tiistai 2. elokuuta 2011

Tuliko sairaslomaa?

Mikäli meikäläinen joutuu sairaslomalle - se on sitten vakavampi juttu!
Edellisen kerran se oli melkein vuosi sitten (krapulaa ei huomioida) kuudes Elokuuta ja merkintä siitä http://ukko-tonttu.blogspot.com/2010/08/nyt-tuli-pakollinen-paussi-toihin.html

Olin nyt asentamassa "korsuni" päätyyn 2x4 kattovasaa kun se lipsahti ja vaistonvaraisesti yritin pidättää sen putoamista vasemmalla kädellä - ei onnistunut.
Juu, olisi se toiminut ellei se patikka olisi ollut reilut 5 metriä pitkä!
Nyt tuli sellainen vipuvoima jota ranteeni ei kestänyt - etenkin kun sen patikan toinen pää kohtasi puupajani katon ruodelaudat.

TIESIN että nyt SAATTOI - EHKÄ - käydä hassusti. Mikäli niin kävi - en tartte heti nyt ostaa kitaraani uusia kieliä (yksi meni poikki).
Viimeksi kun tuo vasen käsi meni  hajalle kului vuosia ennen kuin sain kontrollin sormiini (vuosia sen jälkeen meni myös oikea ranne)  - ja se - siis ensimmäinen -  kipsattiin kahteen kertaan. Ensin rikoin sen itse - veneluun - sitten lekurit kun tyrivät eka kerralla.
Että mitä tapahtui? Olin silloin noin ajokortti iässä - ja piirtämisen (nyt puhutaan kuvataiteesta) lisäksi harrastin kitaran soittoa - ja se oli sen ajan mukaisesti klassista ja kevennyksenä - sopivana sormiharjoitteluna  - epanjalaista! Itse rakastin -60 luvun mahtavia juttuja kuten The Shadows, Jimmy Hendriksin sooloja ja silleen, kuten taitavia Ruotsalaisten Trubaduurien lurituksia.
Tähän liittyen rikoin Porvoon Kiito-Baarin levysoittimen kun porukastamme yksi tyttö laittoi soimaan http://www.youtube.com/watch?v=pY-rPDwzM9M , eli The Shadows Apache. Yksi minun "bravuureistani" jota rakastin. Minun ei tarvinnut sitä maksaa kun "myyjä" ei tiennyt kuka sen hajoitti. Tunsimme toisemme hyvin.
Asiaan liittyen opetin nuorimmalle veljelleni tuon saman kappaleen siten että hän istui sylissäni ja soitti sitä "lankulla" - jossa oli onneton vahvistin - ja oppi sen!

Ja miksi näin?
Harrastin urheilua - mm painon nostoa - ja sitten kerran nostettiin - kyseessä oli tempaus - kaverini laittoi painot väärin - olin ylittämässä sen mihin kykenin ( muistaakseni reilut sata kiloa) ja tanko nousi kuin tyhjää ja meni yli. Yritin stopata sen sillä seurauksella että vasemman käden sormet taisivat koskettaa ranteen yläpuolista ihoa.
Luut siinä meni - mutta pahin oli eri jänteiden ja hermoratojen vaurioituminen. Joten siihen jäi kitaran soitto vuosiksi - samalla myös kosketin soittimet. Ja sen onnettomuuden jälkeen tuli tuo Kiito-Baari jutu.
Aluksi tuli tilalle Trumpetti - enkä opittuani sen ollut ihan onneton siinä. Kuten on - se ei ole mikään kerrostalossa soitettava vehe - ja maallakin pääsee nopeasti rotista ja hiiristä eroon. Nyt en varmaan saisi siitä edes kunnon ääntä.
Jäätä ranteessa - ja eukon tekemä iPhone 4 suojapussi
Joten nyt jää nähtäväksi miten tässä sitten kävi. Kutinani on että ranne säilyi ehjänä - eli luita ei hajonnut - se minun pitää tietää huomenna - koska jos luita hajosi ne pitää saada ASAP kipsiin.

PS. Jätän nyt seuraavaan kertaan kuvat puutarhastamme - makoisia herkkuja - mutta yksi juttu kuitenkin - pörriäiset rakastavat meidän purjoja. Viime vuonna ei tullut mitään - nyt tuli - ainakin vartta ja kukkia.
Purjon kukan ystävät!




2 kommenttia:

  1. Toivottavasti ei käynyt pahasti!!!
    Silloin kun minulla oli käsi lastassa oli ajanvietteenä palapelin peluu.
    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  2. Huomenna lekuri tutkii - kuvataan jos on tarpeen.

    Tänään on palapelinä ollut - ja vielä kuorma koivuhalkoja naapurista reilut 3 mottia eukon kanssa.
    Oikea käsi on joutunut koville - se "kortisoni-käsi".

    VastaaPoista