sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Risaiset yöunet

Puupajassa ei ole tullut oltua oikeastaan yhtään, kohta pariin viikkoon. Eilen olin jonkin aikaan noin 10 asteen lämmössä. Mieli on ollut lämmön nostamisessa mutta halua ei. Kun ulkona on noin 30 tai 25 astetta pakkasta alkaa arveluttamaan - ja sitä on nyt jatkunut ihan riittämiin.

Koira ei ole päässyt kunnolla ulos ja kun on ei kauaa siellä viihdy.

Yöunet ovat olleet pätkissä - vaikka joskus nuorempana totuin siihen kun seilasin isoilla vesillä yksin eikä ruoria voinut jättää yksin. Tunti torkkuja herätys, tunti torkkuja jne.

Uusi vessa ja suihku on tavallaan kulmahuoneessa, eteisen yhteydessä. Tarkoituksena on rakentaa uusi huone joten sen toinen seinä on sitten kohti sitä eikä ulos. Minun piti tehdä siihen talveksi väliaikainen lisäseinä lisäeristykselle - mutta se jäi tekemättä.
Toinen puoli, kohti eteistä menee myös uusiksi, siihen tulee varasto ja kylmäkaappi. Heppoinen myös eristyksen kannalta.

Pahin kylmyys tulee kuitenkin lattian alta vaikka se on aika hyvin eristetty. Ulkoeteisessä on iso betonihökötys ja kiviä, raput nimittäin ja tasanne ja sen kautta kylmää tulee kuin vettä koskesta.
Sain jo viime vuonna kiskaista irti lattian alla olleet vesiputket kun ne jäätyivät. Ne menevät nyt lattian päällä ja silti ne jäätyivät!
Eristin ne solumuovilla, ei sekään auttanut! :-(

Suihkun yksi putki jäätyi, sain sen sulaksi - ja nyt 34 pakkasilla se jäätyi uudelleen enkä saanut sitä sulaksi. Odotan vielä muutaman päivän kun nuo kovat pakkaset lähtevät ja yritän uudelleen. Onneksi vettä tulee pide kahvasta joten se käy suihkusta.

Nyt näillä yli 30 asteen pakkasilla olen noussut yöllä ylös parin tunnin välein valuttaakseni vettä, vaikka WC:ssä ja keittiössä hanasta valuu koko ajan pieni noro.
Herätykset
Toivottavasti näistä pääsee ASAP eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti