maanantai 21. toukokuuta 2012

Niin se maanantai alkoi ja meni


Pöydän ja taustan välissä mansikoita
Ja kasvihuoneen toinen puolikas edelleen tekemättä
Ja takana olevan Citikan restaurointi myös


Eukko ryhtyi katsomaan jotain TV ohjelmaa, itse sirryin viinilasin kanssa ulos ja päätin siten hakea läppärini - ja hain sen sitten ulos keinuun. Se oli sitten ihan pimeä tyyppi - tuo läppärini nimittäin.
Hain sitten grillistä roikan ja sisältä laturin ja nyt istutaan ilta auringossa - kuunnellaan Käen kukuntaa ja lintujen laulua ja ikivanhan radion (mono) jotain kanavaa kuistilta. 

Ilta on "kesäinen" ilman itikoita ja ilman kärpäsiä. Se mikä ihmetyttää on tuo "pörriäisten" puuttuminen vaikka puutarha on täynnä kukkia.
Ei tiedä hyvää esimerkiksi mansikoile ja omenapuille ym.

Eilen tein "jauheliha kastiketta" - itse asiassa spagetti kastiketta jota syötiin nauhaspagetin kanssa.
Tänään eukko teki Kesäkurpitsa (omat menneeltä suvelta)-Lasagne-Jauhelikavuokaa ---- ihan mahtavaa.

Radiosta tulee "Hegaillaan - ja junaa odotellaan". Itse en nyt junaa odota vaan hengailen vain tässä ilta-auringossa läppärini kanssa - joka toimii hienosti ulkona ollen samalla verkkoyhteydessä nettiin. Pääkone on kiinni joten siihen ei ole yhteyttä.
En vain milllään muista salasanaani Google tiliini - joten kirjoitan nyt tätä teksturiin - josta siirrän sen sitten pääkoneelle ja lisään valokuvat.

Koira tuli ulos - haistelee ja ihmettelee mitä touhuan.

Mitä huomenna tekisin?
Sitä en oikeasti koskaan tiedä - se selviää vasta kun astun ulos kahvin kanssa keinuun. Näin oli tänäänkin - tarkoituksena oli tehdä eteläisen talopäädyn ikkunoiden vuorilaudat ym - viimeistelin vain tänään itä-pohjoinen osan ikkunoita ja sitten jouduinki korkeuksiin.
En aamulla myöskään tiennyt että jossain vaiheessa onnistun lyömään vasaralla peukalooni! Onneksi niitä sattuu todella harvoin. Silloin jalkojen alla oli noin vajaat 4 metriä maanpintaan, jos olisin hypännyt alas peukaloni kivun kanssa.

Siinä ne on, ruodelautojen päät miten sattuu

Päätin vihdoin ja vimein leikata linjaan katon vuorilaudat ja tein sen nk. kuvio-, eli pisto sahalla. Se oli helpompi ajatella tehtäväksi kuin itse asiassa tehdä.
Ei vain että aurinko paistoi täydeltä terältä päin silmiä ja että kaikki purut tuli päin naamataulua.

 Kun se oli sitten naulasin laudat päätyyn, lopuksi otin pois vaurioituneen sadevesikourun, jonka ruttasin noin vuosi sitten. Lopuksi tuli sitten kulmapelti paikalle.
Tai itse asissa lopuksi tuli tukan leikkuu. Otin leikkuukoneen ulos ja millin asetukselle ja eukko hoiti tukan puruineen nurmikolle. Voi olla että linnut saavat sitten siitä pesätarpeita.

Toinen kuvakulma ja pääty "melkein" valmis.
Ja siutten tulee vielä - tietenkin se maalaus.

Kun avasin kulmapelti pakkauksen ihmettelin mitä ne kaksi "pakkausta olivat" siinä paketissa. Kun poistin muovit tuli näkyviin kaksi pakkausta ruuveilla - eli katon peltien ruuvit!

Kun viime vuonna asensin pellit kattoon aloin etsimään ruveja jotka piti olla muistini mukaan toimituksessa. En niitä löytänyt ja kun kysyin myyjältä niiden perään sain tietää että ei sellaisia toimiteta. Joten ostin tarviittavat ruuvit.

Siiloin "myyjänä" oli Juvan Agri-Marketin uusi henkilökunta - edelliinen, joka jutut minulle möi sai ymmärtääkseni potkut - siirrettiin eläkkeelle. Ja ne uudet spesialistit tiesi toimituksista ja asioista yhtä paljon kuten sika tähtitieteestä.

Kaikkea muutakin on tullut tänään tehtyä - etenki eukko puutarhassa ja kääntänyt maata myös uutta sipuli ja perunapenkkiä varten.
Itse en tänään niihin homiin kummemmin osallistunut - kun oli niitä muita jutuja.
Kahden aikaan olin melko lailla sippi - oli aika todeta että en enää keiku tikkailla 4-6 metrin korkeudessa.
Kävin sitten "kirkolla" ostoksilla - sitten vain nautittiin iltaa päivävarjon alla  siis minä kunnes eukon tekemä ruoka valmistui.

Nyt edessä on siten myöhemin illalla - tai huomenna tämän tekstin siirto toiselle koneelle ja kuvat sinne ja Blogin julkaisu.
(Se tulikin nyt "tänään".

Veikkaan että 20-30 minuutin kuluttua aurinko on puun latvojen alla ja voidaan siirtyä sisälle tai odotta vielä jonkin aikaa ja sytyttää kynttilöitä :-)
Osa puutarhasta
Ihan oikealla osa Grilliäni - Kurren Saluunasta. Siitä vasemmalle 2 kiveä. Kun ajetaan etelästä LAhteen ja tullaan Hollolaan, siinäkin on 2 kivipaasia - Martta ja Hollo.
Olkoon siinä sitten Kurre ja Arja.
Kuvan alalaidassa kasvaa Japanin Kvintit ja ihan hienosti - pitkä rivi kuvan ulkopuolelle.

Kun  istuin puutarhassa - nyt kaksi eri paikkaa - päivävarjon alla ja katselin maisemia välähti mieleen mitä teen sen vanhan sähkötolpan kanssa!
Uusi projekti


Taustalla näkyvä tolppa - pieni pätkä horisontissa, siitä tulee ns. Kurkihirsi!
Oikealla olevan rakennuksen jatkoksi jonka sisään jää tuo pienempi "vihreä osa.
Joskus sitä kutsuttiin nimellä autokatos - nyt siitä tulee "puuvarasto" laudoilleni ja sahalle.

Korjaus alla olevaan - se on MacBook Pro. En kykene editoimaan sitä tai poistamaan sitä. Jokin Google bugi.

PS. Huomasin juuri että läppärini, Apple PowerBook Pro akku on simahtanu! Se ei näköjään enää ota vastaan latausta! Ja kone ei ole edes täyttä kolme vuotta vanha! JA maksoi aikoinaan hyväksi katsottavan vanhan auton hinnan!

PSS Blogistani hakemalla löytyy juttua tästä koneesta, käytä vaikka hakunan PowerBook Pro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti