tiistai 22. tammikuuta 2013

Kannattaa, ainakin joskus katsoa TVtä

Eukko tuli lukemaan edellisen kirjoitukseni ja minä menin keittiön puolelle - jossa myös on telkkari.

Näin uutisista loppu jutun jostakin Flexwood firmasta joka tekee komposiitti juttuja - ja esimerkkinä oli kitaran kaula, se tärkein, siis minulle.

Kun pääsin tietokoneelle Googlasin nimen ja sieltä se löytyi. Ja klikkasin sitten meili osoitteeseen - ja tuli ongelmia.
En ole aktivoinut tälle koneelle meiliä - enkä voi palauttaa meilejäni tälle koneelle varmuuskopiolta - koska tämä käyttis on Applen vanhenpi käyttis. Uusin tälle tekee koneesta pinokkion ja tuikku ukon (ei tikku-ukon, toki sitäkin).
Applen käyttis ei salli eikä mahdollista sitä että palautetaan varmuuskopio vanhemmalle käyttikselle.

Joten soitin sitten ensimmäiseen netissä olevaan numeroon - Ko Firman (kännykkä) numeroon ja siihen vastasi näköjään itse firman tirehtööri - joka lähtee huomenna jenkkeihin jollekin messulle.

Sain teitää mitä halusin, ja mitä en halunnut alkuunkaan kuulla. Valmis kitaran kaula, vain kielet  kiinni ja se on siinä.
Mutta vain lankulle tai puoli akustiselle, ei täys akustiselle! :-(

Olen jo pitkään tuumaillut tekeväni kitaran, akustisen, kokeilemalla eri jutuilla ja saada SE  "Stradivarius" ääni.
Mutta se kaula ja muu, tärkeimmät puut ovat nyt myyntilistoilla kiellettyjen puiden joukossa ja jotka voi saada saa vain hirveällä rahasummalla, tai ei ollenkaan! Ympäristön suojelu on mennyt mahdottomuuksiin josta vain (kiinalaiset ym)rikolliset tienaavat mahdottomat rahat.

No, ei se mitään, se kun on vain mahdotonta. 
Olen soittanut aika lailla "lankulla", nuorempana (olen nyt 62) jolla mm opetin nuorimman veljeni kitaristiksi. Hän istui sylissäni ja oppi hetkessä toistamaan minua, -60 luvun parasta "soudia" kuten Apache ym vastaavat.

Zebrano puun profiilia
Joten se vähän mitä puhuttiin em yrityksen tirehtöörin kanssa, he myyvät myös "runko osia" tee-se-itse (DIY) kitaralle ihmisille noin € 200+ hintaan. Sanoin heti että ei onnistu, minulta. Puhutaan varmaan minimissä € 1000 ja jos teen sen lankun teen "Zebrano" puusta, niin kuutio hinta lähentelee € 7000, jopa € 8000.
Pienempi "pala" maksaa paljon enemmän - kuutio hintana.

Ja se puu on niin maan mahdoton puu työstää, etenkin kotinikkarin työkaluilla. Joten sen hinta on sitten jo aivan muuta viimeisteltynä.

Mutta, kuten saattaa olla - voisin saada heistä jälleenmyyjän "aidolle puulle, oli mikä oli, variaatioita löytyy. Ja tarkennuksena, tilauksesta toimitukseen ainakin 3 kk. Ehkä hätäisesti kaksi kk kun hieman "fuskataan". Ja jokainen puu antaa sen oman äänensä niille mikrofoneille, ja sen soudin.

Joten, lankulla aloitetaan, tilaan tuon kaulan myöhemmin, hinta noin € 250 miinus mitä voin saada kyseiseltä firmalta alennusta ja tehdään sitten se ensimmäinen. Hankitaan mikit.... uups....
Ja se sitten tulee olmaan "se""kallis osa" - nimittäin ne mikit! Eli mikrofonit joiden kautta ääni siirtyy sinne minne ne pitää juuri sillä oikealla tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti