keskiviikko 17. elokuuta 2011

Harjakaiset ja rymppäystä

Olen toistuvasti tuonut esiin harjakaiset ja kunnon "Whisky" - ny se sit toteutui
Uusi katto
Se että tein tänään uuden katon ei ole syy harjakaisiin - korkeintaan jatkumona kaikelle muulle. Syy moiseen, kuvan mukaiseen viritelmään on sateen suoja - ja miksi niin?
Sen alla on nyt tulevan huoneeni eristetty pohja ja sen päällä hiekkaa, se on sellainen rossi pohja. Tein sen nyt kun oli tuo Avant käytössä ja vapautin itseni siten kottikärryn käytöstä. Nyt pysyvät hiekat ja pohja kuivina kunnes saan kunnon katon talveksi. Sitten puran verannan ja eteisen että saan sisäeteiseen ja WC:n katolle kunnon eristeet. Jossain vaiheessa teen sitten sen tulevan huoneeni jossa voin mököttää rauhassa ja kuunnella / soittaa musiikkia ilman että eukko pyytää (käskee) laskemaan volyymejä.
Niin ja voin AINA sytyttää paperossin menemättä ulos vaikka kuka tulisi kylään.... kuten lapseni jotka vihaavat tupakkaa ja sen savua...

Heti aamusta vispasin 25 kg tasoitetta ja sain takana olleen 4.5 m sokkelin tehdyksi - loput meni just tasan tarkkaan kylmähuoneen ulkoseinään - näkyy kuvan suurennoksesta.
Sitten tasasin hiekkoja joita en Avantilla saanut, lapiointia ja haravointia.

Päädyin sitten siihen että en lähde huomenna etelään - ja kysyin EuroRent autovuokraamosta jos sen tilauksen voi siirtää maanantaille - ja se kävi hyvin. Se on sellainen kookkaampi k-auto 43 kuution kopilla. Pienempi olisi käynyt mutta kun niiden kopin korkeus ei riittänyt. Satsin tilavuus jonka haen on 36 kuutiota. Mutta se korkeus, 2.41 metriä ja risat.
Kun sitten palautan sen auton tiistaina ja otan omani voin samalla ottaa äitini mukaan joka olisi muutoin tullut jo maanantaina tänne Porvoosta linja-autolla Mikkeliin. Parempi minun kyydissä tänne Itä-Keskuksesta kuin turhauttavasti linja-autossa!

Niin - ja hain tänään vajaat motin verran halkoja naapurista jotka puuttui sovitusta määrästä ja lapattiin ne sitten liiteriin - siihen tekemääni "korsuun" suoraan kärrystä. 
Kun tuon eristeet sinne liiteriin ei sitten enää pääse kuin kävellen. Ja sitten tulee kipsilevyt, ulkovuoraus laudat (paneelit) jne joten lisää ahtautta on tulossa.

Ja kun huomenna sataa eikä voi oikeastaan tehdä mitään (töitä olisi vaikka muille jakaa ja ellei muuta niin sitten sorvaamista) .... ajattelin että voitaisiin eukon kanssa sitten vaikka...
Nami nami...
... maistella hieman parempaa viskiä.... ei se pahaa ole, kaikkea muuta, vain hinta on paha joten ei sitä kehtaa tänään tyhjentää - vaikka eukolla on pula marjapulloista - johon tämä pullo nyt kävisi kun on kierre korkki - ennen siinä oli aito korkki tulppana.

Että silleen - kohta syödään uunissa haudutettua tarjouslohta pestolla -- joka on omista raaka-aineista paitsi pinjan siemenet. Loppu graavataan ja pois leikattavat / trimmaukset koiralle.

PS. Niin, ne jotka tietävät tai muistavat voivat kysyä miksi se Ukko nyt ryhtyi noin tonttuilemaan? Tunnetusti kun on viime aikoina (vuosina) osoittanut kitupiikin ja saituruuden oireita. Että vallan laatu tavaraa!

Kävi niin että SE Sonera sitten maksoi kuten lupaili maksamani osuuden puhelin linjasta, eli kuparista - no ei tietenkään kaikkea - tietyn kaavan mukaan rahat tulivat - ja enemmän mitä uskalsin odottaa.
Joten - ei se ilmaista rahaa ollut - omia rahoja vain tuli takaisin.  Odotin niitä Jouluksi - nyt sitten tulivat.
Joten "rympätään"nyt sitten kaikkea sitä mitä on tullut kesän aikana tehdyksi - siis rakennus hommissa plus harjakaiset.

Nyt voin sitten vaikka vaihtaa operaattoria jos hommat eivät jatku tyydyttävästi - so far so good tuo Soneran 3G yhteys - eli ei valittamista.


2 kommenttia:

 1. Wiskistä tuli mieleen tapaus.
  Tein kerran firapeli sähköasennushommaa silloiselle naapurilleni. Oli työhön erityisen tyytyväinen.
  Lupasi tarjota oikein wiskipaukut ja otti pullon esille. Sanoi, että näyttää olevan niin vähän jäljellä ettei siittä kehtaa tarjota.

  Arvaa kun harmitti; ei edes hajua tullut kun korkki pysyi kiinni. Näkyi vain se ruskea eliksiirinen juoma, joka viritti makuhermot äärimmilleen jo ulkonäöllään.

  :-(

  VastaaPoista
 2. No jo oli kelvoton ukko kun noin teki :-(

  VastaaPoista