perjantai 23. joulukuuta 2011

Kaiken muailman hölmöjä tekemisiä...

Vaikka olen veren perintönä, äitini puolelta Savolainen, itse asiassa se selvisi vasta kun mökkimme ostettiin että palattiin äitini suvun "kotikonnuille",  niin en kuitenkaan Savoa en osaa. 
Sen totesin viimeistään 2 vuotta sitten Juvalla pidetyssä "Puranen" suku kokouksessa.
- Olin hieman hölmistynyt  moisesta - ihan positiivisesti toki.
Ajatella että "Kirkolla" ja sen ympäristössä on lukuisia "sukulaisiani"!

Tänään kun kävin Kirkolla piti tankata ja ihmettelin mikä ihmeen lappunen oli tullut 98 kahvaan.
Varoitus tulevasta
Kätevä muistutus TANKATA VUODEN VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ - etenkin Diesel autoille. Jos sellainen olisi voisin harkita hankkia kunnon säiliö, joitakin satoja litroja - ja jos rahaa olisi täyttää se.
1000 litraa olisi säästönä sellaiset 130 euroa. Mummon markoissa se olisi lähemmäs 800!

Toinen hölmöläisen homma tänään oli "Kirkolla käynnin syy". Eli Juvalla.
Hain eilen sähkökiukaan, en ajatellut asiaa sen kummemmin ja tänään jouduin sitten ajamaan uudelleen kirkolle (ees-takaisin 60) vajaan 12 euron takia. Johtui kiukaan sähköliitäntään - todella hölmöä hölmömpi juttu.
Se oli kyllä täysin eukon syy. Päästiin reissuun varsin myöhäsessä, ja ruoka kaupassa tutkittiin kaikki hyllyt ja kello käy. Sitten oli vielä pari muuta kauppaa jossa piti käydä - plus pitkäripainen.
Minun piti vielä hakea Agri-Marketista tilaamani saunan seinien paneelit - samalla otin halvan (€129) Harvian kivien sähkölämmittimen. 
Se koska en saanut savupiippua tehdyksi joten se puukiukaasta.
Siinä aika-raja-hössäkässä unohdin sitten ne mitä tänään hain.

Runkorakenteita paneloinnille
Takana kipsilevy, sitten alumiini paperi, sen päälle poikitain 22x100 ja pystyyn rimat jotka sahasin 22x100 laudasta. Tänään asensin ne pystyrimat sahattuani ne ensin 22x100 laudasta.
Katto tulee olemaan mielenkiintoinen projekti - tiesin sen ennalta ja kun sinne asti pääsin alkoi tulemaan jo ärräpäitä. Tasakatto olisi ollut jo valmis!
Nyt tiedän miten SITÄ EI TEHDÄ! Siis neljässä osassa, neljässä kolmiossa siten miten lähdin sitä tekemään.
Panelointia valmiina
Päädyin paneelissa siihen kuuseen - kun lompakko niin kertoi ja vakuutti minut asiasta että seinään tulee vähäoksainen kuusi.
Homma on nyt niin että huomenna - Joulu aattoona saunotaan!

Niin ja myös Joulu Päivänä! Kohta on ollut jo puolitoistavuotta ilman omaa saunaa - mitä ollaan oltu naapurin rantasaunassa tai heidän pihasaunassa - tai päätalon sisäsaunassa tai tuttavilla.

Tavallaan olen taas tekemässä tässä kiireessä ja "työn oikaisuissa" hölmöläisten hommaa joka kostautuu lisätöinä - mutta se on sen väärti että voidaan saunoa huomenna!
Yksi hölmöläisen homma on kuvassa näkyvä ikkuna. Se makaa siinä ihan itsestään aukossa jonka olen sille tehnyt. En ole vielä puhkaissut reikää ulos, eli ulkovuoraukseen ja asentanut / eristänyt sitä paikalleen. Toinen on ilmanvaihto - se jäi tekemättä :-(

Huomenna on sitten vielä panelointia, etenkin katto, osa seiniä, loput saa vain muovin ja alupaperin.
Niin, ja sitten sen kiukaan asennus - unohtamatta lauteiden asennus! Eukko hakee kiuaskivet ulkoa ja pesee ne.
Niiden lauteiden "lankkujen" peruskäsittely on vielä tekemättä, eli raaka sahatun katkaisu oikeaan pituuteen ja sitten höyläys - ja puut ovat sitten omasta metsästä :-) Paksuus noin 35 milliä tai jotain silleen. Pituus on siinä sahauksen jälkeen 2100 mm.
Tänään kun kävin Kirkolla eukko muiden joulukiireiden sivussa (kalkkuna, latikot ym) pensselöi Sasulla laudat jotka olin kiinnittänyt.

Niin ja mitä vielä?
Olen "ollut" aika hyvä kuvan käsittelijä / manipuloija / tietokoneella ja varmaan vieläkin osaan jotain. Pitäisi tehdä Joulu tervehdykset, nettisivulleni, tänne blogiin ja perheelleni ja.....
Mutta kun tuo sauna!!! Se vie nyt kaiken ajan (tekosyy?) - ja nyt voisin tietenkin tehdä sen tänään - mutta kun ruoka tulee just kohta - ja sitten alkaa ramaisemaan - taas ihan hölmöläisen touhuja....

En nyt kirjoita niitä yksityiskohtia joiden kanssa olen kokenut olleeni todella hölmö! Kohta alan uskomaan siihen että en ole enää kuten olen joskus ollut - ja kun vuosi vaihtuu ja täytän samalla 61, täytyy sitten vain myöntää sen että ..... kaikki ei oikein pelaa, etenkin silmien ja korvien välissä.

Mitä Jouluun tulee - se on vasta huomenna joten ehdin vielä toivottamaan kaikkea siihen liittyvää :-)


1 kommentti: