja siten kaivukoneen käyttöön.Vapun jälkeen maanantaina on kulunut noin 2 viikkoa siitä kun soitin Volvolle ja pyysin pienen rempan. Nyt olisi aika myös vaihtaa jakopään hihna. Taas kahden viikon jonotus. Mutta, kun se maksaisi miltei € 500 päätin ostaa tarvikkeet, tarvike liikkeestä, ja vaihtaa sen itse.


Sain naapurin tänään onnelliseksi, joka ikisen.

Matti tuli eilen ja kertoi että heidän "lankapuhelimeen" tuli uusi sivulaite ja nyt puhelimessa on huono ääni ja se vinkuu.

Lupasin tulla katsomaan sitä seuraavana päivänä, eli tänään. Mieleen tuli ottaa mukaan puhelin joka toimii. Illalla ennen nukkumaan menoa muistin sen ja kaivon sen esille ja laitoin sen lataukseen. Kyseessä oli varsin arvokas langaton puhelin muutaman vuoden takaa voimakkaalla tukiasemalla - ja "all digital".

Kun menin katsomaan tilannetta se selkesi hetkessä. Yksi emännän lapsista - hyvin menestyvä poika (noin 50 oletan) oli lähettänyt uuden tukiaseman - nk. lankapuhelimelle. Paitsi - numero ei ollut Soneran 015, kuten nykyinen langaton, vaan uusi 040x.

Otin pois vanhat puhelimet, joista yksi oli ikivanha "dial", eli rulla veivattava, ja liitännän ulko hälyttimeen ja asensin uuden puhelimen.

Edellinen testisoitto osoitti että linja oli pahaa pahempi. Nyt se oli kirkais kuin pilvetön kevät sää.

Tuo Matin mainitsema lisälaite oli itse asiassa uusi GSM tukiasema, ja siten tuli uusi numero. Vanha Soneran langaton 015 alkuinen olisi historiaa.

He olivat valittaneet pojalleen ja toiselle "älylliselle" tyttärelleen puhelimen kk maksuja vaikka sillä ei edes soiteta. Ne lähentelivät € 100 kk!

Hyvin tuo Sonera asiansa hoitaa!


Minulla meni hetki saadessani heidät ymmärtämään miten tuo puhelin toimii. Emäntä ymmärsi sen heti vaikka on noin 86 - muut kaksi lasta huonommin - Matti 57 ja sisko hieman nuorempi. Matti kyseli toistamiseen oliko se niin ja näin.

Kyseessä on langaton kapula. Kun he pettyivät siihen ettei kellot soi ulkona kun puhelu tulee - sanoin että ei tarvitse kun puhelin voi aina olla mukana kun ollaan ulkona - ja siihen voi vastata menemättä sisälle.

Testi soittojen aikana he totesivat että se kuuluu hyvin ja olivat iki onnelliset. Matti tuli myöhemmin meille pyörällä ja kehui miten hyvin se toimii ja kuuluu!


Puhelin oli meille tarpeeton - jo noin 5 vuotta vanha jonka olin ajatellut heittää roskikseen. Ostin sen aikoinaan kun asuin Hollannissa. Kun kysyivät hintaa sanoin että 20 varmaan on sopiva hinta. Se ei käynyt alkuunkaan - ei ikinä niin hienosta laitteesta. Koska heillä ei ollut tuolloin rahaa kotona - "Matti tuo maksun" myöhemmin ja siitä ei sitten keskustella sanoi emäntä.


Märkä piha ja lintujen konserttia

Piha on lumeton - mutta litisee kengän alla. Perunapelto on lumeton ja vapun jälkeen istutan pari vakoa varhaisperunaa. Odotan että routa sulaa hieman ja että maa myös hieman kuivuisi. Sitten vain muovit päälle ja odottamaan. Juhannuksena on taatusti uutta peruna.


Eukko on touhunnut puutarhassa ja raapinut vanhaa kasvustoa, havuja suojattujen kukkien päältä ja vaikka mitä.


Viikon toista hän haravoi lunta - myös minä, rikoimme jäätä ja nyt kaikki on poissa - ennätys vauhtia. Lumen haravointi? Se on rikkoa pinta ja levittää sitä jo sulaneelle alueelle. Sulaminen nopeutuu.


Itse olen touhunnut yhtä jos toista pientä. Pari päivää sitten tein "verstaani" yhteen oveen ison ikkunan jotta saan sisälle luonnon valoa. Vanhoista jutuista ja onnistui ihan hyvin. Sitten siivosin korsun, lisärakennuksen jonka tein kesällä jota peittää iso läpinäkyvä pressu. Se on kooltaan noin 4x3 m ja sopiva sadesuoja.

Eukko toki käytti sitä "kasvihuoneena" viime kesänä niin etten itse päässyt sinne ollenkaan kun oli huonot kelit.

Nyt hän saa oman kasvihuoneen joka valmistuu parin viikon kuluttua - heti kun saan kaivinkoneeni käyttöön. Sitä tulee noin 4 (3.8)x2.6 m mitoiltaan.


Vene remonttia silmällä pitäen tein tellinkejä fööriin.

Tekemistä on niin paljon että ei oikein arvaa mistä sitä aloittaisi.


Istun nyt verannalla ja kirjoitan tätä - ihan yes juttu kun on langaton yhteys. Musiikkina lintujen laulua ja eukon lauleskelua - tutkailee puutarhaa ja suunnittelee jotain.


Ps. Nyt en laita sen kummemmin valokuvia - surin osa kun on kamerassa ja se taaen on jossain sisällä. Niin ja meidän pakastin kompostori näyttää alkavan toimimaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti