lauantai 5. syyskuuta 2009

Kulttuuria ja teen nauttimista

Kuva (Klikkaa suuremmaksi): Kuva kartanon pihalta. Oikealla olevassa rakennuksessa on Butiken på Landet ja uusi Tee huone.

Oltiin tänään kulttuuri tapahtumassa, jos kyseistä ympäristöä ja sen palveluja voi moisella ilmaisulla kuvata. Kyseessä on kuitenkin Butiken på Landet. Wehmaan Kartano, Juvalla. Moisesta lisää osoitteessa http://www.bpl.fi
Kartanon omistava Grotenfelt on tunnettu suku näillä alueilla, se on sitten toinen juttu.
PS: Tähän väliin. Heillä ei ole kotisivuja joka tuntuu uskomattomalta. Pitäisikö minun tehdä sellaiset heille? Tietenkin korvausta vastaan.

Heidän tiloissa avattiin tänään joka tapauksessa Tee huone (englantilainen) , eli kahvila jossa tarjoillaan vain teetä. Kahvia on turha pyytää - sitä ei tule - joten - se ei siten ole kahvila.

Mutta kun kerroin asiasta naapurin Martalle joka on 88 viiko sitten ei moista "Tee huonetta" ymmärtänyt alkuunkaan. Kahvilan hän ymmärsi, mutta sitten kun sanoin että kahvia ei tarjota - hän ei taaskaan ymmärtänyt koko juttua. Kahvila jossa ei ole kahvia?
Kun hän tiesi että kyseessä on tuo Wehmaan Kartano ja Grotenfelt - hän sitten ymmärsi että se on jotain, jota hän ei ymmärrä.
Avajaisissa oli mukana koko Suomen tuntema
Pirkko Arstila, tuttu TV:stä ja myös teen ystävä joka tietää mitä tiedettävissä on teestä.

Kuva (Klikkaa suuremmaksi): Pirkko Arstila kertoo teestä.
Ja saamarin kamerani toimi taas aivan omiaan :( Monesti ihmettelen minne osa siitä 8 Mega Pikselistä oikein katoavat.
En voi sanoa että ei paremmin voinut tänään tapahtua, ja mainio ajoitus kuin mitä saimme eukon kanssa kokea - tietoa teestä, sen tekemisestä ja sen eri laaduista. Tuon tietopaketin tarjosi Pirkko Arstila ja hänen esiintymisensä jälkeen saimme vielä henkilökohtaista "palvelua".

Kun vaimo osti muutaman meille "uuden" tee laadun - Pirkko keskitti huomionsa meihin ja alkoi neuvomaan, antaen vinkkejä kunkin teen kohdalta miten kannatta toimia ja miten ei missään nimessä tulisi tehdä.

Saimme aimo annoksen oppia jota tulemme noudattamaan - me kun ollaan teen juojia - eikä päivä ole päättynyt meiltä koskaan ilman iltateetä. Nyt saimme aivan toisen ulottuvuuden kyseisen aineen käyttöön ja sen mahdollisuuksiin - ja muutakin tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti