tiistai 27. toukokuuta 2014

Eukolle verhojen vaihto vaihtui mehustamiseen ym.

Pyysi eukko aamulla hakemaan puita, piti saada tuli kyökkiin - ja minä menin kun pyydettiin.
Ei saha käynnistynyt ja siitä sitten asiaa tutkimaan - suoraan päätalon sähkökeskukseen. Sivusyöttö puupajaan, piharakennukseen, vikavirtasuoja lauennut.

En niin kerta kaikkiaan muista oliko se ukkosen aiheuttama, vaikka keskuksessa kävin kun rysähti. Oliko jäänyt huomaamatta?

Katsoin heti pakastimeen ja huonolta näytti. Osa marjoista jo pehmeinä, suurin osa kohmelossa.

Pyysin eukon tarkistamaan ja kaikki vietiin sisälle. Ja ei kun mehustamaan ja hilloa tekemään.
Sitä rumbaa kesti 8 tuntia pausseilla. Tuli
- reilut 6 litraa sekamehua
- Tyrnihilloa reilut kilo
- Lakkaa noin 3.5 kg

Sitten oli omenoita joista tuli hilloa, mustikat sokeriin huomiseksi. Sitten katsotaan kesäkurpitsat ja muut. Puolukkaa sain survoa lähemmäs 3 litraa ja pavut katsotaan huomenna. Käytetäänkö vai menevätkö sitten kompostiin jonne joutui osa kanttarelleista. herneistä ja jotain muuta.

Onneksi menin heti aamusta pajaan, siten että kytkin sähköä tarvittavan laitteen päälle. Olin siellä eilen vaan en huomannut että sähköt ovat hukassa.
Nyt asennan ledin niin ulos kuten sisälle että taatusti voi tarkistaa kauempaakin onko sähköt päällä.

Itse sain käydä "Kirkolla" hakemassa sokereita, niitä kun ei ollut tarpeeksi. Samalla sovin Juvan Auton kanssa huollosta, tietokone valittaa että on aika sellaiseen toimenpiteeseen.

Ulkona pätkin loput kaatuneesta koivusta, tyvestä sahan laippa ei mennyt läpi joten piti leikata ympyrää.
Kaadoin sitten samalla muutaman vieressä olleen kuusen, niitä tulee pari lisää ja tyvi osasta menevät sitten kasaan joka siirtyy "naapuriin" kenttäsirkkeliin saadakseni 2x4 lankkua ja lautaa lopuista.

Niin ja sitten kävin naapurissa vaihtamassa yhden kytkimen että saa sähköt minne toivoi. Se kun hajosi ukkosen salamasta. Ja oli saanut ihan samanlaisen toiselta naapurilta :) Joten se oli helppo nakki. Oli kyllä hankkinut ihan uuden, sen käyttöön otto olisikin ollut jo työläämpi juttu.

1 kommentti:

 1. Salama teki pahojaan.
  Onneksi saitte pelastettua edes osan pakasteista.
  Meillä sai kerran mukulat kylliksensä syödä jäätelöä. Sata jäätelöpuikkoa vie herkkusuisimmaltakin mukulalta hetkeksi jäätelöhimon XD.
  Helteet kaikkosivat niin on varmaankin ihan mukava olla puusavotassa.
  Antoisaa loppu viikkoa sekä inspiroivia askareita!

  VastaaPoista