sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kolmas kerta toden sanoo, ja releet rätisee

Tänään oli sopiva tilaisuus ryhtyä laatoittamaan saunan lattiaa - se onkin odotuttanut sitä työtä luvattoman kauan.
Mutta, se ei sitten mennyt kuten Strömsöössä.

Kun vispasin remonttitasoitetta ihmettelin että mitenkä sitä vettä sinne nyt niin paljon meni, alle 2 litraa kuitenkin ja puoli pussia massaa. Joten lisäsin massaa ja se hieman kiinteytyi.
Oli se sitten kuitenkin luvattoman vetistä joten lopetin laatoituksen kahteen varviin ja käytin loput - kuten ennenkin kylmähuoneen seinään.

Noin tunnin kuluttua menin tarkistamaan työni jäljen, laadun siis poistaakseni saumoista sinne kohonneet mönjät.
JA mönjää se sitten oli - ja kun tarkistin vielä kylmähuoneen seinän menin sitten ulos katsoakseni pussin päivämäärää.

JA se olikin - taas kolmannen kerran yliaikaista - nyt noin puoli vuotta!

Massassa oleva betoniaine ei reagoitunut veden kanssa, sitkoa ei tullut eikä se lähtenyt kuivumaan ja kovettumaan. Joten sitten oli vain yksi, tai itse asiassa kaksi tehtävää edessä.

Laatat pois lattialta
Poistin lattialle asentamani laatat. Jäljelle jäi mitä jäi ja huomenna ihmetellään mitä sitten tehdään. Luultavasti rapsuttamista - mitä en toivo sillä vesieriste voi vaurioitua.
Sen tehtyäni vein laatat ulos, 9x9 cm kokonaisuudet, joissa on 12 kpl. (Naulat lattialla ovat paksuudelta noin 3 mm ja sopii saumojen väliin. Myös tehtaan asennus on pielessä - joten ne on "levitettävä saumoista").
Tiskiharja käteen ja vesiletku. Ne puhdistuivat helposti eikä esimerkiksi pohjaan jäänyt edes VÄRIÄ!
Ja tarkkaavaisille sanoisin sähköjohdosta sen että on siihen se saunatilaan kuuluva musta kaapeli - se tulee korvaamaan tuon 5x2.5 piuhan kun kiuas siirtyy toiseen paikkaan.

Menin sitten kylmähuoneeseen ja päätös oli että kuorin pois sen minkä saan.

Turhaa työtä
Se pinta jonka siihen vedin, hyvin ohut kerros kuoriutui pois kuten pinta jäähtyneen marjakiisselin päältä.
Pistin ne kaikki muovipussiin ja veikkaan että on se vain sellaista mönjää vielä aamullakin.

Normaalisti kovettuminen alkaa heti ja tarttuu pintaan kuin tauti, oli se mitä tahansa. Ja jos laatan pohjasta puhutaan niin ei se pesun jälkeen ole enää kuten uusi! (Kuten nyt kävi)

Mitä lattian kanssa sitten teen, en ole varma mutta - seinän saan vielä ottaa teräsharjalla ja imuroinnin jälkeen vetää siihen praimerin.

Se oli kolmas kerta kun Juvan Agri-Market myy minulle yliaikaisia tuotteita.

Eka kerta oli kun ostin uunin korjausmassaa. Se oli parasta ennen kaksi vuotta aikaisemmin - eli kolme vuotta vanhaa. Kirjoitin siitä jo aikaisemmin, "parasta ennen".

Seuraava kerta oli; muistaakseni Vetoniitin 3100 joka oli lähemmäs 3 kk yli ajan. Tyttö joka otti tavaran vastaan ihmetteli että onko betoneissa myös parasta ennen aika!

Kun menen huomenna sinne niin nyt ei riitä enää tuotteen vaihto tai rahat takaisin. Nyt otan esiin vahingon korvaus asian. 

JA onko se kuluttajan, siis asiakkaan vastuulla katsoa että ostettava tuote vastaa annettuja ohjeita? Nyt alan kyllä katsomaan tuon päivämäärän perään - ja jos ei ole vaadin siitä tietoa - esimerkiksi jos ostan nauloja tai vasaran ym.

Ja tällainen nostaa verenpainetta ja masentaa, vieden työhalut, ainakin muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti