keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Se on sitten ollut 2 päivää vesijuttuja ja hikeä

Minun rakentamani pieni tekninen tila edellytti tiettyjä dramaattisia toimenpiteitä - jotka olisi pitänyt tehdä jo syksyllä - ja ennen kaikkea ennen kuin vein vesivaraajan sisälle, vuosi aikaisemmin.
Lattia oli käsittelemättä - ilman valmista pintaa - ja lattiakaivoa.
Viimeisen siirron yhteydessä kun tyhjensin säiliön vedestä jokin meni täysin pieleen - eli hajosi. Kun paineet laski ja pumppu käynnistyi kuumaveden kiertoon tuli aimo annos kylmää vettä. Se oli suihkussa ikävä juttu.

Siirsin sen säiliön aikoinaan ulkoeteisestä juuri ennen talven tuloa sisätiloihin odottamatta lattian valmistumista - jossa se oli väliaikaisesti. Ja siitä on jo 2 vuotta tulevan talven alkaessa. Se oli silloin vaihtoehdoton tilanne kun kovat pakkaset iski.

Eilen asensin lattiakaivon ja putkitukset sille. Se tiesi kaivautumista alapohjaan varaamastani aukosta.
Aukko alapohjaan - välieteisestä
Pääsin "hyvin alas" - sitten aloin siirtämään sahanpuruja ja hiekkaa ämpäriin joita eukko kantoi ulos kottikärryyn. Siten sain tilaa päästäkseni myös helposti pois sieltä. ko kohdassa tilaa on noin 80 cm yläpuoleisiin rakenteisiin. Sinne asensin sitten viemäriputket.

Sen jälkeen ryhdyin sitten tyhjentämään 300 litraa vettä siihen lattiakaivoon, peltikourua pitkin. Sitä valuvaa vettä siiten hörpötteli ja kurnutteli sinne. Hissuksiin. Päätin sitten poiketa kirkolla ostoksilla ja kun tulin kotiin varaaja olikin tyhjä.

Huomasin heti kun aloin asentamaan uutta vaihto-osaa siihen että nyt ei toimi.
Olin jo varautunut veden varastointiin - varmuuden vuoksi. Ja se oli onnistunut ratkaisu sillä uusien osien asentaminen ei vain onnistunut.
Kello oli jo hieman yli 4 joten ei ollut mahdollisuutta ajaa kirkolle Kisara putkifirmaan osien hakuun joten ajoin sinne heti aamulla.

Vasemmalla vanhat osat - milli kierteillä ja oikealla uudet "putkikierteillä"
Suomesta EI ole ostettavissa väliin sopivaa liitintä - niin se vain on!
Vanhat - eli alkuperäiset osat olivat nk. millikierteillä (METRO varaaja) ja heiltä saamani uudet osat olivatkin nk. putki kierteillä, eli tuuma jutuilla.
Asennus tyssäsi siihen.
JA kuten jo sanoin - Suomessa ei "vesiputki jutuissa" ole millikierteitä - eikä millikierteestä - tuuma kierteeseen tarvittavaa liitosta ole olemassa - ei edes valmisteta mitään välikappaletta - vesijärjestelmiin.

Vasta tosien käynnin jälkeen "kirkolle" onnistuttiin löytämään toimivan ratkaisun. Ajokilometrejä tuli siten vain tämän takia noin 120.

JA miten se onnistui?
Säiliöstä tulee 2 putkea - tuuman kokoista "mustaa putkea" joissa kartimuotoinen kierre. Se oli "hurja juttu" saada siihen olevat liitokset auki - pelotti että rikon koko varaajan - mutta ne avautuivat ja eteen tuli nk. "putkikierre" ja sen jälkeen se oli ns. "Home Run"!
Liitos jonka tein  näkyy alla olevasta kuvasta, punaisen ja sinisen tarran alta. Niiden välissä "töhnää" eristeestä - jouhea - vai mikä se nyt on Suomeksi ja tahnaa.

Valmista on ja ei vuoda
Kun se oli tehty korkkasin viinipullon ja "rentouduin".
Ja kaikki "potutus" kaikkosi sen tien...
PS. Jokainen putki ja liitos on kätösteni työtä - kuparit myös "juotettuna" ja taivutettuna.
Siinä se sitten on, vasemmalla käyttöveden lämmön säädin (joka rikkoontui), eli kuuma puoli ja oikealla sitten kylmäveden puoli ja ylipaine venttiili.
Nyt odotellaan veden lämpenemistä että pääsisin suihkuun. Saunaa en taida tänään lämmittää - se siirtyy huomiseen - tai jos kuitenkin kun on niin "kakkanen olo" :-).

Ja jos varaaja palaa vikaa edeltäneeseen tilaan niin nyt ei sitten tarvitse enää odottaa kylmää suihkua kun pumppu käynnistyy :-)
Kerron sitten miten kävi kun tuo 300 litraa lämpenee asetettuun arvoon.
Ja tietenkin, sen jälkeen trimmataan sitten kaikki oikeaan arvoon.

Alla sitten asiasta toiseen juttu - kun eristeuretaani räjähtää!


Uretaani joka räjähti
Melkoinen siivousurakka edessä!!!
Voi olla että uretaani jota käytin K-Raudasta ostettu viime syksynä oli ohittanut parasta ennen päivän. Ruiskutin sitä pieneen tilan eteisessä ja normaalisti kun tila täyttyy se pursuaa ulos ja sitten leikkaan sen pois.
Mitä nyt tapahtui oli jotain mitä en koskaan ole ennen kohdannut.
Kun se pursui raosta ulos - kuten odotin - se sitten "RÄJÄHTI" SINGOTEN ITSEÄÄN ympäri tilaa,
Kuvasta näkee - suurentamalla mitä tapahtui.

Aika hurja juttu sanoisin!





2 kommenttia:

  1. Hei toi on muuten OIKEESTI hurja juttu! Mutta hyvä että saitte korjattua ettei pahempia vahinkoja kuitenkaan tapahtunu. :) jumalan siunausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos viittaat uretaaniin - niin kyllä - jotain on mennyt pullotuksessa pahasti pieleen.

      Poista