maanantai 15. elokuuta 2011

Duunarin päivä, ei kiitos

Aamulla ylös 5.30, sitten hitaan heräämisen jälkeen naapuriin josta lähdimme Mikkeliin Ramirenttiin hakemaan Avantia, ja siihen kaivuri ja jouduin vuokraamaan myös kärryn. Nelivetoinen Nissan veti sitä kuin ei mitään olisi ollut koukussa.

Ukko ja harava
Työ koneella alkoi ennen kymmentä ja loppui - siis lopetin illalla kahdeksan aikaan. Totesin että liika on liikaa.
Ensin hiekkaa niin että alusta tuli suoraksi, sitten harava käteen että kaadot tuli oikeaan suuntaan.
Routaeristeet paikalla
kun pohjat olivat valmiit oli sitten eristeiden vuoro - patolevyt tein aikaisemmin - tietenkin.
Tämän sivun kanssa meinas tulla olngelmia
Eteläinen sivu meinas tulla ongelmaksi mutta se meni lopulta aika hyvin, jouduin täyttämään pintaa ajamalla eristeiden päällä.
Avant jumissa - taas kerran - lapioituna vapaaksi
Minun olisi pitänyt alkaa täyttämään koko leveydeltä - kun en sitä tehnyt reuna petti ja oltiin jumissa - ja sitten lapioitiin - kolme kertaa ja kerran kone oli todella vinkkelissä, eli kallella.
Avanti ja ärhäkkä kaivuri
Avantin kaivuri oli todella ärhäkkä, kuin villi ori laitumella - ei ollenkaan kiva juttu mutta sain kaivetuksi mitä piti - melkein.

Kun kello tuli kahdeksan totesin että nyt riitti joten jatketaan aamulla. Se on sitten kauha pois ja kaivuri tilalle ja sitten kaivamaan pientä ränniä sähkökaapeleille - ulkovaloille. Kun se on tehty - noin 7.30 aamulla ehditään sopivasti Mikkeliin jonne kone palautetaan - ja budjetista hupenee tuollaiset € 250.

Joten aamulla noustaan taas ylös kuten duunarit hommiin - ei kiitos mutta se on vain tehtävä. Eikä se sellainen siihen lopu kun torstaina nousen ylös silleen että olen Helsingissä kahdeksalta - komen tunnin ajo - sama seuraavana päivänä kun palautan Kuorma-auton, jolla haen eristeet mökkiin. Se reissu kestää tunnin lisää.

Kun tulen kotiin - saatan ajatella että nyt voisi olla aihetta - ainakin hyvä syy hyvään Whiskiin :-)

PS. Oli tuo, ja on edelleen aika näppärä peli, nimittäin tuo Avant vaikka sanomista on tuosta kaivurista, etenkin ergonomia kaivamiseen - se on ihan mahdoton juttu.










2 kommenttia:

  1. Olen kokeillut tuota pienenpää Avantia ja kuolaten yrittänyt keksiä syytä hankkia se kotipihan leluksi.

    Ei taida rouvan kukkapenkkien kaivuut riittää hankintaan ja polttopuutkin pitää tuoda kuitenkin kauempaa.
    Ei auta kuin kateellisena katsella kun jollakin on sille oikeata käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä minulle tuollainen kelpaisi, etenkin kun talvi tulee ja lumista pitäisi päästä eroon - niin ja keväällä eri kasvupenkkien myllerrykset jne.

    Metsään sillä ei oikein pääse - ei kovin pitkälle ainakaan - siihen kävisi mönkijä - niin ja sopiihan sekin lumitöihin :-)

    VastaaPoista