torstai 1. elokuuta 2013

Ny Se Sit Alko

Siis se otsikko ei tarkoita "Alkoa".

Herukoiden mehustaminen alkoi
Tänään aloitettiin punaherukoiden mehustaminen ja sitä mehustamista jatkuu ainakin viikon verran.
Samalla eukko laittaa juuri nyt avomaakurkkuja säilöön - ei kenenkään muuta kuin oman reseptin mukaan. Nk. Venäläisiä hapatettuja laitetaan myöhemmin jos kurkkuja riittää.

Tuli muuten melkoisen lämmintä sisälle kun käytimme puuhellaa mehustamiseen - ja puut olivat vain kassaralla pätkittyjä raivausjätteitä.
Mehua tuli noin 9-10 litraa kahdesta marjaämpäristä - nk. jälkimehua ei tehty tällä kertaa. Marjoja on yltä kyllin ja vielä edellisen kesän satoa - pakkasessa.

JA sitten muita puutarha juttuja
Kesäkurpitsaa ollaan syöty jo niin että alkaa meikäläisellä kohta tökkimään - hyviä ovat kaikki olleet - täytettyinä - en voi sitä kieltää. 
Sen syömisen huomaa aamulla kun menee täysistunnolle - eikä tulevan päivän rehkimiselle tunne löytyvän riittävästi energiaa. 
Joten - oliko eilen kun eukko ehdotti jotain syötävää sanoin että nyt haetaan perunoita maasta - kun niitä siellä kasvaa.
JA nyt aamulla sen huomasi ja aamiainenkin riitti pitkälle iltapäivään.

PS. JA nyt olen sitten päässyt aloittamaan sen saunan lattian laatoittamisen - valmistelut siihen - kahden vuoden jälkeen. Viikon päästä on valmista ja pitäisi olla niin että otettuani valokuvat siitä kehtaan ne julkaista netissä XD LOL

3 kommenttia:

 1. Siis, tarkennusta edelliseen.
  Nyt on punaherukat ja seuraavaksi mustat.

  Siinä välissä tai lopuksi ne valkoiset ja niistä tulee sitten osa tulevaa viinitehtailuamme - jota ollaan suunniteltu jo neljä vuotta - mutta nyt se tehdään - omaa viiniä jossa valkoiset herukat ovat mukana.

  Täytyy katsoa sopivat reseptit. Suoraan puskasta tai sitten pakkasen kautta.
  Mutta, kun se alkaa pidän teidät lukijani informoituna - ja sitten joskus ennen joulua - maistiaisten tunnelmat ja kokemukset. :-)

  VastaaPoista
 2. Jaahas
  Nyt on jo elokuu. Ei viinistä vielä jouluksi saa maistiasta. Tai maistaahan voi mutta eihän se vielä valmis silloin ole.

  Viinissä tärkein ainesosa reseptissä on aika. Sitä tarttee laittaa riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pekka - mutta kun ne marjat vasta kypsyivät - tosin jotkut jo paljon aikaisemmin. Viimeiset poimittiin eilen illalla ja eukko mehustaa niitä nyt.

   PS. Jos ei jouluksi niin sitten uudeksi vuodeksi :-)

   Poista