keskiviikko 31. elokuuta 2011

Asian vierestä, aivan toisesta, kuitenkin rakentamisesta


En ole koskaan ollut musiikin monikäyttäjä - valikoidusti kuuntelen. Harmittaa etten saanut mahdollisuutta osallistua uuden Musiikkitalon avajaisiin, harmittaa että mahdollisuuteen siihen menee vuosia - tiedä jos milloinkaan. 
Haluaisin kuunnella klassisata - etenkin tämän päivän avaijaisten esitykset siellä - paikan päällä - etenkin Finlandian - Joka pitäisi olla kansallis laulumme!
Kehut joita asiasta tuli TV  jutuissa - toi samalla esiin suuret patoutumat - tsunamin kalatisen jutun Alvar Allon Finlandia talosta - joka on ollut arkkitehdeille mestari juttu johon ei saa kajota - samalla muusikoille suorastaan helvetti ja häpeä.
Nyt näyttää siltä että nyt kerrankin on onnistuttu - ja kohteesta tulee tällaiselle harrastelijalle "pyhiin valellus kohde". Ja monelle ammattilaisille kautta maailman, hyvin kriittisille ammattilaisille, niin soittajille kuten kapellimestareille halu käydä siellä - ne jotka ovat tähän mennessä karttaneet koko Suomea.
PS. Rakennan juuri taloomme laajennusta - johon tulee yksi huone juuri minulle. Seinät tulevat olemaan muuta kuin kipsilevyä ja tasaista pintaa.
Sain jo inspiraatiota uudesta musiikkitalosta (kuten ennen Lahdesta) - ja puupajani odottaa jo mahdollisuutta toteuttaa sitä... jotta halvat kovaääniseni voisivat toistaa edes häivähdyksen mahtavasta musiikista.

Joten KIITOS edeltä käsin sen Musiikkitalon suunnittelijoille ja rakentajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti