torstai 17. helmikuuta 2011

Rytmin siirtoja ja elämä palasina

Otskion lainasin Tarinan kirjoituksesta - se vain sopii just nyt tähän ajatuksiini niin mahottoman hyvin. (Likki ei avaa uutta sivua tai välilehteä).

Rytmin siirrot perustuvat pakkaseen, aamulla miltei 35 ja koira piti viedä ulos. Laitettiin tassuihin minun vanhoja sukkia - hain pajasta kuminauhoja. Noin 15 metrin matkalla oli vain yksi sukka jäljellä ja sekin sitten irtosi.
Kohta on mennyt viikko ettei ulkona voi olla kuin hetken. Huomenna on tiettävästi vieläkin kylmempää ja loppu viikko, alkuun ensi viikko vain muutaman asteen vähemmän.

SE ON RYTMIN SIIRTOJA ja elämä menee palasiksi.

Puupajassani en oikeastaan voi tehdä mitään. Lämpö on noin 10 astetta - liian vähän ja betoni lattiassa taitaa olla miinus asteita.
Olen luopunut ajatuksesta lämmittää sen "työ tasoon", sellaiseen plus 17 ja hieman päälle. Se tulisi liian kalliiksi.

Pajani lattian betonin päälle piti tulla lattialämpö - se jäi tekemättä - ja sitten piti puhaltaa noin 20-30 cm villaa - sekin jäi tekemättä ----
Mutta --- kuka tietää ja uskoo - en todellakaan uskonut että talvi tulee kun se sitten tuli ja näillä pakkasilla - näin pitkään!

Nyt se on pureutunut vesijärjestelmääni - sisällä - en kuuna päivänä uskonut useampaan noin - 30 asteen pakasiin, jopa -35!
Nyt olen helisemässä että vedet eivät enää jäädy - ne tekivät sen jo kerran. Joten ensi yönä on kolme herätystä, kahden tunnin välein - ja samalla kaksi hanaa tiputtaa vettä koko ajan.

Ukko Tonttu ja emäntä alkaa pikku hiljaa kypsenemään tähän pahemman kerran!
Tässä alkaa olemaan rytmin siirtoja ihan tarpeeksi ja hyvä että elämä ei ala menemään palasiksi - oikeastaan on jo - ainakin tulevaksi yöksi - herätys 2 tunnin välein.

PS. Tulee mieleen aika kun purjehdin avomerellä - Atlantin "rannalla" - silloin nukuttiin noin tunnin pätkissä kun nukutti.


PS. Onneksi Auringon ummetus laukesi http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Valtava+auringonpurkaus+uhkaa+radioliikennettä+lähipäivinä/1135263890947

Se on sitten toinen juttu .-D

1 kommentti:

 1. Vastasin toisaata jo kertaalleen;o)
  Toiveammattini silloin kakarana oli valtamerialuksen radisti.
  Oiskohan täti mummulla vielä mahiksiaXD
  Oli mahdollisuus päästä konemestarin oppipojaksi, mutta unelma rysähti umpisuoleen.
  Umpisuoli notkuu mukana edelleen.
  Jos sais kisällin paikan radistiksi ... huokaus

  VastaaPoista