keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Tonneja euroissa tililtä muille


Juupa juu.

Oli taas aika katsoa kuukauden vaihteen maksut, oli yksi isompi erä - verottajalle ja kun summasin kaiken - ihan hirvitti. Tonneja meni tavalla josta tavallinen kansaneläkkeellä oleva tuntisi olevansa taivaassa - jos ne saisi yhdellä kertaa - jopa osissa.

Eikä se rahanmeno siihen jäänyt. Pientä rompetta piti hakea Mikkelistä, lautaa ja sen sellaista ja satasia meni. Ja 15 € kaatopaikalle kuvan kuormasta. Lähinnä bitumikatetta ja bituliitti levyä. Samalla meni vanhaa maalia, rautajuttuja ym.

Sitten vahvistimme nyt olevan tilauksemme tavarat ja määrät ulkorakennuksen jatko-osalle. Pellit kattoon, tuulensuoja levyt, styroksit ja raudat valun alle ym. Periaatteemme mukaan rahat pitää olla kukkarossa kuten käteismaksussa eikä siten että maksetaan kun rahaa tulee. Ostot kun menee "tilin kautta" ja lasku tulee kun tulee - aika nopeasti muuten. Kaiken vielä voin ymmärtää vaan en tuon Styroksin hintaa! Se on ihan mahoton. Niin ja sitten eristeiden hintaa - se saa jo voimaan pahoin. No, ne eristeet ja kyprokit sisälle tilaan myöhemmin.
Taas meni tänään euroja kuitenkin muutaman hyvän ja laadukkaan taulutelevision verran vaihtotavaraa. Nyt on huomioi verottajalle mennyttä osuutta. Saas nährä jos sen uuden lätyskän, tuon 32 tuumaisen telkkarin saan sitten jouluksi.

Kuvan oikealla sivulla on ollut iso rompe kasa puuta ja risuja. Myös osa viiden motin halkopinosta noin 10 vuoden takaa. Mitä sahattavaksi oli pistin eilen pilkkeeksi - loput poltin. Ja sitten pistin noin 2 mottia em. pinosta pilkkeeksi, lähinnä koivua. Vaikka ikää oli niin ihan priima tavaraa oli vielä. Pensaa kului ja ketju öljyä. Vasta illalla huomasin että kroppassani on monta paikkaa tosi kipeänä. Kaikki mitä katkoin "Partnerilla" saatiin sisätiloihin. Ja, kiitos eukolle, joka niitä kottikärryllä kuskaili ja rakensi mahottoman komeat, ilmavat pinot!

Kun eukko näki nuotion, sen jonka sytytin jätteille, kasvihuoneen vieressä, hän kauhistui ja alkoi hilamaan vesiletkua paikalle. Lopulta rakkaani rauhoittui kun ymmärsi ettei se tuli kosteassa ruohossa etene - eikä roihu ole sellainen että se polttaa kasvihuoneen ja samalla muutkin rakennukset. Mutta, oli se rakkaani niin hermostunut, niin hermostunut, etenkin silloin kun liekit kohosivat hieman korkeammalle.

Aamulla lähdettiin Mikkeliin, noin 40 km, pyörimistä kaupungilla ja Sokoksen 3+1 päivillä, puhelimen osto naapurin Matille - johon eka kaupassa sanoin myyjälle että ei, sitten ei, ja taas ei.
Oli yksi puhelin - juuri Matille sopiva vaikka aika kookas, niin olivat myös näppäimet joka olisi ollut hyvä asia. Hinta yli sata euroa! Tekstareita voi ottaa vastaan vaan ei lähettää!?
Lopulta löysin Prismasta Samsung puhelimen hintaan 39 ja rutosti hyviä ominaisuuksia ilman kameraa ym - ja suuret näppikset.
Matti oli iki onnellinen puhelimesta ja hinnasta. Katto oli 50 tai rapiat päälle. Matti on hieman autistinen.

Kaikkien käymiemme paikkojen jälkeen ajoin sitten paikallisen K-Raudan pihaan - jonne olin jättänyt kärryni. Otin sen ja lähdin hakemaan 2x2 tuuman tavaraa, vähintään 4.5 m pitkää ja 22x100 millin lautaa, vähintään tuon 6 metriä pitkää.
2x2 kasassa oli vain muutama eripituinen hylkytavara, ja joka oli oikean pituista oli mutkalla joka suuntaan. Ei siitä olisi ollut kattotuoliin edes ruuvi puristimella vänkäämällä.
Lautaa oli, pituus noin 3.5 m ja ihan hurjan näköistä.

