maanantai 2. toukokuuta 2011

Pihakoivu nurin ja oja umpeen

Aamulla lähdin Mikkeliin, ostoksille. Kävin HAuraustoimistossa - esittelemässä uurnaani - siitä erillinen juttu. Kauppaa tulee.
Sitten ruokakauppa - ja aina ihmettelen miksi se rokottaa lompakkoa joka kerran enemmän ja enemmän vaikka ostokset ovat kuta kuin vakio. Nytkin meni € 160 ilman sen kummempia juttuja, mitä oli pussi heinän siementä ja kaksi kukan siemen pussia.

Viimeisenä hain sitten K-Raudan pihaan parkkeeraamani peräkärryn. Sain Agrimarketista, eli S-ryhmästä putket, neljä umpinaista ja 3 normaalia salaojaputkea euron halvemmalla, ne € 14 kpl plus bonukset. Siten sinne meni € 98.

Kotiin päästyä maitokahvit, eukon tekemä munakas ja töihin. Hovihankkijani sora asioissa oli tuonut kuorman salaojasoraa - sitä toki en tänään tarvinnut niiden umpiputkien peittoon. Huomenna on sitten varsinaiset salaoja putkien asentaminen.
Koivu tiellä - kauhassa soraa putken alle ja päälle.
Putki? Se on salaojan ja sadeveden (hule) poistolle kaivosta.
Kun kaivoin ojan pääsin kahden koivun välistä, nyt kun aloin täyttämään ja suojaamaan putken soralla se  vain kalistui kohti konetta ja hyttiä. Sen juuren alla ei ollut mitään joka olisi estänyt kallistumisen - joten hain sitten mottorisahan - saapa siitä sitten muutaman uunillisen puuta. Harmitti kovasti mutta sille ei vain voinut kerta kaikkiaan mahtanut mitään. Nurin meni.

Nyt ei ole valokuvaa siitä kun homma oli tehty - lisään sen sitten toisessa blogissani asian tiimoilta.
PS. Paikka jossa kone on, hieman ennen sitä oli oikea muta hauta, savinen juttu. Onneksi on kaivamisesta ja koneista kertynyt sen verran kokemusta etten "muljauttanut" konetta johonkin syöveriin. Kun kävelin siitä saappailla aloin uppoamaan, - eukko joka oli vieressä itse asiassa antoi kätensä ja auttoi minut siitä ylös!

Joten se tältä päivältä, tästä asiasta.

PÄIVITYS: Kävin ulkona ja otin muutaman valokuvan:

Portaat ulos - kunnon lankku - sahattu oman metsän puusta
Maassa oleva kaapeli on 3-vaihe roikka puupajaani, että saan sähköt. Ollut siinä syksystä lähtien.
Uusi maakaapeli on rullalla vieressä, enemmän neliöitä tarjolla.
Yllä portaat ulos - ja tietenkin sisään. Hyvä agility rata koiralle ja eukolle.
Maisema muuttuu
Oja ummessa, sisällä poistovesiputki marjapensaiden ja omenapuiden läpi. Laserista valtava apu, etenkin kun katsotaan kaadolle 3 mm metrille.
Putsattavaa ja tasoitettavaa on edessä
Muutama maasta kaivettu kivi siirrettynä "koristeeksi". Eukko peittää ne sitten kukilla muodossa jos toisessa. Nyt on sitten haravalle töitä ja heinän siemenen viljelemistä.
Toinen kuvakulma projektista
Edessä myllätty alue, odottaa haravointia jotta vanha nurmi tulee esiin. Oikealla maasta kaivetut kivet, takana horisontissa viime kesän viemäröinnin tyhjennys putkia.
Kaadettu koivu odottaa jatko käsittelyä
Kaatamani koivu saa nyt odottaa kunnes lehdet kuihtuvat - se on nopea rungon kuivaaminen ja sitten pinoon tulevan talven polttopuuksi.
Olisin kyllä halunnut pitää sen siinä missä se oli.
Liitäntä salaojalle ja poistovedelle
Yllä olevaan kohtaan tulee vielä tarkastuskaivo, siihen tulee salaojaputket ja sadevesi, ja näkyvissä olevaa putken pitkin se sitten siirtyy ojaan, muutaman kymmenen metrin päähän.
Koira-aita, eli suoja koiran hyökkäystä vastaan
Meitin Viki menee mistä pääsee ja kukat ym ei ole esteenä. Joten eukko alkoi kehittelemään suojaa sille invaasiolle.
Toki viime kesältä totesimme että se menee  jos pääsee suoraan kukkapenkin kukkien läpi oli ne sitten miten tiheitä tahansa. Mutta nuo kepit ohjaavat (pitäisi) hänet muille poluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti