maanantai 27. huhtikuuta 2009

Talo juttu


Kuva: Osa talosuunnitteluni kokonaisuudesta. Kyseessä on runkorakenteesta. Klikkaamalla suurempi kuva. Rakennus on noin 15 m pituudeltaan. Alla oleva kuva toisesta kulmasta.

Alla oleva yrittää olla jotenkin "filosofinen". Tulen palamaan tähän kirjoitukseen ja tarpeellisilta osilta korjaamaan / täydentämään tätä.

Suunnitelmat johonkin valmiiseen rakentuvat eri vaiheiden kautta, vaiheet jotka yhdellä hetkellä ovat suunnittelijan mielestä valmiit, - "näin minusta tuntuu" - mutta samalla hetkellä ne suunnitelmat jatkavat kehittymistään, ja muutaman ajatuksen ja piirroksen kautta ne osoittavat aiemmat - elleivät vääräksi niin ainakin puutteellisiksi.

Ellei todellisuutta huomioida, ellei todellisuuden rajoitteita huomioida suunnittelija jatkaa ja jatkaa oman Baabelin tornin rakentamista. Se ei onnistu ja päätyy lopulta tuhoon.


Yhden pienen asian kohdalla on eri vaihtoehtoja jotka voidaan toteuttaa eri tavalla, samalla kullakin on vuorostaan eri vaihtoehdot, ja niiden vaihtoehdot. Samalla kun pieniä vaihtoehtoja on lukuisia olemme tilanteessa jossa todellisuus on kadonnut jo ajat aikaisemmin.

Omissa suunnitelmissani olen todennut tämän - ja pyrkinyt jokaisessa eri vaihtoehdossa jotka olen luonut varaamaan vapaan pääsyn takaisin nk. todellisuuteen.
Samalla tuo todellisuus on kuitenkin muuttunut edellisestä, ja sitä edellisestä.
Mukana on kuitenkin se alkuperäinen, mikä lie - ja ennen kaikkea - todellisuus on kuitenkin se lompakko ja mitä siinä on käytettäväksi.
Se, tuollainen, on helppo suojaverkko eri argumentoinneille.

Tässä projektissani yritän rakentaa omille argumentoinneillani eri suojaverkkoja - ja lopulta jotain valmista - jota voin ryhtyä toteuttamaan.

Vaikuttaa vain siltä että sinne menee vielä hetki - ja monta tuntia tuon Google SketchUp ohjelman kanssa - etenkin kun en ole vielä ostanut tuota Pro ohjelmaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti