perjantai 27. toukokuuta 2011

Ja perjantaina rantasaunaan

Eilen kävin naapurin Matin rantasaunassa laittamassa vesiputken järveen ja vesipumpun paikalle - ei tarvitse nyt sitten kantaa vettä järvestä.
Tänään mennään saunomaan - tosin vasta kuuden jälkeen kun eukko tahtoo väen väkisin nähdä sen viho-viimeisen tämän kevään Kauniit ja Rohkeat. Päästään sitten taas ns. normaaliin elämään - syksyyn asti.

Tarina oli valokuvannut komeita puita omassa blogissaan, alla minun puita jotka sain.

Vaahteraa jonka sain - sorvipuuksi ym

Kävin aamupäivällä Kirkolla ostoksilla - ja ajattelin ostaa iltalukemista nyt kun en tilaa minkäänlaista lehteä. Ostamatta jäi kun katsoin hintoja. 8.50, 8.90 ja silleen aikakauslehdestä joissa on mielestäni aivan liikaa mainoksia, ja liian vähän sivuja. Ihan järkyttäviä hintoja! Sinne ne jäivät, kauppaan nimittäin.
Sillä hinnalla saa melkein jo kirjan!

Ulkona sitten jatkoin tulevan kylmähuoneen parissa. Eilen olin täyttänyt pohjaa hiekalla, jota kuskasin kottikärryllä ja laitoin sitten styroksia eristeeksi, tänään sitten mylläsin betonia - on se sitten raskasta tavaraa! Hyvin muuten oli talvehtinut - eikä kosteutta ollut päässyt sekaan.
Odottaa valua
.
Valu tehty, viimeistelyä vailla


Nyt sitten annetaan sen valun kuivahtaa ja alan sitten muuraamaan seiniä, itse asiassa vain kaksi - kevytsoraharkoista. Siitä tulee samalla yksi tuki tulevalle eteisen katolle.

Tuli syötyä hieman silliä - odottelen saunaan pääsyä - jone piti itse asiassa mennä vasta huomenna - mutta kun tuossa betonin mylläyksessä tuli hiki ja hieman pölyä, niin mennään nyt sitten löylyyn.

PS. Yksi likainen homma on edessä - kunnon roskakuorma kaatopaikalle kun tulee asiaa Mikkeliin. Harmittaa kun se ei ole mitenkään halpaa - tosin paljon halvempaa kuin etelässä.
Monta tyhjää kuivabetoni säkkiä, roskia sisällä. Osa mustista säkeistä on sahanpurua tai sorvilastuja
Kuitenkin paljon kaatopaikalle - sitä jota ei voi tontilla polttaa

3 kommenttia:

 1. Mitä noista puista tulee?
  Vireää viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Jaa että mitä niitä poista tulee? Ei ainakaan hellapuuta.
  Pätkin ne sopivaan kokoon, ellen halkaise sitä niin sitten maalaan päädyt, eli jotka jäävät pyöreäksi. Jotta ne eivät halkea.
  Sitten ne jäävät odottamaan pääsyä puusorviin :-)

  VastaaPoista
 3. Tuon suuntaista ajattelinkin puiden uudeksi elämäksi.

  VastaaPoista