tiistai 15. helmikuuta 2011

MIT ALLES!

On se ihan yes että kun joskus on oppinut hiukkasen Saksaa kirjoittaa väärin ja puhuu miten puhuu mutta ymmärtää mitä ne sanovat, tai kirjoittavat - kaikkea joten kuten.

Aloin katselemaan mitä Euroopasta löytyy -matkailuautoon liittyen. Auton perässä vedettäviä löytyi ihan järkyttävään hintaan (halpaa) kun vertaa suomeen. Sitä en hakenut, vaan matkailu autoa.

Perään on saatava mahdollisuus kunnon kärryyn. Siitä lisää myöhemmin.
Ja niitä vaihtoehtoja löytyi, katotaan vaikka 508, vanha mersu, 7.1 m pitkä ja 2.4 leveä, ja vaikka mitä sisällä, vuosi 1977 ja hinta - €2999! Tein jo kyselyn.
Meikäläinen joka on elämänsä aikana muutaman moottorin hajoittanut ja koonnut - tuo 508 on "viikon lopun homma" ja varaosat ovat todella halpoja.
Korjasin omani, vastaavan 409.n Sveitsissä kämping paikalla.

Ajatelkaa hintaa, alle 3 tonnia?!
http://www.truckscout24.de/search/ger/detail.asp?vehicletype_id=10&vehicle_id=13246180&make=0&mid=2&page=1&AllowNext=1&language=ger

Jokin sellainen tekele, kuuma vesi, suihku ym ja kunnon koukku perään kunnon kärrylle joka levenee joka suuntaan, markiisi ja agregaatti joka pyörittää sorvia ja ym. Ja kaikki alle kymppi tonnin!

Ei se ajatus "talvipakoon ole ihan utopiaa".

Nyt kesällä rakennan homman niin että vaikka kaikki menisi mökissä (130 m2) pakkaselle - mitään vahinkoa ei tule. Vesipumppu kaivoon - "vipu" joka tyhjentää koko järjestelmän vedestä, myös paisuntasäiliön jne.

Joten - jo eukkokin sanoi että ajatukseni ei ole ihan niin utopistinen.
Ja siihen olen uskonut - jotkut asiat eivät vain muutu.

Sen rinnalle toinen "ajatukseni" on ollut kiertää Suomea "markkinoita ja tapahtumia" autolla joka ei ole nykyinen Volvo SE 460 sen isolla koneella. Suomessa sillä rahalla ei saa niin mitään.
Ajatuksenani on ollut myydä tuotteitani ja samalla sorvata - pienemmällä sorvilla eri juttuja ihmisten imeteltäväksi - ja osaan todella olla kun tarve tulee todella se "Helpo Heikki"- ja siten myydä - jopa kalliimmalla hinnalla. Ja se "produktio"olisi juuri siinä kärryssä.

Laskin, ei ihan hatusta ottaen, että säästäisin yli tuhat eroa, lähemmäs kaksi kun jätän mökkimme ns. "pitolämmölle" talveksi - vai mitä se nimike nyt on talveksi. Sillä rahalla elää jo ruhtinaallisesti "etelässä" vaikka autona olisi tuollainen 508 - ja iso kärry.

Samalla voisi sitten kesällä poiketa Suomessa eri tilaisuuksissa ja myydä kättensä töitä - suoraan sorvista, jonka he näkevät paikan päällä. Sähkö omasta "voimalasta".

Joten, huuhaa ajatus - alkujaan ilmaan heitetty juttu alkaa konkretisoitumaan.
En nyt lähde tuota em autoa ostamaan - niitä on alati myynnissä. samoihin hintoihin - vaikka jo lähetin kyselyn siitä.
Ja sieltä, siis Saksasata löytyy samalla hinnalla se kärry jota etsin - joka on tehty markkinoille, joka levenee ja levenee ja markiisi päälle.

Joten - tiedä vaikka vuoden kuluttua saatte päivitykset tälle sivustolle jostain etelän mailta - ....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti