sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Pistää miettimään vaihtoehtoja

Sain pari päivää sitten sähkölaskun - hurjaa luettavaa vaikka kahdessa huoneessa poltetaan puuta.
Remontin takia puolet talosta "puuttuu" ja yläkerta , makuuhuoneet on ns. "kylmänä".

 Tuulivoimalasta ei olisi apua vaikka jonkin sortin mylly pihalla olisikin - ei ole avuksi kun ei tuule - ei edes korkeiden koivujen latvoissa - ei ole tuullut koko talvena, ei edes syksyllä. Ehkä jossain sadan metrin korkeudessa.

Kesällä oli lämpöä aivan liikaa tällaiselle vanhalle ukolle - ja koiralle, jopa eukolle. Suorastaan epäinhimillistä. Tai sitten myrskysi niin että nurkissa rytisi.

Talvi tuli etuajassa ja remontti jäi siihen, puhuvat että tuli kuukausi toista ennen aikojaan. Ei ole suojasäätä sen jälkeen ollut. Nyt painitaan noin 25 yöpakkasissa, reilut 29 muutama päivä sitten. Lunta noin metrin verran ja kinokset päälle.

Nyt alkaa todella jalan alla polttamaan.
Tekisi mieli pistää mökki "pitolämmölle" ja muuttaa johonkin etelään. Se minkä lämmityksessä säästäisi peittäisi reilusti elämisen siellä. Asuminen tietenkin asuntoautossa, sitten kärry perään ja "puusorvi ym" sinne niin saisi puupajan mukaan. :-D

Nyt risoo niin mahdottomasti tuo energiakustannusten nousu ja yleensä asuntokustannusten kohoaminen. Välillisiä veroja maksetaan joka suuntaan mutta tulot ovat samat, kuten eläke.
 Alkaa olemaan painetta kapinahenkeen.

Niin - sitä jää vain ihmettelemään miten hiljaista sääprofeettojen rintamalla onkaan - onko luu mennyt kurkkuun?

Olen vuosia seurailut säämuutoksia ja "maailman loppua" - kuulun siihen oppikuntaan joka uskoo auringon suoraan vaikutukseen maapallomme lämpötilaan ja paljon muuhunkin.
Enää en jaksa, ei inspiroi kirjoittaa niistä, jotain kuitenkin alla olevien linkkien kautta, avuksi.
Totuus on, kun aurinko on "lepotilassa" maapallolla on kylmää. Kun aurinko on aktiivinen on päin vastoin. Nyt ollaan oltu jo kaksi vuotta tilassa jossa aurinko on ollut hyvin hiljaa, nukkuu vain eikä mitään tapahdu.
Sen huomaa myös alueella jossa pitäisi olla revontulia - niitä ei vain oikein ole.

http://www.solarcycle24.com/index2.htm
http://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/
Niin, ja yksi linkki lisää ja sen löytää kun lataa Google Earth ohjelman ja aktivoi säätiedot ja sitten voi ihmetellä miten lämmintä on siellä missä pitäisi olla todella kylmää.

Sille on selityksensä - sääprofeetoilta - en niitä nyt jaksa toistaa niitä selityksiä. Pielessä ne on kuitenkin kuten entisen ukon talo kun vatupassissa oli melkoinen heitto ja käytti vahingossa tuumamittaa.

Kyllä valtakunnan politiikassa pitäisi olla tilaa armahtaa meitä joilla ei ole herrojen rahoja joilla miljoona huvilansaansa lämmittävät - taskurahoja heille - ei meille.

3 kommenttia:

 1. Tiedäkkös, että tämän talven pakkaset johtuvat siitä, että Suomeen on asennettu ennätysmäärä ilmalämpöpumpppuja.
  Kun 300.000 ilmalämmitintä pumppaa kaiken lämpimän ulkoa sisälle niin mitä sinne ulos sitten jää.
  (minä muiden mukana)

  VastaaPoista
 2. Minulta jäi tuo pumpuu hankkimatta kun en saanut remonttia valmiiksi - pajaankin piti hankkia yksi sellainen.

  PS. Eikö ne tuhannet puuta polttavat taloudet, kuten me täällä kompensoi sitä kun savupiipusta leviää lämpöä ympäristöön ;-)

  VastaaPoista
 3. Laita pelti kiini ajoissa.

  Vihreät ovat enämpi vauhkoneet uunien saastuttamisesta kuin lämmön karkailusta.
  ;-)

  VastaaPoista