Soitin Juvalle Agri-Merkettiin mutta heillä ei ollut haluamaani kakkos kakkosta - joten sitten vain (takaisin) Puukeskukseen (olin ajanut sen ohi aiemmin) . Sieltä löytyi ja ihan laatu tavaraa - niin oli hintakin.
6 kpl 2x2 ja 20 kpl lautaa yli sata euroa! Heiltä ei alennuksia saa.
APUA - haluan Matti Vanhasen kontaktit!

Sitten ajo Mikkelistä Juvalle (n. 40 km) - ja päässäni alkoi tykyttämään entistä kovemmin. Edessä oli sitten Hyunday Getz vai mikä lie mopo auto. Ajoi aivan kummallisesti. Nopeus vaihteli - mutta ei rajoitusten mukaan - satasen alueella mentiin 70 ja 80 alueella 90. Sen perässä ajoin noin 30 km.
Ja miten olla - sekin kääntyi Juvalle - ja lopulta sekin ajoi Agri-Marketin pihaan! Jonne itse olin menossa.

Hain sieltä tilaamani tavarat ja varmistin edessä olevan toimituksen kokonaisuuden ja ajan. Ja sitten kotiin!
Kun ostokset olivat sisällä korkkasin ostamani "Viski" pullon - olin sen ansainnut - ja toivoin että "migreeni" siitä alkaisi katoamaan - ja edelleen minulla oli tuo paskan maku suusta.

Niin se "paskanmaku" suussa? Oltiin Mikkelin Prismassa ostoksilla K-City Marketin jälkeen (josta ei jäänyt käteen kuin yksi paketti kanaa) ja joku konsulentti siellä Prismassa sitten jostakin Suomalaisesta firmasta esitteli Atrian Takuumureaa naudan paistia.
Paisteli sitä siinä ja tarjosi maistiaisia. Hinta oli ihan hyvä, alle 9 € kilo, ostettiin 2 pakettia -tuoretta, ei jo pakastettua, eli voi pakastaa. Mitään muuta hänellä ei siinä ollut. Ei ollut sianlihaa.
Otin maistiaisen ja maistoin, toiseenkin kertaan maistoin ja annoin myös eukolle, oli outo maku. Maistui kummalliselta, ja kun mainitsin siitä hän sanoi että oli laittanut sekaan hieman silavaa / pekonia - eli sikaa!

Aivan uskomaton, aivan käsittämätön tapa myydä "naudan lihaa" maustamalla sitä sian lihalla!!! Jota ei edes siinä tilanteessa esitelty ja myyty.

Huomioikaa että EN syö sikaa missään muodossa tai määrässä, en ole syönyt sitä sitten lapsuus vuosien ja olen kohta kuusi kymmentä. En syö, enkä syö sitä sikaa missään muodossa, en pienimmässä muodossa oli sitä missä tahansa!
Nyt söin sitä ensimmäisen kerran kymmeniin, kymmeniin vuosiin! Varmaan kolmeen tai neljään kymmeneen vuoteen!

Minulle annettiin maistiaiseksi naudan paistia - höystettynä sialla!

Voi että oli sikamainen juttu!!!

Menin heti limsa hyllylle ostamaan jotain juotavaa ja huuhtomaan suuta siitä kummallisesta, ällöttävästä makutuntemuksesta. Sitä tein sitten Juvalle asti - ja nyt sillä "Viskillä" - tosin tuo "Viski" ei liity siihen. Silti vielä kun kirjoitan tätä - korjattuna monen tunnin jälkeen aistin tuon ällöttävän maun!
Halu ja himo siihen "Viskiin" alkoi jo aamulla kun olin maksanut laskuja - jotain puudutusta oli saatava. Onneksi! niitä veropaukkuja ym ei ole enää tulossa. Mutta se ei vain vie sitä ällöttävyyttä suustani jonka edelleen aistin.
Koen että jotain pyhää minulle on pahemman kerran loukattu.

Että silleen tältä erää. Seuraavaksi vaikka sitten se joka Torstaisesta "puusepän kurssistani" johon osallistun huomenna toisen kerran. Hinta 40 h on 38€ Työväen opistossa. Se ei myöskään ollut alkuunkaan sitä mitä odotin. Kaukana siitä. Toki ei niin paha mitä tuon naudan paistin syönti oli - mutta ei siitäkään, tästä "kurssista" hyvää makua suuhun jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti